19 september 2011

Tar det aldrig slut?

Förenta Staternas militär blandade sig i den afghanska konflikten för snart tio år sedan.

Gång på gång har vi försäkrats om att Osama bin Ladin nu sover bland fiskarna i Indiska oceanen. Trots att man har uppnått det angivna målet med detta "krig" som aldrig startades med en egentlig *krigsförklaring, fortsätter dödandet.

Kan det vara berättigat att fråga: Varför ?

* (USA har inte förklarat krig mot någon nation sedan 1942!)

Hur länge kommer våra ledare att insistera på att vi fortsätter att offra blod och pengar?
Detta vansinne kommer att fortsätta tills det inte längre är ekonomiskt hållbart eller alternativt; att vår politiska ledning ersätts av ansvarsfulla, friska vuxna.

President Obama har nyligen skrivit under nya regler som kräver att vi vanliga dödliga ska spara bränsle medan The Afghan War konsumerar närmare 90 liter bränsle per dag för var och en av de amerikaner som finns på plats där. Bränslet, inklusive leverans kostar 100 dollar per liter!

3 Kommentarer:

Anonym sa...

We must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
Dwight D. Eisenhower

Anonym sa...

War settles nothing.
Dwight D. Eisenhower

Anonym sa...

Ett annat stort problem är att USA naivt utbildar och beväpnar afghanska poliser och militärer. Men dessa är muslimer och kommer i ett senare skede inte att vända sina vapen och kunskaper emot talibaner och alQaida-medlemmar utan emot Västvärlden. Hela denna okunskap om vad Islam egentligen är - är ett stort dilemma.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.