11 september 2011

Tio år senare

Det är helt uppenbart att Obama bestämt sig för att minneshögtiden i dag ska hållas så neutral som möjligt. Amerikanska folkets ilska och känsla av solidaritet mot en gemensam fiende får inte återuppväckas.
Vad vi kan förvänta oss idag är politiska tal och abstrakta hänvisningar till tragedin, utan att man specifikt nämner vem/vilka som gjorde det.
Är han rädd att amerikaner kommer att gå ut och skada oskyldiga muslimer? Vi har redan bevisat att vi inte kommer att göra det. Vi är bättre än så. Vi har visat att vi kan skilja de oskyldiga från de skyldiga.

Obama har dragit upp regeringens riktlinjer för vad som får sägas och inte. Israel ska inte nämnas i den lista över andra länder som har trakasserats av terror och betydelsen av al-Qaida ska tonas ner.
Attacken den 11/9 ska skyllas på den franska främlingslegionen eller högerextremister. Vi får absolut inte stöta oss med våra saudiska "allierade". (15 av de 19 kaparna var saudiska medborgare.

Utryckningspersonal, poliser och brandmän som räddade liv och arbetade oförtrutet i flera dygn har fått meddelande om att de inte får deltaga i år.
Tidigare år har de inte fått formella inbjudningar men det är skillnad på det och en direkt order att hålla sig borta.
Bloombergs talesman säger att man jobbar på att hitta en annan tid och plats för att hylla dem

Som om inte det är illa nog. Många av de efterlevandes familjer hade, så sent som för en vecka sedan, inte fått inbjudningar till ceremonien i New York.
"Det finns ingen information om vad vi förväntas göra eller hur många familjemedlemmar som får komma."
De hade fått försäkringar om att inbjudan "finns på posten". Men andra källor säger att meddelandet från borgmästare Bloomberg kommer att bli, "att det inte finns plats för dem."

Inga religiösa ledare är heller inbjudna.

Så, vilka kommer vi att få se? Narcissisten Obama, den sorgliga Janet Napolitano, en mängd andra politiker och hollywoodkändisar.

Eftersom Obama inte får ta orden"islamisk terrorism" i sin mun undra jag hur han kommer att uttrycka det. Men på något sätt kommer man att slå fast att vi nu har vunnit kriget.


Om detta är att vinna undrar jag hur förlust ser ut?

Vi måste stå ut med inkräktande, förödmjukande kroppsvisiteringar när vi reser utomlands. Våra mails och telefonsamtal kan läsas och avlyssnas av staten utan tillstånd. Kritik av den ideologi vi förmodas bekämpar, kan leda till åtal och kallas "hate speech", medan muslimer ostraffat håller rallyn i västerländska städer och uppmanar till död av de otrogna. Det så kallade "kriget" har kostat oräkneliga miljarder dollar och tusentals liv och det finns inget slut inom synhåll. Vi utkämpar ett halvdant krig med veliga, kulturella, nervösa krampryckningar, medan våra friheter skalas bort under ursäkten att det görs för "säkerhet".

Om jag var en islamist, skulle jag räkna det som en seger.

9 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det enda sättet för att vi ska få frid och fröjd i väst är att böja oss för islam.... inget annat duger åt musslorna.

Det andra sättet är att sätta hårt mot hårt och tala om för dom som alltid blir så kränkta är att tala om för dom att passar inte skorna så är det bara att välja ett lämpligt Långtbortistan och vi i väst ställer t.o.m. upp med en enkel biljett dit! Det lär bli långt mycket billigare för oss i längden.... Alla som tycker som vi är välkomna att stanna....

KJ sa...

Varför skriver du inte om att det är många som tvivlar på 911?

Du kan väl skriva nåt om Alex Jones från infowars.com

Berit sa...

And your point is???

Varför i hela friden skulle jag göra det? Läs om det själv, du tycks ju veta var du kan hitta konspirationerna.

Eivor sa...

Hahahaha. Skilja på skyldiga och oskyldiga. Säg det till alla Afghanska bröllopsgäster som har fått äta amerikanska bomber.

Anonym sa...

Byggnad 7 – rasade utan att ha träffats av flygplan
Det var inte bara Tvillingtornen som rasade den 11 september, utan också ett 47-våningarshus en bit bort. Utan att ha träffats av något flygplan.

Något av det märkligaste den 11 september är WTC 7, en byggnad som rasade sent på eftermiddagen. Byggnaden hade träffats av material som föll från WTC 1 och 2 när skyskraporna rasade samman, och bränder uppstod på flera kontorsvåningar. Att detta skulle leda till att hela huset kollapsade förvånade dock alla.

Enligt den officiella versionen skadades en av byggnadens bärande pelare av fallande föremål från de andra husen, varpå strukturen drogs isär i en kedjereaktion. Kritiska ingenjörer och arkitekter köper inte den historien.

På videoupptagningar ses hela huset rasa samman i en samfälld rörelse i så gott som fritt fall. Redan reportrar på plats anmärkte på att det såg ut som en kontrollerad sprängning. Men en sådan tar månader att förbereda.


Generalmajor: ”De döljer något”
Som före detta chef för USA:s militära underrättelsetjänst vet Albert Stubblebine vad han talar om. Enligt honom kan det inte ha varit ett flygplan som kraschade in i Pentagon.

Berit sa...

Här är en sida som tittar på händelsen (byggnad 7) från alla håll:
http://skeptoid.com/episodes/4085

och som avslutar med:

Det finns egentligen ingenting som är vare sig mystiskt eller oväntat vad gäller Building 7: s kollaps. Den var dömd av skadorna, diesel-matade bränder och bristen på brandbekämpnings- kapacitet. Alla fysiska bevis, fotografiska bevis och vittnesmål av brandmännen är helt förenliga med regeringens officiella rapport. Konspirationsteorin stöds inte av några bevis och står i strid med alla händelser under de 7 timmarna före kollapsen. Orsaken till Building 7: s kollaps är en fråga vars svar inte kräver särskilt mycket kritisk analys av en rationell person.
Titta på bevisen och döm för dig själv.

Ann-Marie sa...

Eivor; din kommentar faller på sin egen orimlighet.

Anonym sa...

End of America?

http://www.youtube.com/watch?v=cS17RkgH8m4

Knute sa...

I Göteborg på tioårsdagen av terrorattackerna i USA planerade fyra mycket "religiösa" invandrare från Somalia att göra ett attentat mot ett konstmuseum. En tänkbar anledning är att konstnären Lars Vilks skulle dit.

De hade gått som vanligt till fredagsbönen i moskén - men kom aldrig hem. Sen greps de på söndagen på Centralstationen på väg till terrormålet.

Det är bara knappt ett år sedan som terrorister i Göteborg skulle spränga Sveriges största köpcenter.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.