03 oktober 2011

700 arresterade vid Wall Street-protester

Den senaste veckans Wall Street-protester av ett gäng vänstersympatisörer, som inte ens vet varför de protesterar, kan jämföras med när TeaParty-demonstranter gör sin stämma hörd och allt är ordningsamt och ingen blir arresterad.

Så vad exakt är det de protesterar emot?

Pengar? Kapitalismen? Människor som arbetar och är produktiva? Sitt eget land? De höga kostnaderna för droger? Att deras studielån är höga?
Allt detta?

Av vad jag sett från intervjuer med dessa virrpannor, tror jag inte att de har någon idé. Det är emellertid ett utmärkt tillfälle att ge sig ut på gatorna och leva rövare, gråta som småungar (se bild nedan) och bryta monotonin av deras värdelösa existens och när de arresteras tar de naturligtvis till de vanliga slagordet, "Fascism".

Det förvånar mig varje gång jag tittar på gaphalsar och slashasar, som tror att deras ord blir mer betydelsefulla om de inte tar på sig en skjorta....De klagar alltid på samhället, men är bara villiga att hålla upp ett meningslöst plakat för att ändra på det.....

Men å andra sidan, varför skulle de bete sig annorlunda? I årtionden har politiker från båda sidor lovat att ta ner månen, men aldrig klargjort vad det kommer att kosta i det långa loppet.
De har letts till att tro att de kan få "någonting för ingenting" om bara de väljer kandidat X. Och om de inte kan ignorera verkligheten och få "något för ingenting", beror det på de onda, giriga kapitalisterna vars enda mål är att suga ut alla andra.

Vem har inte hört politiker i dessa dagar, speciellt från det Demokratiska partiet, insistera på att det enda verkliga ekonomiska problemet är alla dessa miljonärer och miljardärer och resten av de "rika" människorna måste betala mer till samhället?

Lösningen är alltid att "beskatta de rika!" och allt blir bra igen.


Det är denna "guldäggs-mentalitet" som driver det socialistiska mantrat. Eftersom kollektivister inte riktigt förstår var rikedom kommer ifrån, blir de argare och argare när de presenteras med fakta. Den enda ekonomiska politik de förstår är att pressa fler ägg ur gåsen. De har aldrig fattat att gåsen en dag kommer att vara helt tom på ägg.

12 Kommentarer:

Anonym sa...

Amerikanska "liberal" betyder närmast "socialist" på svenska.

Ni bör kanske tänka på det, för att inte förvirra nytillkomna läsare.

En svensk "liberal" kan endera vara närmast "tea-party", klassiskt liberala partiet, eller någon sorts mjukhöger, som man finner i Folkpartiet.

Fridsamme Fridolf

Berit sa...

Tack Fridolf, jag glömmer det tydligen ibland.
"Progressiv" är ett annat uttryck som kollektivisterna gömmer sig bakom för att förvirra oss med sin socialistiska agenda

Anonym sa...

Jag skulle nog också gråt om jag hade fått pepparsprej i ansiktet som flickorna i bilden
/Johan

Berit sa...

Johan, Det bör vara konsekvenser om man ägnar sig åt att vara skitstövlar

Anonym sa...

"Människor som arbetar och är produktiva?" Wall Street? Dessa skojare. Finans sektorn bidrar med ett negativt netto till samhällsekonomin. The Federal Bank Bailout in 2008 Was Bigger Than We Knew. A Lot Bigger. The Real Cost of the 2008 Bailouts = $8.5 trillion. Bailouts 2008 => Hyperinflation.

Anonym sa...

"Progressiva" kallade sig kommunisterna redan på Stalins tid. I framåtskridandet ingick att skjuta alla dem som hade "fel" åsikter, "fel" yrke, "fel" vänner, tillhörde "fel" klass osv. Det var så man skulle skapa "den nya människan". Detta ansågs "nödvändigt".
Det har tydligen inte gått så bra ty trots att man i kommunistiska länder mördat 232 miljoner människor med "fel" någonting har man inte lyckats skapa "den nya människan". Själva hävdar kommunisterna att alla dessa länder genomförde kommunismen på "fel"sätt. Själv tror jag att de genomförde den så som den var avsedd att genomföras men att människorna i dessa länder inte ville bli "nya" utan förbli som de varit tidigare. Och därför sprack hela experimentet.
Men tydligen har man inte givit upp sina strävanden i USA. I Bill Ayers kretsar (nära vän till och inspiratör till Obama) anser man att "minst 25 miljoner amerikaner behöver avrättas för att "den nya amerikanska människan" skall kunna skapas.
Titta på detta clip:
http://www.youtube.com/watch?v=HWMIwziGrAQ&feature=related
/SB

Berit sa...

Wall Street kan väl inte kallas "producenter" men de tillhandahåller en service som gör att andra kan vara produktiva. Naturligtvis erhåller de en nätt summa i betalning för denna service.

Vad som slår mig är att någonting saknas i denna demonstration. När hippies, Vietnam veteraner, Code Pink....samlas protesterar man alltid mot kriget. Var är dessa protestanter nu?
Vem har gett dem order att ligga lågt därför att Obama "äger' kriget?

Ann-Marie sa...

Däremot är Wall Street känt för deras "hittepåpengar".... och förmodligen roten till eländet vi dras med nu.

Anonym sa...

För en så där 20 år sedan sa den världsberömde författaren NORMAN MAILER ;
Jag är verkligen rädd förr att USA kommer att bli en a facist state
*******************************

/// SS

Anonym sa...

Vänsterbladet HuffPo (!) berättar, i en blogg, från ett kafé om hur det är att ha att göra med det här figurerna. ”De vill använda våra toaletter, våra telefoner, vi ger dem gratis vatten och gratis is. De sitter här utan att köpa något, men laddar sina mobilbatterier med våra pluggar. Jag säger ’Hej, om ni kommer hit måste jag göra lite affärer. Vi lider också!’ Och då går de emot mig.” … Han berättade också om skador, tex graffiti på toalettväggarna. ”I åtta och ett halvt år fanns det inget på väggarna. Nu står det Viva la revolucion överallt. Visst, leve revolutionen, men skriv det inte på mina toalettväggar.” / Steve
http://www.huffingtonpost.com/2011/10/04/occupy-wall-street-poses-challenge-to-main-street_n_993306.html

Anonym sa...

Bushs sista månad som president (med demokratisk kongress!) december 2008, var arbetslösheten 7.3%, upp från 4.8% i februari 2008. Under Obama (2009-) steg det raskt, till 10.1% oktober 2009. Det sjönk lite, ner till 8.8% mars 2011, men nu är den åter 9.1%.
- Över 9%, och upp till 10.8%, var det mars 1982--september 1983, när Reagan lade om politiken, med Milton Friedman som tänkare; man spolade keynesianismen. (9,0% var det faktiskt också maj 1975; men aldrig annars efter kriget.)
- Men sedan sjönk det! Under Clinton’s sista år 2000 (med GOP-kongress!) var det 3.9%. Och som sagt ännu feb-apr 2008 var det under 5%.
- Men under Obama, från maj 2009 tills nu, har det varit över 9%, frånsett feb-apr 2011 då det var 8.8%.
http://www.miseryindex.us/urbymonth.asp

Och detta är arbetslöshet U3. U6, som även tar med ofrivillig deltid och ”söker inte arbete -- det lönar sig inte”, har varit 15-16-17% under Obama, sedan feb 2009. Det är helt unikt. (I Kalifornien är siffran 22.1% nu!) Så visst, demonstranterna på Wall Street kan nog ha problem idag…
http://portalseven.com/employment/unemployment_rate_u6.jsp?fromYear=1994&toYear=2011

Har ni sett diagrammet (för bloggare: en bild, sex varianter) över budgetutfallet i USA sedan 1980? (2011 är en prognos. Budgetåret slutade sista september; snart vet vi slutsiffran.)
http://www.captainscomments.com/comment/812
/ Steve

Anonym sa...

Congressional Budget Office säger att budgetunderskottet bå 2011 blir "$1.3 trillion" (biljoner, på svenska). Det är 8,6% av BNP. Bush's sista år 2008 (med Demokratisk kongress) fick ett underskott på $0.4 trillion. Det var rekord då. Obama's sifffror, $1.4 trillion år 1, något lägre år 2, och nu $1.3 trillion, saknar historiskt motstycke. (Och som bekant är inflationen mycket låg, nu efter Reagans avskaffande av kenyesianismen.)
http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_BUDGET_DEFICIT?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2011-10-07-14-23-36
/ Steve

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.