16 oktober 2011

Antisemitismen frodas

Virrpannorna som ockuperar parker och gator i New York och andra städer, består till största delen av marxister och hjärntvättade gaphalsar, som inte har vanligt sunt bondförstånd när det gäller ekonomi....... men blinda hönor hittar också korn.

De har helt rätt i att kritisera och protestera mot bailouts och svågerpolitiken (crony capitalism) men de har helt uppåt väggarna fel när det gäller lösningen på de ekonomiska problemen.

Ordet "kapitalism" används ofta på två motstridiga sätt. Ibland används det i betydelsen "den fria marknaden" (eller laissez faire). Ibland kallar man dagens regerings-styrda ekonomi för kapitalism. Logiskt sett kan "kapitalism" inte vara båda sakerna. Antingen är marknaden fri eller så kontrollerar regeringen den. Vi kan inte ha både och.

Vi har ingen fri marknad. Statliga regleringar och mikro-styrning är genomgående - så det är missvisande att säga att "kapitalism" orsakat dagens problem. Den fria marknaden är oskyldig.

Hela denna röra har orsakats av "Crony Capitalism", staten väljer vinnare och förlorare genom anpassning av skatteavdrag, subventioner, lagar och special-anpassade regler.

Det är det ekonomiska system där marknaden präglas av en mysig relation mellan regeringen, storföretagen och facken.
Enligt svågerpolitiken delar regeringen ut en rad privilegier som helt enkelt är ouppnåeliga på den fria marknaden, inklusive importrestriktioner, räddningsaktioner, subventioner och lånegarantier.
Det är enkelt att se att det är det ekonomiska system som dominerar USA i dag och frågan är hur vi kommer tillrätta med det?

Det är skrämmande att se hur snabbt antisemitismen blommar upp. Denna video är från Los Angeles,De marxistiska gaphalsarna hävdar att alla videos som visar dem när de spyr antisemitisk, anti-judisk galla under sina sammankomster, är ingenting annat än "isolerade" incidenter.
Jag antar att vi ska därför ignorerar ännu en antisemitisk, anti-Israel video från "Ockupera Chicago".Hatem Abudayyeh, en pro-palestinsk aktivist, leder talkören. Han är verkställande direktör för Arab American Action Network, som grundades av radikala PLO-propagandisten Rashid Khalidi. När president Obama satt i styrelsen för Woods-fonden, gav de $ 40,000 i bidrag till Abudayyehs grupp, och gruppen har också fått nästan $ 500.000 i federala skatte-dollar.

I Boston, en annan kloak, spottar "Ockupera Boston"-skitstövlarna på kvinnliga amerikanska militära medlemmar (kustbevakare.)

Men mest typiskt för hela detta spektakel är att en del av deltagarna inte haft tillgång till sina rekreations-droger på länge och nu verkat få abstinensproblem och helst bör gå hem till mamma.Videon ovan påminner om denna, "Leave Britney spears alone" som florerade för något år sedan.

14 Kommentarer:

Berit sa...

Den nya varianten av antisemitism är lömsk och hittills har den varit relativt väl dold, men nu avancerar den genom självutnämnda diplomater och akademiker - och de användbara marxisterna vid universiteten, som nu flyttat ut på gatorna.
Muslimer har också under de senaste åren självklart bidragit till attitydförändringar.
När nationella, kollektiva eller personliga ambitioner inte uppfylls, är det mycket enklare att skylla på någon eller något, snarare än att leta efter källan till felen och frustration. Någon måste få skulden.

Denna någon är - utan överraskning - återigen judar.

Nicklas Eriksson sa...

Det mest skrämmande av allt är väl hyckleriet från folk som du.

Hade detta varit 1920-talet hade du varit en av lindholmarna som gick och delade ut pamfletter om "judefaran".

Anonym sa...

Wall Street har med sitt kriminella beteende skapat kaos i USA. Folk väljer ut syndarbockar och enklast då är att skylla på sionister eller bara judar. Det är faktiskt kaos i Israel också,
vem bär skulden där ???

//// SS

Berit sa...

Nicklas, det verkar som du fått det du förtjänar på andra bloggar om din enfaldiga kommentar. Jag håller med FS.
"Din kommentar är inte ens värd att kommentera. Men det är kul att se hur ni kommunister ränner här.För min del så ids jag inte läsa era enfaldiga bloggar sen flera år tillbaka.Mvh/FS"

Anonym sa...

Den svart kvinnan talade om att de (sionistiska) judarna borde kastas ut från USA.

USA konstitution tillåter inte subversiva rörelser som utgår från främmande länders intressen. Hur skulle det vara antisemitism?

Video 2 riktar sig mot staten Israel, inte mot judar som folkgrupp.

"Virrpannorna som ockuperar parker och gator i New York och andra städer, består till största delen av marxister och hjärntvättade gaphalsar, som inte har vanligt sunt bondförstånd när det gäller ekonomi....... men blinda hönor hittar också korn."

Knappast, de har säkert bara irrat dit pga att de hört att de kan finnas något där att gapa för.

Givetvis finns det även antisemitism, men bör man inte vara noggrann med att skilja på begreppen ras, politisk ideologi och stat?

Video 3. Ja, vad säger man.

Här kommer en till brilliant argumentatör.

http://www.youtube.com/watch?v=8of8h-N1o7M&feature=channel_video_title

Berit sa...

Anonym, jag tror du hoppas på alldeles för mycket tankeförmåga hos de agerande när det gäller att skilja på det ena och det andra.

Anonym sa...

Trist att du tar upp antisemitismen det började ju ganska bra. Sånt här drar alltid till sig massa högljudda puckon. Irrelevant.

http://www.youtube.com/watch?v=MAhHPIuTQ5k

Berit sa...

Kanske något irrelevant pucko lär sig vad det handlar om.

Carneholmbaggis sa...

Subu Ramachandran är helt genomsvettig och försöker besvara så många frågor som möjligt från besökare. När han inte står här arbetar han som hedgefondmäklare.

– Jag som jobbar inom finansvärlden vet hur illa det står till och jag har väntat i tre år på protesterna. Det är otroligt att bankjättar som Goldman Sachs och Bank of America kan få så stort spelrum i vårt samhälle när de ägnar sig åt så mycket bedrägerier, säger han irriterat.
.....
Jag lade märke till för snart 2 år sedan hur Goldman Sachs hjälpte Grekland att skaffa sig högre skulder och därmed satte eld på stubinen som nu har nått sitt mål, väntar nu bara på smällen.

Berit sa...

Till anonym ovan som tycker att vi ska blunda för antisemitismen.
Här är ett par länkar till:


http://www.ynetnews.com/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-4135361,00.html

http://schnittshow.com/go/news/sections/newsarticle.html?feed=104707&article=9262535

Knute sa...

Det är alltid bisarrt när en "gräsrotsrörelse"
matchas fram av etablissemanget, skriver Jihad i Malmö:

Occupy Wall Street har på en månad tack vare president Obamas stöd och stödet från det internationella journalistskrået marknadsförts över hela jorden.
I helgen skulle man demonstrera i 900 städer.
Men vad är det för krafter som släpps lösa ?

Ja, det vet definitivt inte politikerna och kändisarna som köar i sina limousiner för att hålla fem minuters uppmuntrande tal inför TV-kamerorna om vilken positiv aktion detta är. Fotfolket är som vanligt allsköns knäppgökar: anarkister, kommunister, nazister, marxist-
leninister, stalinister, konspirationsentusiaster, "9/11-avslöjarna", islamister, fascister och antifluorgänget.

Några få amerikanska journalister har genomskådat den starka antisemitiska tendensen i aktionen.
Gammelpressen undviker helst att se demonstranternas stora skyltar som betonar att kapitalister = judar, som hävdar att det är judar som styr hela penningmarknaden, som påstår att judar och illuminati (en urgammal fantasiorden) har uppfunnit räntan...

http://jihadimalmo.blogspot.com/2011/10/occupy-wall-streetoch-doda-judarna.html

lena sa...

bra skrivet,Berit

Berit sa...

Tack Lena, det värmer att få uppskattning.

Kvinnan från LA. i första videon har avskedats från sitt arbete som vikarie i skoldistriktet efter sitt uttalande. Lite hopp finns det tydligen.

Anonym sa...

Bra med nätartiklar som visar på hur antisemiterna tar varje chans de får att lägga sticka in sina fula trynen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.