25 oktober 2011

Du sköna nya värld - föräldrar finns inte

I de lokala TV-nyheterna från Växjö 24 oktober talade man om en ny idé. Det är inte alltid lätt att vara föräldrar. Man kunde utbilda sig till föräldrar. Man kunde gå på föräldrakurs i Öjaby vid Växjö och utbilda sig till föräldrar. Föräldrar var mycket glada för det. Det lät som en liten solskenshistoria!

Är det det? Tyvärr lever vi i en tid, där politik blandas in i vårt vardagsliv som aldrig förr, inte bara mammors mångfacetterade åsiktsutbyte om barn, deras uppväxt och utveckling, men också med en nästan omärkbar anstrykning av vägledning och råd.

Det var som ett eko från den danska socialdemokratins "trivselprogram" år 1969. Vi skulle "trivas". Allesammans överallt. Det var alfa och omega. Trivseln var uttänkt och satt på pränt av en högt utbildad psykolog och katalogiserad i tio punkter under livsförloppet.

Jag skall nämna de mest fundamentala idéerna:

Man önskade en "organiserad utbildning till föräldrar - och att vara makar".
Föräldrarätten skulle inskränkas, om möjligt avskaffas genom juridisk jämställdhet mellan barn och vuxna (varvid uppfostran faller bort).
Barns ekonomiska beroende av föräldrarna skulle avskaffas. Tonåringar skulle fritt kunna välja vilka (politiska, religiösa, kriminella, narkotikadyrkande, sexuella etc.) grupper de eventuellt ville ansluta sig till och var de ville bo (t.ex. i Christiania, på gatan eller i eget hem under myndigheternas omsorg). Från 15 års ålder skulle de ta emot medborgarlön av samma storlek som folkpensionen.

I skolorna skulle lärarna på attitydkurser och eleverna (på alla nivåer) skulle vara med och bestämma vad de ville lära sig. Den kunskapscentrerade undervisningen skulle överges till förmån för den "metodcentrerade". Alla examina skulle avskaffas i den 12-åriga grundskolan och ersättas av tester, så att konkurrensinnehållet försvagades.

3 Kommentarer:

Knute sa...

Bilden är framsidan till en av BRIS-tidningarna. Deras önsketänkande. Det lyckades Spydpigen att förstöra BRIS genom att avslöja dem.
BRIS existerar inte längre i Danmark, men deras tankar finns fortfarande....

Olli Rein sa...

Ja men det var ju en fantastisk lösning, som jag undrar om inte alla muslimer har tagit till sina hjärtan, då deras barn uppför sig som om de hade växt upp helt utan uppfostran och med så mycket pengar för ingenting, att det naturligtvis blir svårt att få dom att arbeta för obetydligt mer än de har haft sedan barndomen. Den typen av uppfostringsmetoder har ju varit vanlig i många svenska hem. T.o.m. barnen är någon annans problem. Som tur var för mina barn, så hade jag en del mer traditionella sätt för att slipa av de hårda kanterna på dem, men har aldrig behövt använda fysiskt våld på dem, och extra pengar utanför månadspengen, fick de mot en skälig arbetsinsats. Det har fått fram ekonomiskt tänkande hos dem och en känsla för att arbeta och göra rätt för sig. Den rena motsatsen ser vi ju hos dagens muslimska ungdomsligor, där ensamma svaga offer ses ut av vargflockarna, och tvingas till underkastelse och förlust av ägodelar och eventuella pengar. Ibland hotas yngre barn att gå hem och stjäla en viss summa för sina föräldrar, annars kommer de att misshandlas grovt. Metoden kallas bötning.

gäster sa...

Vi är första generationen som inte ska känna skuld:

"Psykologen Eva Rusz har hävdat att barn under två år kan fara illa av att vara på dagis. För detta har hon utstått hård kritik – inte för att någon funnit fel i de studier hon stöder sig på, utan för att man ogillar slutsatsen."

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/svensk-idedebatt-ingen-exportsucce_7212429.svd

Storproduktionen av resignerade förtvivlade barn fortsätter:

"Det sunda barnet protesterar i början av inskolningen på dagis, eftersom det har behov av tillhörighet. Det vill helst vara med sin mamma, det är helt biologiskt. När mamman går, protesterar barnet först, sedan blir det förtvivlat, och till slut frånkopplas alla känslor. Det som verkligen händer är att barnet kopplar ifrån det limbiska systemet. Den känslomässiga dialogen stoppar, barnet stänger ner."

http://jp.dk/opinion/klumme/article2768742.ece

Likt det gamla Sparta försöker man slå sönder familjen:

"Vi politiker måste se till att föräldrar blir av med felaktiga gamla beteendemönster. Barnen ska uppfostras i politiskt korrekt endräktighet: kan det inte göras på annat sätt måste det tvingas igenom med socialistiskt maktspråk!"

http://canuteocean.blogspot.se/2011/12/en-bakgrund-till-de-krafter-som-arbetar.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.