08 oktober 2011

Har du anställt en?

Detta kan vi se på anslagstavlor i centrala Atlanta.
Det sägs att det är en bild på borgmästaren, och på deras web.sida ber man 150,000 företag i stan att anställa en extra person, vare sig de behöver eller inte.
Jag har aldrig träffat borgmästaren och det gäller säkert för många med mig. Skulle inte känna igen honom om vi möttes på gatan.
Jag tycker hela bilden tyder på dåligt omdöme ur många synpunkter och väcker associationer som är olustiga.

Anställt en.... vad?

Varje företag ska alltså öka sina kostnader med ca. 40-50,000 dollar vilket gör att de kommer ännu närmare gränsen för att vara olönsamma.

------------
På tal om jobb. Nu har det gått så långt att Obama vill bestämma vem man får anställa och inte.

I sitt senaste förslag till "stimulans" har han stoppat in en klausul som säger att ingen får vägras anställning bara för att de är arbetslösa. En arbetsgivare får således inte fråga en arbetssökande om dennes nuvarande anställningssituation.

Officiellt är det 14 miljoner som saknar arbete. Det är 14 miljoner potentiella klienter för advokater som kan fiska efter kunder för att stämma arbetsgivare.
En lag som denna (om den går igenom) kommer att tvinga arbetsgivare att vara ännu försiktigare i sina val. De måste förmodligen spara all information från varje anställningsintervju eftersom de riskerar att bli stämda i efterhand.
Inte nog med att de vandrar på glödande kol när det gäller de arbetssökandes hudfärg, sexualitet, könstillhörighet, ras...nu är arbetslös också en "skyddad grupp"


Beslutet att anställa en person framför en annan handlar väldigt ofta om vilken person som verkar mest sympatisk under en intervju, eller vilken person som anses bättre kunna "passa in".

Beslut baserat på dessa faktorer är inte alltid "rättvisa" enligt någon sorts abstrakt regel , men vi ska inte tvingas blanda in lagen. Det måste i slutändan vara arbetsgivaren som har rätt att anställa eller avskeda vem han vill, tycker man.
Arbetsgivare som inte anställer de långtidsarbetslösa just nu, gör det eftersom de har råd att vara kräsna när de har mycket att välja på. En viktig riskfaktor i urvalsprocessen är att den sökandes kompetens kan ha försämrats under loppet av deras arbetslöshet.
Vem har rätt att förbjuda arbetsgivare att tänka så?
Det kanske inte verkar "rättvist", men, livet är inte alltid rättvist och regeringen existerar inte för att garantera absolut rättvisa.

8 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Verkar som om ni har gott om kulturmarxister på andra sidan ankdammen också.

Anonym sa...

Man blir bara helt mållös. Det verkar inte vara någon hejd på galna beslutsfattare i västerlandet.

Anonym sa...

A man who has no office to go to - I don't care who he is - is a trial of which you can have no conception. ~George Bernard Shaw


The trouble with unemployment is that the minute you wake up in the morning you're on the job. ~Slappy White


[O]f all the aspects of social misery nothing is so heartbreaking as unemployment. ~Jane Addams, 1910

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Svensk counter-jihad bloggare skrämd under jorden. Allra sista meddelandet på hans blogg:

Många har hört av sig och frågat vad som hänt mig och bloggen. Efter (yttre) påtryckningar så har jag bestämt att lägga ner denna blogg, och mitt bloggande om islam. Det som skett är att det uppstått en situation, som mer eller tvingar mig att dra mig undan. Med bloggandet, Twitter och min Facebook.

Så länge hot varit riktade direkt emot mig, så har jag tagit detta. Man har istället nu bytt taktik och börjat ge sig på människor i min närhet. För att värna om deras säkerhet, så lägger jag helt enkelt ner detta.

Det pågår en process i vårt samhälle som många blundar för. Många gånger av ideologiska skäl, men oftast av ren dumhet och okunskap. Det pågår en så kallad islamisering/arabisering. Religion vinner makt, medeltid och dogma håller sakta på att ta över. Det där med ett uppvaknande, det kommer ske. Då är det dock försent.

Må väl…. Roger

http://allahuakbar.se/wordpress/

Hans namn är Roger Sällström och kommer ifrån Kalmar. Han väckte en viss uppmärksamhet 2010 då han tältade i Lars Vilks trädgård som protest mot hoten konstnären utsattes för. Dagens verklighet i Reinfeldts Nya Sverige där man får skylla sig själv eller han kanske borde byta åsikt som Aftonbladets Karin Magnusson uttryckte det för nån vecka sedan?

Anonym sa...

Hur ska man kunna anställa folk i USA när man hela tiden flyttar ut sin industri ???
//// SS

Berit sa...

Herman Cain, en kandidat på fram-marsch, föreslår att man eliminerar all skatt för de amerikanska företag som nu håller sina inkomster och vinster utanför landet, vilket skulle föra in miljarder för investeringar.

Anonym sa...

Stentufft i Spanien med arbetslöshet
Under september steg arbetslösheten i provinsen Málaga med 5.766 personer. Det visar färska siffror från Instituto Nacional de Empleo (INEM) som publiceras under tisdagen.

I Andalusien blev ytterligare 23.592 personer arbetslösa under september vilket var en ökning med 2,57 procent jämfört med augusti.

Totalt i Spanien är 4.226.744 personer arbetslösa efter att 95.817 personer blev arbetslösa under föregående månad. Det är den största ökningen av arbetslösheten under en septembermånad sedan 1996, skriver nyhetsbyrån Europa Press

Johan Y sa...

Hur tar man referenser och förhör sig om arbetserfarenhet om man inte får fråga vad folk pysslar med på dagarna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.