18 oktober 2011

Kommer Amerika att överleva?

The Drudge Report har lagt ut smakprov från Pat Buchanans nya bok Will America Survive to 2025?

Amerika faller samman. De centrifugala krafter som drar isär oss växer obönhörligen. Det som förenar oss är upplösning. Och så är det för västerländska civilisationer. ... Staten har misslyckas i sina mest grundläggande uppgifter. Den kan inte längre försvara våra gränser, balansera våra budgetar, eller vinna våra krig.

Vi har accepterat idag, att det för all framtid kommer att finnas en permanent underklass av miljoner människor som inte klarar sina liv och måste hållas under armarna av samhället; bli matade, klädda, försedda med bostad, medicinerade på skattebetalarnas bekostnad hela sitt liv. Vi har en hel nation av beroende personer i storleksordning som Spanien, inom vårt självständiga Amerika.
Vi har en ny uppdelning i vårt land, mellan de som betalar en dubbel eller tredubbel "biljett" och de som för evigt åker gratis..

Historiker kommer att se tillbaka och förundras över apatin hos 1900 och 2000-talens amerikaner, som trodde att den magnifika republiken de ärvt skulle berikas av att man förde in värderingar och miljoner människor från misslyckade stater i tredje världen.

Vi kan förneka existensen av etnisk nationalism, avsky det, fördöma det. Men denna skapare och förstörare av imperier och nationer är en kraft oändligt mycket starkare än globalism, för den engagerar hjärtat. Män kommer att dö för den. Religion, ras, kultur och klan är de fyra ryttarna i den kommande apokalypsen.

och...
Inget folk någonstans har gjort mer för att lyfta upp svarta än vad vita amerikaner har.
Otaliga miljarder har spenderats sedan 60-talet på socialbidrag, matkuponger, kosttillskott, bostadsbidrag, bostäder, studiebidrag, studielån, juridiska tjänster, Medicaid, skatteåterbäring och program för fattiga, utformade för att integrera afro-amerikaner. Regeringar, företag och högskolor har bedrivit diskriminering av vita människor - genom positiv särbehandling, specialanpassade kontrakt och kvoter - för att avancera svarta sökande över vita sökande.

Kyrkor, stiftelser, medborgargrupper, skolor och privatpersoner över hela Amerika har donerat tid och pengar för att stödja soppkök, vuxenutbildning, barnomsorg, pension och vårdhem för svarta.

Vi hör klagomål men var är tacksamheten?

6 Kommentarer:

Anna sa...

Västvärldens dåliga samvete och villighet att söka felen i den egna kulturen kommer att bli vårt fall.
Aldrig någonsin har en kultur gett så mycket till så många som den västerländska. Folk måste vakna upp och inse det, och vi som är bärare av den västerländska kulturen måste börja försvara den.

Anonym sa...

Om man kollar vilka år som USA inte har varit i krig och hur många soldater USA har utomlands så är det ganska enkelt att räkna ut var skattepengarna har gått. Om man sen räknar ut hur mycket pengar man har gett till Israel och Egypten
under årens lopp - tänk ifall man lagt dessa pengar på att rusta upp slummen istället.
USA kan inte invaderas det är omöjligt. Man kan minska USA:s försvar till en fjärdedel.
USA är ett av världens mest hatade länder - tänk ifall CIA gjorde en analys av detta faktum.
Likheterna mellan The rise and fall of the Roman empire och Amerikas kommande fall är skrämmande.

//// SS

Berit sa...

Ron Paul föreslår i sin budgetplan att skära ner militära kostnader med hälften genom att framför allt ta hem de soldater som nu finns överallt i andra länder.
"The young people, the military people, they're sick and tired of the war; they want to come home."

MS sa...

Det är väl främst Hispanics han menar? Han tar upp jämförelsen att USA kommer att bli som Kalifornien är nu. Bankrutt och att då de flesta latinos röstar på demokraterna så kommer det aldrig väljas en republikan som guvernör framöver. När andelen Tax- consumers överstiger andelen Taxpayers är det kört.

Anonym sa...

I DC tar man bort 49,9% av barnen. I staten New York 38.8% (i Bronx County 48.5%). I New Jersey 35.0%. O.s.v.
- I Wyoming däremot 1.0%. I Kentucky 6.4%. I Utah 6.6%. O.s.v.
- Siffrorna är från 2005. Man bla. CA, NH och LA lämnar nu inte abort-statistik, säger World Almanac 2011. Det är väl en ointressant detalj, utan betydelse…
- Buchanan skriver som om landet -- unionen -- var en enhetlig storhet. Det är det inte. USA är delat. Mellan blue states -- progressiva, elitära, centralstyrda, och red states -- folkliga och konservativa. / Steve

Ann-Marie sa...

SS; om USA faller, vad tror du händer då? Vem ska agera som världens polis så fort något händer?
Alla andra länder hatar USA för att det "lägger sig i" men så fort något går snett gapar dom allihop och undrar "varför gör USA ingenting?"... Lite av Moment 22, eller hur?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.