23 oktober 2011

License to kill?

Sean Connery var enligt min mening den bäste James Bond genom tiderna. Han hade tillstånd att döda.
Det verkar som Obama har det också, både när det gäller amerikanska medborgare och ledare för andra nationer.

Visst, Kadaffi var en fuling både utanpå och inuti och förtjänade att dö. Han var ansvarig för ohyggliga, grymma dåd, bl.a bombningen av ett plan fyllt med 270 människor (Lockerbie). Han gav också order om bombningen av ett disco i Berlin (1986). Han har finansierat terroristdåd över hela världen och torterat och dödat mängder av sina egna undersåtar, men gång på gång kunde han ändå besöka NewYork, eftersom han påstod att han "gjort sig av med sina massförstörelsevapen".

Se till den lite större bilden.

Om USA's president har rätt att ge order om dödligt våld för att åstadkomma ett regimskifte i Libyen, har han samma rättigheter i Damaskus, Havanna, Nordkorea och Peking?
Också obekväma amerikanska medborgare inom och utom landet?

Exakt vilka begränsningar finns det för den amerikanske presidentens privilegium att diktera vilka regimer som skall utplånas från jorden ?

7 Kommentarer:

Anonym sa...

För att förstå vem denna pladdrande clown är
måste ni veta vem som satte honom där.
President Buske den yngre var oxå en clown
vem satte honom där ??
*******************************************

Follow the money ..! //// SS

Anonym sa...

Reagan lät 1986 bomba Khadafi, som svar på libyernas diskotek-bombning i Väst-Berlin där två amerikanska soldater dött och 79 skadats. Telex från Libyen till ambassaden i Öst-Berlin hade gratulerat till ett väl utfört arbete. Och två veckor tidigare hade Khadafi i ett tal sett arabiska anfall på USA som nödvändiga, efter en clash mellan libyska och amerikanska fartyg…

Att vänstern helt och fullt tog avstånd från Reagans anfall på ”den gode patrioten Khadafi” behöver väl inte sägas. Tysk TV2 (ZDF) slog fast att det var CIA och Mossad som låg bakom disko-bombningen! Allt var en komplott för att få bomba fritt! Bomba Libyen, alltså!

Nu år 2011 däremot är alla med hjärtat till vänster helt på det klara med att Obama gjort rätt, och varit mycket modig, som grep in så djärvt och radikalt mot den förskräcklige despoten Khadafi. Världen förändras, förstår’u. / Steve

Anonym sa...

Pengar bestämmer inte allt. Ja, det är sant, de finns med. Men det finns också andra faktorer som spelar roll. Man får inte bli så ensidig att man förklarar allting med en enda faktor. Då blir man ju som kommunisterna - att människors åsikter dikteras av deras sociala ställning i samhället. Mekaniskt tänkande kallas sådant och kan inte förklara varför Buddha (son till en kung) eller Jesus (son till en hantverkare - lägst på skalan) handlade som de gjorde - och hade likartade idéer..
Det är så korkat att tro att Obama bara handlar på direktiv från "pengarna". Han har väl också egna idéer som spelar en viss roll, t.ex. att han är nära lierad med förre Weather Underground terroristen och kommunisten Bill Ayers och har nära sympatier till Islam, eftersom fadern var muslim (och Nation ofr Islams ledare Farrakhan kallar honom för Messias).
/SB

Anonym sa...

Mmmmm, Libyen gogogogo, älskar lydig kvinnor!!! citat GP: – Jag uppmanar alla att förlåta, vara toleranta och söka försoning. Vi måste bli av med hatet och avundsjukan från våra sinnen, sade övergångsrådets ledare Mustafa Abdel Jalil.
Han sade även att muslimska sharialagar bör utgöra grunden i en ny konstitution.
– Vi som är en muslimsk nation måste ta sharialagarna som källa till en grundlag – alla lagar som motsätter sig islams principer är juridiskt ogiltiga.

Knute sa...

Bloggen Oskorei berömmer kontrajihadistiska Every Kinda People för den utrikespolitiska bevakningen.

http://oskorei.motpol.nu/?p=5692

Olof sa...

Det finns inga belägg för att Khadaffi skulle ligga bakom det du nämner. Historien kommer frikänna honom. Leve de gröna!

Berit sa...

Det kan väl hända Olof, jag var inte där så jag vet. Räknar bara upp några av de saker han anklagats för. Det gör ju varken till eller ifrån egentligen.
Det finns heller inga bevis för att Hitler dödade en enda jude heller.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.