05 oktober 2011

Lögner och fler lögner

Operation Fast and Furious och Gun Walker har inte runnit ut i den mexikanska ökensanden, trots både medias och politikers försök att tysta det hela. Om ni inte kommer ihåg vad det handlar om måste ni gå tillbaka och läsa det jag skrev i juni .

Detta var kortfattat den officiella förklaringen:

"Man kallade operationen "Fast and Furious" och det gick ut på att tillåta försäljning av handeldvapen, AK-47 och gevär till vad man kallade "Straw buyers", som sedan sålde vapnen vidare till drogkartellerna i Mexiko. I teorin skulle ATF agenter kunna spåra omfattningen av smugglings-näten, i ett försök att stoppa den illegala vapensmugglingen över gränsen.
Man satte upp kameror i vapenaffärer och även när affärsägarna pekade ut kunder de visste hade falska identitetshandlingar uppmanades de att ändå sälja.

Programmet fokuserade på personer som lagligt köpt vapen, som sedan överfördes till brottslingar och var avsedda för Mexiko. Men istället för att ingripa när vapnen bytte ägare, krävde ATF -agenterna att låta vapnen "gå" (walk) och vänta tills de dök upp i Mexiko.
Hela denna ursäkt faller emellertid på sin orimlighet.
1.De mexikanska myndigheterna kände inte till operationen.
2. Det fanns inga planer för att upprätthålla övervakning av vapen när de nådde den mexikanska sidan av gränsen, och därför skulle det ha varit omöjligt att "fånga" någon stor fisk i drog-kartellerna.
3. Den skadeglädje som ATF-ledarna visade när det uppdagades att vapen återfanns vid mexikanska brottsplatser stödjer påståenden om att det verkliga syftet med operationen var att främja en politisk agenda, dvs genomförandet av mer vapenkontroll.

Det är uppenbart nu att Obama-administrationens avsikt var att ge amerikanska vapen till mexikanska knarkgäng för att skapa våld vid gränsen och slå ett slag för de politiska intressen som kräver att man tar ifrån amerikanska medborgare rätten att bära vapen, samtidigt som politikernas allierade i förvaltningen får ytterligare tillgång till skattemedel för dessa syften.

Vi ser nu en snabb händelseutveckling kring utredningen av "Fast and Furious" och undanflykter som den nuvarande administrationen är villig att ta till för att täcka sina spår.

Det finns inte en skugga av tvivel om att The White House hade detaljerade kunskaper om Fast and Furious via regelbundna uppdateringar mellan ATF och Obama-administrationen. Det förklarar varför Obama sade att varken han eller Holder auktoriserat Fast and Furious (i mars 2011), men tillade mycket snabbt att "det är en ganska stor regering, den för Förenta Staterna, den består av en hel del rörliga delar. "(med andra ord, försökte han skydda sig om ett samband skulle upptäckas.)

De nya dokumenten tyder på att vår korrupta justitieminister Eric Holder kände till operationen så långt tillbaka som i juli 2010, vilket motsäger hans uttalanden till Kongressen där han påstår att han just har hört talas om programmet under de senaste veckorna. Republikaner kräver nu en särskild utredare för att undersöka om Holder medvetet lämnat felaktiga uppgifter under ed inför en juridisk kommitté den 3 maj.


Ni som är gamla nog minns kanske Watergate från 1974, när Nixon tvingades lämna över bandinspelningar och avgå. Det handlade om att skyla över ett inbrott.
Eller Bill Clintons lögner om en utomäktenskaplig affär, vilket ledde till förhör ock krav på hans avgång.
Ingen av dessa skandaler kom i närheten av de blod som spillts på grund av Fast and Furious.

Det är uppenbart för alla med en hjärna och ett opartiskt sinne att Holder måste avgå nu eller få sparken. Han behöver arbeta på att försvara sig mot mened och undanhållande av bevis.

Holder måste offra sig för O'bummer.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det här med vapenkontroll och ta ifrån amerikanarnas rätt att bära vapen är något som
" konspirationsteoretiker "
har pratat om i 30 år nu minst.
Jag är mycket glad över att ni som står bakom denna blogg äntligen har fattat vad det är frågan om. //// SS

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.