29 oktober 2011

Multikulturens pris är för högt

För två år sedan hittades en bil i en kanal i Ontario. Passagerarna, tre tonårsflickor och deras "moster" var alla döda och pappan till flickorna förklarade det hela med att de var ute och tränings-körde.

Mamma, pappa och en son från familjen Shafia arresterades och nu har det kommit till rättegång.


Detta handlar om ett hedersmord i Kanada. En verklighet där en far och mor sitter runt köksbordet med sin son och planerar hur man dödar sina tre döttrar. Det kommer till en nivå där sådana människor inte kan kallas helt mänskliga.
Men de är helt och fullt kanadensiska, åtminstone i juridisk mening. De kom till Quebec från Afghanistan, 2007. Och trots sympatier från medier om svårigheterna att gå från en mycket traditionell kultur till ett fullt modernt samhälle, hade Shafias inga problem med vissa moderniteter. När man planerade mordet på de tre systrarna använde Hamed, Google-sökning - "var begår man ett mord".

I juli, 2009 strax efter "olyckan" placerade polisen en avlyssningsapparatur i familjens bil och kunde lyssna till hur Pappa Shafia kallade sina döttrar för horor och "måtte djävulen skita på deras gravar."
Det framgick också att moster, som dog tillsammans med flickorna var herr Shafias första hustru.

Det är svårt att se vad Kanada och så många andra länder har att vinna på att ta emot ett betydande antal människor från den kultur som skapat sådana som Shafias. Man kanske skulle kunna göra dem till fungerande västerländska medborgare med tiden, men det skulle vara en långsam process och även om vi verkligen tror det är möjligt är det osannolikt att det skulle löna sig ekonomiskt. Så istället befinner de sig i en kultur som inte begär något från dem. Och sakta men obevekligt anpassar vi oss till dem ...

Det mångkulturella experimentet är inte värt det. Och när de politiska intressenter som prackat det på oss inser det, kommer det att vara för sent.

5 Kommentarer:

Lille Kurt! sa...

Den västerländska kulturen är tydligen inte sämre än man kan använda en bil, i stället för en "kamel eller åsna" som gängse transportmedel, för att begå "hedersmord?
Vilket "PK-svammel" det har blivit att kalla ett "ett första gradens mord" för "hedersmord"!
Tror "PK-nissarna" att det är förmildrande att kalla ett "kallhamrat mord för hedersmord", eller vad?

Ann-Marie sa...

Vad är det för "heder" att begå mord? Mord är mord. Dödar du någon ska du också straffas. Här ser man ju återigen att flickor/kvinnor inte är vatten värda enligt deras kult... och det eländet tillåts välla in till väst?!

Anonym sa...

Anonym sa...

Vad ser mina ögon! Förtigande PK-media börjar lätta på förlåten och ge oss VERKLIGHETEN, som man redan länge kunnat kika in i tack vare tex den fantastiska bloggen PI, som nu just i dagarna ersatts av nya AVPIXLAT. Låt dig inte längre luras av censurerande gammalmedia...!
/MagistraEM/

Knute sa...

Finländare, din kommentar togs bort därför att den innehöll ett par ord som kunde missförstås som uppmaning till våld. Här den "godkända" delen:

Precis så är det Ann-Mari. Och orsaken torde ligga i att männen i dessa "kulturer" lider av ett oerhört mindervärdeskomplex p.g.a. sin efterblivenhet som "tvingar" dem att förtrycka kvinnor och andra undergivna som svenskar t.ex. / Finländare

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.