31 oktober 2011

Muslimer och Sossar göre sig icke besvär

The Second Amendment i den amerikanska konstitutionen ger medborgarna rätt att bära vapen.
Det är ytterligt sällan man ser andra än poliser och vaktpersonal bära synliga vapen, men jag och många med mig, har tillstånd att bära dolt vapen. Man behöver särskilt tillstånd för detta CCW (Concealed Handgun License) och måste genomgå kurs där mental hälsa, fingeravtryck och kriminell bakgrund kontrolleras. Alla måste också uppvisa kännedom om säkerhet och klara skjutproven.
Man betalar en licensavgift som täcker tillståndet för något eller några år i taget.

En radioannons för sådan utbildning har gett upphov till polisutredning i Texas.

"Vi kommer att ge dig all den information och träning du behöver för att få din CCW-License." Mot slutet av reklaminslaget säger kursledaren : "Om du är en socialistisk liberal och / eller röstade på den nuvarande kampanjledaren, var snäll och anmäl dig inte till denna kurs. Du har redan bevisat att du inte kan göra en klok och ansvarsfull bedömning."

" Om du är en icke-kristen arab eller muslim, kommer jag inte träna dig och det skäms jag inte för. Jag är Crockett Keller, tack, och Gud välsigne Amerika"

Annonsen körde under sex dagar på den lokala TV-stationen och tiotusentals gånger på Youtube.Keller, 65, har sagt i intervjuer att det han säger bara är sunt förnuft.
"Faktum är att om du är en hängiven muslim, kan du inte vara en sann amerikan. Varför ska jag beväpna de människor som vill döda mig? Det är självmord. "
Jag påstår att jag har rätt att välja vem jag instruerar i hur man använder ett farligt vapen".

Men delstaten Texas är oense med honom. Department of Public Safety sade i ett uttalande att certifierade instruktörer för pistolutbildning måste följa alla statliga och federala lagar. En instruktör kan inte neka tjänster till individer på grund av ras, etnicitet eller religion.

Det verkar inte troligt att Keller kommer backa. "Jag tänker inte göra det", sade han "Jag kommer att ge upp mitt instruktörs-certifikat hellre än att träna dem, med hänvisning till Obama- väljare och muslimer.

21 Kommentarer:

Anonym sa...

Bra för dig. Här i Los Angeles är det nästan omöjligt att få em permit. Men jag kan ha ett vapen i hemmet utan problem.
//Arne

Kenneth sa...

Dum i huvudet kan man vara på flera sätt. Han är definitivt det på sitt sätt.

a Martin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Den som kommer med personangrepp mot bloggförfattarna göre sig icke besvär.

Anonym sa...

Mycket konstiga saker därborta i Amerikat ......

//// SS

Berit sa...

Visst, men inte konstigare än de meningslösa kommentarer som dyker upp här emellanåt.
"Konstiga saker"..."dum i huvudet" ...personangrepp a la Martin, som platsar i papperskorgen...vad ger det? Specificera i stället!

Varför inte fråga sig: Har instruktören rätt att vägra befatta sig med och ge vapen till människor som han anser har mycket dåligt omdöme?

Kenneth sa...

När det kommer till redneckgodtycklighet så är det lagvidrigt. Samma jävla nötter hängde svarta i träden när de inte ville jobba på plantagen. Samma skit. Om det är så svårt att fatta Berit så undrar jag vad du har för värderingar egentligen.

Anonym sa...

Även Sverige hade slavar på den tiden. Undrar hur de behandlades?
//Arne

a Martin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

Martin, den video du rekommenderar innehåller vad man kan vänta sig av en socialist:

Utmana det kapitalistiska systemet i grunden och ersätta det med en ny uppsättning ekonomiska maktrelationer som bygger på principerna om rättvisa, omfördelning och samverkan - i tron att rikedomar och pengar kan behållas, och ett nytt system kan organiseras runt det, utan de negativa aspekter som nu finns i överflöd.

Ann-Marie sa...

Om vi börjar med Arne... slavar??! Var kommer detta ifrån? Sååå länge sedan!
Kenneth: hänga svarta i träden? Ja, jösses...
Det var väldigt många hätska kommentarer för en människa som tycker som han tycker...
Tja, då får jag väl samma reaktion eftersom jag egentligen tycker som snubben i videon. Och varför tycker jag som han? Jo, det är för att världen ser ut som den gör idag. Vi (vita) har ingen rättighet längre att tycka som vi vill, för då är vi något alldeles förfärligt rasistiska eller vad det nu är som är ordet "du jour" (fast vi inte är det) Och karl'n har ju faktiskt rätt! Varför skulle han vilja instruera någon som kanske kommer att använda kunskapen MOT honom och döda honom? Rena vansinnet!!
Så, OK folk, kom igen! Dags för era hätska kommentarer! Fast egentligen vet ni alla innerst inne att jag har rätt….

Olli Rein sa...

Berit har du läst något från bloggen Svenerland.se. Det du citerar ser ju ut som om det vore hämtat direkt ur Flosklermaskinen på Sveavägen 68 i Stockholm, d.v.s. sossarnas HQ.
Titta gärna in på denna sarkasmiska blogg, just nu har han avsnitten om Floskelmaskinen i repris.Floskelmaskinen är en nödvändighet för sossarna, för att hålla ordning bland alla floskler i det partiet, plus Ljugholt. Bli en Svenerlandsläsare du också!

Olli Rein sa...

Förlåt Berit, jag hade fel länk till sven erland, men efter googling hitta jag den lätt. Länken ska vara så här:

http://svenerland.wordpress.com/

Olli Rein sa...

Och här kommer du direkt in på området med Floskelmaskinen;

http://svenerland.wordpress.com/2011/09/17/lordagsfrukost-med-schlinge/

Berit sa...

Tack Olli, jag har inte sett den förut. Kul! Svenerland har sinne för humor så som jag föreställer mig att denne vapeninstruktör Keller säkert också har.
Gissningsvis är han vit, älskar Texas, USA och sina föräldrar. Lever förmodligen inte på socialbidrag, ockuperar inte parker och lämnar inte sin avföring på gator och i portgångar.
Jag inser att han förutfattade meningar om den militanta kamelryttarbefolkningen och att han inte gillar kollektivister. Men det har han rätt till. Han bör ha rätt att välja sina kunder. Man kan anta att han tänker lite framåt också och om han instruerar och godkänner någon som sedan begår ett brott löper han risk att bli stämd själv. Genom att sortera bort de grupper som han tror är mest benägna att spåra ur skyddar han sig själv.
Är han en reaktionär dumbom? Ja visst, men det är hans rätt att välja vem han gör affär med.

a Martin sa...

Berit,

Du hängde med på att det som presenterades inte var en idé, utan handlade om verkligheten?

Olli Rein sa...

Helt rätt Berit, alla kan inte älska alla. Hoppas att du får tid för några minuter avkopplande ironi från Sven Erland också då och då. Det kan vara bra om dagen varit för djävlig.

Berit sa...

Verkligheten Martin är att i ett fri-marknads-kapitalistiskt samhället, blir företagare rika och de fattiga får det bättre som ett resultat av detta, men naturligtvis blir de inte rika så snabbt (duh).
Så, naturligtvis blir gapet större, - men både toppen och botten av samhället stiger till betydligt högre nivåer än tidigare. Så det blir bättre för alla, i synnerhet de fattiga!

Om de rika inte skulle ha rätt att "få bli rikare" och utveckla eller investera i ständigt ökande produktivitet, skulle de fattiga aldrig ha någon chans att förbättra sina levnadsvillkor överhuvudtaget, än mindre få tillgång till det ständigt ökande utbudet av mat, medicin, verktyg och ökande inkomst, tack vare att deras arbetstid blir mer värdefull. Och du skulle inte ens få chansen att läsa mina kloka ord eller något annat, som nu når dig via avancerad teknik.

Knute sa...

Martin, du märker nog inte själv att du blir personlig och kommer med försynta gliringar. Var snäll och låt bli med det och håll dig till sakfrågan.

Anonym sa...

Först så har jag inget av alternativen som erbjuds för att visa vem man är för att få uttrycka sig. Ungefär som dom fattiga pensionärerna som måste betala 150 kr för att betala en räkning inne på banken då man inte har internet eller dator. Men bra att man kan ändå få sin röst hörd som Anonym.Det kallas Demokrati.Men eftersom jag inte har nått emot att skriva mitt namn och stå för min åsikt. Hans Nilsson . Jag alltså tycker att utbildaren faktiskt har en poäng med det han säger.Finns det en risk för att nån missbrukar sitt förtroende som vapenbärare så ska den ju självklart inte ha en utbildning. Lika lite som svenska sprit vill anställa en alkoholist eller brandförsvaret en pyroman eller banken en tjuv. Han tänker faktiskt längre än lagen gör.När lagen skrevs om diskriminering så fanns det inga terrorister.

Olli Rein sa...

De fattiga pensionärerna som inte har Internet, borde väl fortfarande kunna betala sina räkningar, genom det system bankerna använde före bank på Internet. Det vill säga ett kort där man kan fylla i sina räkningar och skicka in till banken i frankerade förtryckta kuvert. Tjänsten kostar säkert mer än vad det gör på Internet, men blir billigare än att betala i banken, såvida man har mer än en faktura att betala per månad. De flesta har väl det även som pensionär.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.