01 oktober 2011

Nu ställs uppfinnarna av spelet "Moskéer Baba" inför rätta

Från Graz i Österrike:
Uppfinnarna av ett elektroniskt anti-islamiskt spel riskerar två års fängelse.

Den österrikiske politikern Gerhard Kurzmann, medlem av Frihetspartiet, är kallad till domstol i Graz för att försvara sig mot anklagelser om "spridning av hat". Han ska dömas för ha medverkat i utformningen av det elektroniska spelet "Moskéer Baba" (Bort med moskéer!), där spelarna ska försöka ta bort muezziner som skriker ut uppmaningar till bön, för att förhindra moskéer slår sig ned i en stad i Tyrolen.

Det finns inget sätt att vinna på med mindre man röstar på Frihetspartiet, som en annons berättar vid spelets slut.

Även den schweiziska reklamdesignern Alexander Segert är anklagad. Han stod bakom den anti-islamiska kampanjen med uppklistrade manifest under folkomröstningen mot minareter i Schweiz och är involverad i det österrikiska spelet.

Med mer än 100.000 nerladdningar på mindre än 48 timmar då man startade spridningen av spelet "Moskéer Baba", måste man se det som en stor framgång.

Kommentar:
Låt oss få tyrolermusik och en tyrolerhatt i stället för allt skrikande i sköna Tyrolen.
5 Kommentarer:

Knute sa...

Den Självständiga Evangelisk-Lutherska Kyrkan (SELK) i Tyskland uttalade sin förståelse för schweizarnas NEJ till minareter:

De fem dagliga ropen från minareterna är ”inte något rop till bön, men ett islamiskt krav om makt”. Teologiskt sett är minareterna ”den islamiska världens gränspålar, som placeras på det krigsområde, som ännu inte har blivit islamiskt.”

Den schweiziska folkomröstningen är inte ett tecken på intolerans, ”så som det kränkande hördes från politiker, kyrkfolk och journalister.” Beslutet var snarare ”ett Nej till islams maktkrav och till utanförskap för den kristliga-västliga kulturen”.

http://spydet.blogspot.com/2010/01/pa-hje-tid-at-de-kristne-menigheder.html

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Anonym, svär inte så förbannat. Det är inte rasistiskt att inte vilja ha minareter. Lika lite som kommunister och nazister tillhör muslimer nödvändigtvis någon ras.

Knute sa...

Spridning av hat? Det är väl det som moskéer används till. Så spelet går ju ut på att stoppa spridning av hat.

http://www.friatider.se/dataspelstillverkare-atalas-i-osterrike#comment-324574751

Ann-Marie sa...

Moskéer hör hemma i mellanöstern, inte i väst! Hur många kyrkor finns i mellanöstern? Inte speciellt många.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.