07 oktober 2011

Obama sympatiserar

Efter tre veckors tystnad uttryckte president Obama medkänsla för demonstranterna på Wall Street, och gick så långt som att upphöja dem som en kraft i valet 2012.

I talet, som var nästan 10 minuter långt, tillrättavisade han inte de som arresterats eller presenterade något som helst försvar av Wall Street. I stället kritiserade han banker och långivare.
Det förvånar väl inte någon direkt, att Obama sympatiserar med mobbens känslor. De vill ju att regeringen tar från producenterna i samhället och ger till dem som inte ska behöva arbeta för det.
Det är heller inte förvånande att Obama saknar empati för Tea Party-folket, som vill se att regeringen, så mycket som möjligt, försvinner ur deras liv och plånböcker.

Obama har sympati för de människor som har arresterats för att blockera allmänheten från gator och Brooklyn Bridge. Men han har ingen empati för de människor som genomfört sina möten fredligt och hövligt.

Obama har medkänsla för dem som föraktar kapitalismen och dess pelare. Alla som nått framgång genom eget arbete ska man förakta. Naturligtvis har Obama empati för de protesterande. Han stöder samma omfördelningsfilosofi som de.
Även om de inte förtjänat det själva, vill de ha samma standard som medelinkomsttagare har. Det är därför det kallas omfördelning.
Tea Party-folket däremot, har jobbat ihop vad de har och protesterar över att regeringen tar det ifrån dem, för att ge det till vad vi nu ser i New York.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

De unga deltagarna i Occupy Wall Street är rättmätigt frusterade att inte hitta jobb, men vill inte acceptera orsakerna. I stället för att demonstrera i Washington mot en administration vars politik är destruktiv för den amerikanska ekonomin och mot de mindre företag som skapar arbeten väljer de att protestera mot mål som passar bättre in i deras osanna bild.
Obama fortsätter envist att visa sin inkompetens och oförmåga att leda Amerika ur den ekonomiska krisen. Det är klart att han gör vad han kan för att vinna sympati allierar sig med en proteströrelse vars samhällsbild
han delar.

Berit sa...

Så skönt att se en kommentar från någon som verkligen förstår hur det hänger ihop

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.