27 oktober 2011

Portabla moskéer

Man ska inte klandra muhammedaner i allmänhet för att vara bakefter när det gäller smarta uppfinningar i mänskligheten.

Den fransk-tunisiske imamen Hassmem Bounamcha har uppfunnit en genial lösning på ett problem: hur man följer böneutroparnas uppmaningar när man är mitt i sin arbetsdag och inte bara kan släppa allt för att falla på knä och demonstrera sin undertryckta hängivenhet?

Bounam uppfann moskén i papp. Den kan snabbt ställas upp på ett kontor eller var som helst. Kartongen är två meter hög och kostar mellan 70 och 450 euro.

I stället för att rusa iväg till närmaste moské och kanske förlora en viktig kund kan man hålla Allahbön i en pappkartongen hemma, eller husets herre kan gå till moskén och hans fru använda kartongen.

Källa: den tyska bloggen Politically Incorrect, där en av kommentatorerna menar att "denna portabla version av en moské är enligt min ödmjuka åsikt den enda adekvata":Formen påminner om en iransk "portabel" variant, "en læsers onde drøm":1 Kommentarer:

Berit sa...

Varför får det mig att tänka på portabla toaletter? Sådana som man ställer ut vid byggplatser och liknande.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.