22 oktober 2011

RIS ? Rikast i Stan?

Har du någonsin undrat vem som är RIS , "den rikaste personen i din stad"?

Här är några intressanta fakta från Randall Jones' bok .

Jones har ställt samman en lista över de 100 rikaste människorna i de största städerna i nästan varje stat i USA.
"Media i allmänhet och affärspress i synnerhet fokuserar alldeles för mycket på New York eller San Francisco," säger Jones. "Det finns framgångshistorier överallt. Jag ville måla ett verkligt porträtt av amerikansk rikedom."

Det är viktigt att påpeka att dessa inte är de rikaste människorna i USA, totalt. Jones bara plockade de rikaste individen i de största städerna och den som var nummer två i en stad hamnade inte på listan. Påpekas bör att, trots titeln på hans bok, finns det kvinnor också bland de etthundra.

* Deras totala förmögenhet är 355 miljarder dollar.
* Dessa 100 personer har i sin anställning mer än 91% av befolkningen.
* De har alla skapat sin egen förmögenhet.
* Bara en av dem är en professionell VD i motsats till en grundare av företaget.
* Färre än 10% är aktiebolag.
* 81% av dem driver sina företag på den plats där de bor.
---------
Och medan vi ändå är inne på pengar och arbete: I vilken stad i USA tror du att man har den högsta medelinkomsten i landet ?
Är det New York? Los Angeles? Silicon Valley?

Fel! Det är i Washington DC området.
Medel-hushållsinkomsten i regionen är $ 84.523, vilket är den högsta i nationen. En av de största orsakerna till detta är de enorma löner som utbetalas till de federalt anställda i Washington DC. Enligt de senaste siffrorna, får den genomsnittlige federal-anställde i total ersättning mer än $ 126.000 per år.

Naturligtvis får medlemmar av kongressen ännu mer än så.
De flesta av medlemmarna i kongressen är miljonärer, och av någon anledning lämnar våra politiker Washington DC betydligt rikare än när de kom dit. Så om man vill leva "det goda livet," vore det kanske bäst att flytta till Washington DC-området. Våra "representanter" i kongressen och byråkrater som arbetar för den federala regeringen simmar i kontanter, och det är på vår bekostnad.

Medelvärdet för hushållens inkomster i USA har minskat tre år i rad. Medan byråkraterna i DC lever det goda livet, går resten av befolkningen igenom riktigt svåra tider.

Idag är hushållens medelinkomst ungefär $ 50,000 per år, och i de flesta familjer måste båda föräldrarna arbeta för att skrapa ihop detta.

Den "genomsnittliga" federalt anställde i Washington DC tar hem mer än $ 126.000 per år i totala ersättning och de ska vara "tjänstemän"?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.