07 oktober 2011

Sahlinismen kastar masken

Han där sossepampen med överskägget...

Jag bär själv mustasch, så det är inte den jag vänder mig emot, utan sossebeteendet att allt ditt är mitt, både på det offentliga planet med höjda skatter och bidragsberoende, och det privata med småaktigt lurendrejeri och bidragsmissbruk.

Folket glömde inte Mona Sahlins gamla synder, det borde sossarnas nye partiledare Håkan Jugholt tänkt på, innan han började gå i sin företrädares fotspår.

Jugholt har ertappats med att bluffa till sig bostadsbidrag från sin arbetsgivare, Riksdagen. Tidigare har hans sambo/särbo Åsa Lindgren dömts för bedrägeri mot sin förra arbetsgivare Fritidsresor.

"Först blev han kär i Åsa. Sedan i hennes lägenhet i Västertorp." Fast hon rätteligen skulle stått för hälften, lät han skattebetalarna stå för hela hyran. Nu ska S-ledaren betala tillbaka 160.000, om inte mer.

"Sahlinismen" innefattar inte bara höga skatter, lurendrejeri och bidragsmissbruk. "Mona Muslim" hyllade terrororganisationen Hamas som ett föredöme för svensk arbetarrörelse. Kan krypto-muslimen Obama lura världen kan väl jag lura svenskarna, tänkte hon.

Det enda sättet Jugholt och hans mustaschkollega Reepalu i Malmö kan återfå sin eventuella popularitet på, är att se till att rånare och terrorister blir av med sina svenska medborgarskap och utvisade. Sådana som de "svenska" skurkar som idag förekommer lite varstans i världen.

Genom att samarbeta med SD skulle Jugholt haft chansen att vända skutan och rädda Sverige, men nu vill han inte ens debattera med dem på TV.

12 Kommentarer:

Betraktaren sa...

Det är lite Bonnie & Clyde över Åsa & Håkan, va?

elina sa...

Finns det inga hederliga människor i S politiken?
Inga med lite vett i skallen i alla fall? Eller måste man vara en klant och girigbuk?

Anonym sa...

Nu är han polisanmäld av någon också! Men bedrägeri faller väl under allmänt åtal vad jag vet? Skall vi gissa att fallet kommer att läggas ned?
Varför vill Ljugholt höja skatterna? Kan skälet vara att det är lättare att stjäla ur större kassor? Varför är alla ur sosseadeln så rika?

Anonym sa...

Oj nu blir det svårt att hitta en bra placering vid Nobel middagen. Var placerar man en brottsmisstänkt partiledare och hans redan straffade sambo?

Det är så pinsamt för Sverige att jag hoppas hans rådgivare ser till att han blir förkyld innan middagen och tvingas lämna återbud. Det är bra att folket, fotfolket, får veta vilka summor en s-partiledare

strör runt sig. 360 000 kr är ju en hel del för de allra flesta. Men för Juholt
verkade beloppet passera med en gäspning. Oavsett om det är mycket pengar för honom eller ej så kommer alla tänkande med rösträtt komma fram till följande:

Om folket tror att han tycker det är mycket pengar så antar de att han gjort det för att han är girig. Om folket tror att han betraktar det som lite pengar kommer de alltså tro att han badar i pengar.
Undrar hur stor sannolikheten är att han är kvar om två år.

Naivtive sa...

Det var ju en kort karriär. En reflektion var att S hade riktigt svårt att få fram en ersättare till förra stolpskottet och så blir det en i andra stolpen i stället. Nu lever ribban farligt.

Anonym sa...

För 40 år sedan sa man
Socialdemokrati = de avundsjukas religion
Kommunism = de misslyckades religion

//// SS

Valdemar fan club sa...

Har bestämt för mig att Juholt, vid ett tillfälle som nyvald sosseledare, sade något i stil med att "jag ska ta vid där Mona slutade"!

Han håller sitt löfte - det får vi hålla honom räkning för.

AA sa...

Sossepolitiker och journalister är listiga, det är därför nyheten om Jugholts bedrägeri släpps nu och inte senare när valet närmar sig. Då kommer allt vara glömt och Jugholt framstå som snövit, hur rävröd han än är.

Anonym sa...

HJ har låtit, vad som för många av hans väljare motsvarar, en årslön flyta in utan att fundera om han har rätt till pengarna. Sedan kan han betala in 130000 direkt. Undrar vad deltidsanställda inom vården tänker. HJ verkar leva i en annan värld än de väljare han vill locka att röst på honom och hans partivänner.
HJs beteende speglar verkligen inte de ideal rörelsen vill gå till val på.
Undrar vem som efterträder honom?

Anonym sa...

Eftersom ett svenskt medborgarskap delas ut till kreti och pleti utan något större kontroll så borde de med samma logik kunna bli av med det lika lätt.

http://www.axess.se/blog/post/2011/10/09/Feltankt-om-villkorat-medborgarskap.aspx

Ann-Marie sa...

Jag tror nog att det helt enkelt är så att dom flesta politiker inte är det för att dom tänker på andra, utan för att dom tänker på sina egna fickor först och främst. Finns det någon politiker som INTE har skott sig på skattebetalarnas bekostnad? Man läser om "fällskärmar", pensioner, kontokort och vem vet vad annat som bara råkar trilla åt deras håll....

Anonym sa...

Tyvärr är det socialdemokratiska partiet uppbyggt på så vis att man premierar de som är girigast och mest maktkåta. Genom att ha välsmord trut lierar man sig med en ryggdunkande sosseadel och odlar väljarförakt för de som inte delar sosseriets låga moral. Den sk fifflarkulturen i partiet är utbredd och man lägger hellre locket på än att man sparkar en partikamrat.
UncleBob

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.