15 oktober 2011

USA ska skicka trupper var?

På nyheterna i går meddelades det att nu ska US. skicka 100 militärer till någonstans i mörkaste Afrika, (Uganda är det visst) för att fungera som "rådgivare" angående regeringens problem med the Lord's Resistance Army.
Lord's Resistance Army???

Vad i hela friden blandar vi oss i nu? Har vi inte tillräckligt med soldater utspridda i alla oroshörn i världen? Nu har vi hittat busar i Afrika också som vi måste uppfostra.

Håll dronerna redo!

LRA leds av Joseph Kony (se bild), som strävar efter att etablera en teologisk regering baserad på de tio budorden. Gud har visst skickat en ande som kommunicerar med Kony.

Jag har inga tvivel om att dessa gossar utgör problem, men har inte Afrika en sorts samlingsarmé, African Union, för att hantera "problem" ?

Det var rätt länge sedan jag kom till den uppfattningen att det är dags att förklara att vi segrat lite här och där i Mellanöstern, inklusive Afghanistan. Det finns inget vi kan åstadkomma som ändrar det som de själva totat ihop för sig i tusentals år.
Och det är verkligen inte vårt jobb att ändra på något i Afrika.

10 Kommentarer:

Kenneth sa...

Det är väl hög tid att USA bombar lite kristna tokstollar också. Iof så borde de börja i södern i USA istället...

Ann-Marie sa...

Kenneth, och vad baserar du denna kommentar på?

Olli Rein sa...

Joseph Kony har funnits länge i detta område, som består av Uganda och södra delen av nuvarande Sydsudan, han passerar även gränserna till Kongo och Kenya med sina rövarband ibland. Han attackerar ofta nattetid små byar där han dödar, plundrar och tar barn tillfånga, för att göra dem till soldater i sin armé. Det är på det viset han löser sina rekryteringsproblem. Barnen får växa upp med militärisk disciplin, och från tidig ålder får de vara med på Joseph Konys gerilla attacker. På så sätt gör han dem avtrubbade för det våld de utför. Det är ju i Herrens namn de attackerar byar, så det är ju bara Herrens order de utför. Joseph Kony kan inte använda sig av alla tio Guds bud, för då skulle han ju aldrig ens ha börjat med sin armé.

Hjalbert sa...

Kenneth, det är inget att skämta om, kanske Obama redan har börjat. Han har bland annat utökat kontra-terrorism-lagen, Patriot Act. Polisstaten är på väg.

Knute sa...

Gov't cameras in your car? E-toll patent hints at Big Brotherish future

http://ami25.blogspot.com/2011/10/govt-cameras-in-your-car-e-toll-patent.html

Anonym sa...

Ang. muslimer som jag skrev om igår så togs det bort - det var väl främlingsfientligt.Nedan har Gudmundson SV.D. skrivit- det måste väl också vara främlingsfientligt:

Homosexualitet ska straffas med döden, en muslim får inte bli vän med kristna eller judar, i val bör muslimer rösta på andra muslimer, och judarna styr världsekonomin. Det är några av budskapen på webbsajten muslim.se, som drivs av Sveriges Imam Förbund.

I somras avslöjade SvD:s ledarsida att detta extremistiska förbund år 2009 fått 416000 kronor av statliga Ungdomsstyrelsen för att ”motverka eller förebygga rasism och islamofobi” (SvD 13/7). Detta trots att Ungdomsstyrelsen inte får ge bidrag till ”verksamhet som strider mot demokratins idéer, det vill säga tanken om alla människors lika värde”.
Elisabeth

Kenneth sa...

USA är en likriktad polisstat. Inavlade tokstollar styr debatten. De som hävdar att miljörörelsen är en konspiration hävdar även att gud skapade världen på 6 dagar. Religiös fundamentalism är långt mycket farligare i USA.

Berit sa...

Till Elisabeth, Ja din kommentar var både onyanserad, kategorisk och fientlig men det får du stå för. Kommentaren tog aldrig bort . Du skickade samma sak två ggr. men under postingen, " Jihad mot hundar". Om du ska känga till oss, gör det när det är befogat.

Till Kenneth: Du är också onyanserad och kan inte basera ditt tyckande på fakta. fast du ombeds, men det är upp till dig och visar vad du är kapabel till

Anonym sa...

Till Berit

Jag får be om ursäkt att jag skrev på fel rubrik-antagligen pga att jag blev irriterad av att det första inlägget bara försvann. Det som sker i mitt land och vart våra pengar går gör att man blir sådan. Vi har inte råd med sjukvård men pengar till denna massinvandring av muslimer har vi råd med. Nu ska flera avdelningar på Sahlströmska läggas ned pga av bristande ekonomi. Vi som byggde landet senast under 1900-talet är inte värda något - vi skall ha vett att dö. Efter 70 år fyllda får vi inga operationer det får endast personer i arbetsför ålder.
Elisabeth

Ann-Marie sa...

Tack Berit för att du påpekade att Kenneth är inkapabel att föra en vettig dialog. Det skulle dock vara lite intressant att veta varifrån han fått SINA uppgifter...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.