19 oktober 2011

Var är räddningen för mig?

Om de som ockuperar Wall Street bara var en samling socialister/marxister, arga över det patetiska, ekonomiska tillståndet och det kriminella förhållandet mellan en allt överskuggande regering och storföretagen, skulle nog de flesta amerikaner vara på deras sida.

Men det är något annat som händer här.

Vi har inte många riktiga uppgifter om vilka dessa demonstranter är, eller exakt vad de tror. Men vi har några tips. Deras online-manifest ser ut som ett marxistiskt barns brev till jultomten, där de kräver allt från att slippa betala studielånen, till en lön att leva på", oavsett anställning.

New York Magazine gjorde en intervju med 100 demonstranter, som kamperar vid Zuccotti Park på nedre Manhattan. Cirka 34 procent av de tillfrågade "unga, smarta, välutbildade " är "övertygade om att den amerikanska regeringen inte är bättre än, säg.... al-Qaida."

Från det och från vad som framgår av otaliga videos är det realistiskt att säga att en betydande minoritet av ockupanterna i New York och dussintals andra städer runt om i landet befinner sig i utkanten av allmän amerikansk politik.

Men ändå har händelserna på Wall Street rört vid en nerv av rätt anledning.

"Om du är en bank eller ett försäkringsbolag, och du skapar en produkt som dina investerare och dina lagstiftare inte kan förstå i en kris, straffas du inte ... Istället belönas du med "bailout" pengar," säger en journalist från City Journal. . "Det är svårt att argumentera med Zuccotti-demonstranternas manifest på den punkten: Banker har ostraffat tagit emot räddningsaktioner från skattebetalarna ."

Skillnaden mellan Tea Party-marscherna och Ockupera-Wall Street-demonstrationerna nu är "Inga fler räddningsaktioner!" gentemot, "Var är räddningsaktionen för mig?"

Tea Partys åsikter om problemet "Big Government" är för många regler, för mycket federal inblandning i amerikanernas liv.

För "Ockupera Wall Street," är lösningen - större statligt inflytande, mer skatter, fler regleringar, mer subventioner.

Det är bara att välja!

1 Kommentarer:

Anonym sa...

"New York Magazine" frågar ut 50 OWS-are vad de vet om ekonomin. Det är inte så mycket. Svaren finns också, dolda.
http://nymag.com/daily/intel/2011/10/occupy_wall_street_quiz.html
(Reklamsidan först går att få bort…)
T.ex. sista frågan: Vad betalar staten mest för? Hälsovård och pensioner; Utbildning; Militären? -- 94% svarar militären. (Militären svarar för 20%…) / Steve

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.