27 oktober 2011

"Varför har Moderaterna en medeltidsprofet i riksdagen?"

För ett år sedan vid den här tiden skulle en lastbil fullastad med bomber explodera i köpcentret Nordstan mitt i Göteborg. Bomberna skulle utlösas med mobiltelefon. Polisen lyckades fånga några av terroristerna innan blodbadet hann verkställas.

I utlandet var detta en stor nyhet, men i Sverige passerade det som en liten notis i nyhetsflödet.

Samtidigt med det avstyrda terrordådet pågick en rättegång i Göteborg mot somaliska islamister, en av dessa nära vän med en moderat riksdagsman vid namn Waberi. Hade denne möjligen gett sitt medgivande till hämndaktioner mot Sverige? Enligt sharialagen går ju lojaliteten med islams sak före lojaliteten med landet.

Att en anhängare av könsapartheid och hedersförtryck sitter i riksdagen gör att man undrar om han köpt sin plats med löfte om somaliska röster. Hänger det rentav ihop med att moderaterna är hemlighetsfulla med varifrån de får sina partibidrag?

Miljöpartiet har ju Mehmet Kaplan som var med på Ship to Gaza och moderaterna ville förstås inte vara sämre. Den moderate riksdagsledamoten Abdirizak Waberi anser bland annat att kvinnor som inte följer de muslimska klädreglerna skapar “oro” i samhället. Waberi är av åsikten att en man kan få ha fyra fruar och att han kan få slå sin fru om hon är otrogen.

“Mannen enligt islam får gifta sig med en kvinna som tillhör en annan religion, men en muslimsk kvinna måste alltid ingå äktenskap med en muslimsk man. Mannen klarar av att ge kärlek till fyra kvinnor, men jag tror inte att kvinnan har den kärlek som krävs för att vara med fyra män.”

Snaphanen: Så nu skal “rumsrena Fredrik” altså sidde med livet i hænderne hvergang Abdirizak bestiger Riksdagens talerstol, det kan blive rigtig underholdende.

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Finns det motsvarande talesätt på svenska för: "if you lie with dogs you get fleas" dvs om du ligger med hundar får du loppor? Jag tycker den passar ganska bra här....

Knute sa...

Är det rimligt att vara engagerad i muslimska brödraskapet och samtidigt företräda moderaterna i riksdagen?

http://inslag.se/journal/2013/4/14/och-vad-ar-fioe.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.