08 november 2011

Det politiska spelet är inte vackert

På löpsedlar och i övriga media har veckans icke-historia varit anklagelserna om att Herman Cain för 10-15 år gjorde sig skyldig till sexuella trakasserier. Nya kvinnor poppar upp och nu ser sensations-feministen och skandalhyenan Gloria Allred sin chans, när kvinna #4 på listan beslutat att inte vara anonym som de tidigare.

Man gissar att det är Romney som ligger bakom eftersom han och Cain just nu löper sida vid sida i popularitets-racet. Om det ligger någon sanning i anklagelserna mot Cain har jag ingen aning om, men avsikten är tydligen att dra ut på det hela över lång tid och få Cain att framstå som ett sexuellt rovdjur med en garderob full av skandaler.
Jag har mina tvivel om att Romney är den som dragit igång det hela ; Cain är hans bästa rival.

Så länge det fanns en uppdelning mellan två populära kandidater på högersidan har Romney en klar chans. Om Cain försvinner kommer striden att stå mellan Romney och Perry och alla anti-Romney kommer att stötta Perry.

Romney, Perry, Gingrich, Cain och Bachmann är alla sluga politiska rävar och de som tjänar mest på att Cain försvinner är just Perry, Gingrich och Bachmann men minst av allt Romney.

Det skulle emellertid inte alls förvåna mig om Team Obama har ett finger med i spelet. Politiska analytiker säger att valkampanjen kommer att bli grym och ful denna gång - värre än någonsin tidigare - och att Obama främst kommer att spela ut "Ras-kortet", vilket han inte kan om Cain blir Republikanernas kandidat.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig, Berit. Jag läste för några år sedan om de sexanklagelser som av Anita Hill riktades mot den svarte republikanen Clarence Thomas inför hans förestående inval som till Högsta Domstolen. Dessa anklagelser visade sig slutligen vara falska och iscensatta av demokraterna i maskopi med media. Skulle tro att det är samma sak också denna gång. Demokraterna och den politiskt korrekta journalistkåren har allt att vinna på att få Cain ur vägen eftersom Obama då inte kan spela ut sitt raskort. Skulle tro att raskortet är det enda som kan ge honom en vinst. Vad har han förutom detta ?
/SB

Berit sa...

I särklass dåligt omdöme:

Sharon Bialek , som kvinnan heter, säger in en
intervju med CNN att hon konsulterade sin 13-årige son om hon skulle berätta sin historia. Ni får ursäkta, men för min del ringer alarmklockan för fullt när jag hör detta. Be en 13-åring om råd angående sexuella trakasserier????

Kom också ihåg att man ALLTID har mycket högre moraliska krav på Republikaner än Demokrater. Bill Clinton är ett utmärkt exempel.

Anonym sa...

En sak vet vi en mormon blir inte president i USA
Ska vi sätta en slant på det ???
//// SS

Berit sa...

Religion har större betydelse än vi svenskar i allmänhet förstår. Det var faktiskt så att ett stort antal Protestanter röstade EMOT John F Kennedy bara för att han var katolik.
Många kristna, katoliker och protestanter i dag anser nog att Romneys värderingar och normer är att föredra framför Obamas, men jag slår inte vad med dig.

Anonym sa...

Perry is over. Håll ett öga på Gingrich...

Vad gäller Cain är det ju fullkomligt absurt. Han har nekat till anklagelserna. Det finns inga bevis. End of story tills bevis framförs. Om han är skyldig eller inte är irrelevant.

Ett av de dummaste argumenten jag har sett är att han måste vara skyldig eftersom det är flera kvinnor som anklagat honom. Om det vore sant kan ju vem som helst vara skyldig så länge tre anonyma kompisar anklagar för samma sak...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.