26 november 2011

En statsminister totalt förblindad av sitt personliga hat

Jag är helt mållös över en fet rubrik i Sydsvenskan i lördags (19/11):

"Statsministerns avsky mot SD".

Hur är det möjligt att offentliggöra en sådan karaktärsbrist hos landets högsta politiker i en stat som kallar sig - och vill bli accepterad som - demokratisk? Är det en ärekränkning eller ett angrepp mot Reinfeldt från pressens sida?

Eller är det samma sorts dagis-beteende som vi känner från Danmarks tidigare statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) och hans rums-orena uttalanden och från EU-politikernas uppträdande med att vända bakdelen mot de österrikiska väljare som röstade på Haiders politik (och kanske därmed indirekt bidrog till Haiders död på en motorväg under mystiska omständigheter).

Vad var syftet med Sydsvenskans artikel? En dåligt kamouflerad form av förtal. I en demokrati skall alla åsikter komma fram utan att man rynkar på näsan, räcker ut tungan, vänder svansen till, drar ner byxorna eller på annat ovärdigt sätt demonstrerar sin syn på saken.

Ärligt talat - ett sådant uppförande hade jag inte tilltrott Reinfeldt, inte när han i september 2004 kom ner till Småland för att prata med befolkningen, som med goda skäl var förfärade av morden på människor som bor ensamma i skogarna. Men att han i första hand gjorde detta av politiska skäl med tanke på kommande val och som en örfil till justitieminister Bodström (S) som hade ignorerat smålänningarna visste man förstås.

Nästan varje dag blir någon sverigedemokratisk politiker överfallen eller trakasserad. Det är bara en tidsfråga innan någon dör. Men Reinfeldt låter sina personliga känslor styra. Förra året legitimerade han mordförsöket på en SD-politiker med ett förskräckligt uttalande:

"Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer."

En av de värsta mobbarna är Expo, en kommunistisk stiftelse som gömmer sig bakom en "anti-rasistisk" fasad men ser som sin främsta uppgift att bereda vägen för islams heliga krigare genom att attackera demokratiskt valda politiker:

"Deras arbetsmetod är att spionera på SD-are och hitta deras namn och hemadresser så att broderorganisationerna Antifa och Afa kan förstöra deras hem, fordon och arbetsplatser. Dessutom publiceras SD-arnas namn av Expo med syftet att de ska frysas ut i samhället, de ska förlora sina jobb och uppdrag om de överlevt Afas mordförsök."

Reinfeldt upprepar gång på gång att hans farfars farfar var svart. Är det den y-kromosomen som gör att han låtit den somaliske islamisten Waberi bli riksdagsman för Moderaterna? Kanske ser han invandringen från Afrika som anhöriginvandring?

Lögnerna om Sverigedemokraternas "främlingsfientlighet" smutskastar hela Sveriges nutidshistoria. Ingen av de gamla partiledarna för femtio år sedan skulle ha sagt annat än vad SD nu säger: För att folk ska få flytta till Sverige ska de arbeta och göra rätt för sig och följa landets lagar.

Tiderna ändras, tankar måste överges. Det är dags för de andra partierna att sluta avvisa SD. Det är inte för att de inte gillar utlänningar som SD vill stoppa invandringen, utan för att Sverige inte klarar av den. På den ena sidan har vi arbetskraftsinvandring och lönedumpning, på den andra flyktinginvandring och bidragsberoende. Det går inte att ha fri invandring i en välfärdsstat. Invandring av analfabeter till arbetslöshet? Ofta är det fråga om skenanställningar för att få uppehållstillstånd och försörjning av det svenska samhället. Släpphänt av regeringen att inte täppa till den luckan i lagstiftningen.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson säger att regeringen använder invandringen i syfte att dumpa lönerna. Börjar SD få ett rykte som sossekramare nu, när de attackerar den borgerliga regeringen och röstar med sossarna i riksdagen? Men för den skull har de knappast blivit rödare, betänk att sossarnas invandringspolitik går ut på att importera väljare, det vill säga byta ut folket och göra det till bidragstagare.

I det avseendet resonerade Centerns förre partiledare Maud Olofsson som en sosse, när hon sa att flyktinginvandrare är nybyggare som ska rädda Sverige. Den nya partiledaren Annie Lööf säger att hon ser somalier som räddare av vår framtid, inte svenskar. Liksom sin föregångare framhärdar hon i att kalla dem "nybyggare", ett högst olyckligt ordval. Nybyggare får en att tänka på européerna som kom till Amerika. Inte hade de i sinne att integrera sig i indianernas samhälle och kultur. Ordet nybyggare är mer eller mindre synonymt med kolonisatörer.

I takt med den demografiska förändringen kommer islam att bli en påtaglig maktfaktor. De rödgröna har sedan länge bytt ut Marx mot Muhammed och nu håller även de borgerliga partierna på att infiltreras av islamister och deras medlöpare. Statsministern tillhör den senare sorten vilket bland annat bevisas av att han låtit den somaliske islamisten Waberi bli riksdagsman för Moderaterna.

Ett undantag är Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) som på sitt riksmöte i början av juni fattade ett smått historiskt beslut, där man antog en formulering som deklarerar att samhällsgemenskap står mot multikulturalism.

Det folkliga stödet för Sverigedemokraterna handlar inte om partiet i sig, utan på att de andra partierna inte vill minska invandringen. Ett tydligt "vi vill öka invandringen" utan några omskrivningar vore hederligare mot väljarna än att på tvivelaktiga grunder beskylla SD för "rasism" och "främlingsfientlighet".
MXp: "Åkesson och SD har redan visat svenska folket att regeringens förda invandringspolitik leder till samhällskriser på ett antal samhällsområden som till exempel ekonomi, arbetslöshet, utbildning, äldreomsorg, kriminalitet etc."

30 Kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar inte stå riktigt rätt till med honom. Otäckt att han är statsminister!
Rune

Kenta sa...

Statsministerna avskyr SD precis som SD avskyr muslimer. Ni får ju skilja på ideologi och person. Eller?

Anonym sa...

SD är demokratiskt invalda av drygt 5% av Sveriges befolkning. Att ha en statsminister som inte respekterar detta är inget annat än en stor jävla skandal. Karljäveln är troligtvis sinnessjuk...Blodsven

Errbe sa...

Kenta har svårt att skilja på känslor och intelligens. Liksom fallet tycks vara med Reinfeldt.

SD kritiserar ISLAM, och det gör jag också, eftersom islam förtycker folk så till den milda grad att somliga muslimer känner sig tvingade att ta livet av sig för att döda andra. Något mer avskyvärt tror jag inte kan finnas i mänskligt liv.

Det är ju ytterligt synd om de muslimer som blir så hårt indoktrinerade.

Det är synnerligen besvärande för vanliga muslimer att man inte utanpå kan se vilka muslimer som är rabiata och farliga för oss "otrogna" och vilka som är "vanligt folk". För vår egen skull måste vi ju iaktta en viss försiktighet i umgänget med muslimer i allmänhet.

Det är inte diskriminering utan att problem som bara muslimerna själva kan bekämpa genom att driva bort de trosfränder, som inte vill acceptera att de bor i ett sekulariserat land.

Anonym sa...

Reinfeldt står och pekar finger och säger:
De ska ut varenda en;
Det ska inte finnas en enda svensk kvar.
Det är Alliansens och Reinfeldts mål att svenskarna skall bytas ut mot invandrare från hela jordklotet.

Ann-Marie sa...

Errbe: Det är så sant det du skriver! Radikala muslimer och islam har inget i väst att göra.

Cello Jr sa...

Statsministerns hat inskränker sig icke blott till Sverigedemokraterna. Han avskyr Sverige helt enkelt:

Det ursvenska är blott barbari

Värst är dock hans istadiga tystnad om det vänsterextrema våldet och när han slutligen tar bladet från mun, lägger han samma skuld på SD
som de som anser att kvinnor som klär sig utmanande får skylla sig själva om de blir våldtagna. Reinfeldt är en fähund.

Å andra sidan, svenskarna har den regeringen de förtjänar.

Kenta sa...

Rheinfeldt avskyr lögnare och charlataner. Precis som man ska. SD är bara en förlängning av varbölden ND.

Knute sa...

Kenta, du misstar dig, Sverigedemokraterna är ett normalt demokratiskt parti som tagit upp socialdemokratins fallna mantel.

"Jag kommer så väl ihåg det sista året, hur Tage Erlander flög upp ur TV-soffan som skjuten ur en kanon då den korrekte och vänstervridne TV-reportern föreslog att Sverige kunde väl ta in arbetskraft, från Mellanöstern?

'Oh Nej Nej, för tusan. Ta för Guds skull inte in något folk därifrån, ty då skulle de ju ta med sig sin islamiska religion hit också, där vi har fri kristen religion. Det skulle ju då bliva rena katastrofen för det svenska folket.'
Enda gången då jag sett att det blev fart i Tage Erlander."

http://varstundisverige.blogspot.com/2010/05/den-danande-tystnaden-i-sverige-om.html?showComment=1274198304995#c978219014322475105

Cello Jr sa...

Kenta,

Reinfeldt representerar ett parti som säger sig stå för jämställdhet mellan könen och som stöder
samkönade äktenskap, ändå accepterar han en konservativ muslim som företrädare för sitt parti i riksdagen, en muslim vars åsikter om jämställdhet och samkönade äktenskap knappast överensstämmer med moderata samlingspartiets.

Varför har m en medeltidsprofet i riksdagen?

Ann-Marie sa...

Kenta; Jag säger bara en sak: genom sig själv känner man andra!

Anonym sa...

Jag jobar som SFI-lärare i många år och förstår inte politiker som pratar om arbetskraftsinvandring. Våra elever går på socialt bidrag i 4-6-10 år!!! Kan inte fortfarande efter 5-10 år i Sverige skriva sina egna namn på svenska. Men om man tänker från deras synpunkt, varför ska de anstränga sig? Socialt bidrag droppar ju varje månad ändå, oavsett om de kan eller inte kan svenska. Det är, faktiskt, bättre utan språket. Det är garanti att de inte kan jobba någonstans. Har man inte personligt ansvar för sitt eget liv, för sina barn, blir man passiviserad. Har man inte krav på sig( som är tidsbegränsat)då odlar våra politiker parasiter som lever gott på svensk välfärdssolidaritet.

Alexandra

Berit sa...

Alexandra, dina två sista meningar är i ett nötskal vad jag vill förmedla med denna blog. Och det gäller inte bara invandrare, utan alla med inställningen att de har RÄTT att leva på andra. Var medvetna om vilket samhälle och vilka politiker vi får av den anledningen.

fredrik sa...

SD ska alltså accepteras för att de fått runt 5% i ett val? Ny Demokrati fick mer, de accepterades inte heller och de slängdes ut under nästa val precis som SD kommer göra. SD är ett missnöjesparti, de fick sina mandat på det. Men när de fick komma till tals under normala former, med normala motståndare inser folk raskt att det är en samling underutbildade idioter som inte har i politiken att göra. Nästa val, SDare, är det slut. Cha... la... la...lala :)

Anonym sa...

SD lever gott på människor som går på deras lögner om islam som en farlig religion, det enhetliga Sverige och invandrare som lata bidragstagare. Ingen religion har någonsin varit farlig, dock finns det människor som använt religion för att skapa sig makt. Sverige har aldrig varit enhetligt, tror ni att vi har haft den svenska kronan länge också? Invandrare är generellt sett inte latare än de som bott här några generationer, men människor som sverigedemokrater vägrar att släppa in invandrare (med mörk hy, de med ljus hy är förstås välkomna) på arbetsmarknaden.

SD kommer nog få några ynka procent i nästa val också, av de som inte ids läsa på.

Knute sa...

Islams sharialagar är en stor olycka för kvinnor när det gäller våld i nära relationer eller arvsuppgörelser. Det enda partiet som vill förhindra att vi får ett sådant samhälle är Sverigedemokraterna.

Anonym sa...

Svar till Alexandra om SFI
****************************
En av mina vänner är SFI lärare han säger att högst 5 % av hans elever brukar allvar - dock ingen somalier.
//// SS

Martin (V) sa...

Jag är ingen SD-sympatisör utan mina sypatier är till Vänster men även jag förfäras faktiskt över den behandling SD får utstå ifrån övriga partier och tyvärr även det som jag sympatiserar med. Jag kan tillägga att jag även vill ta avstånd från behandlingen SD fick innan Valet 2010 som var under all kritik milt sagt. SD är invalda i god demokratisk ordning och därför är det rent utsagt åt helvete att man inte behandlar dom på samma sätt som de övriga partierna.

Vad gäller Statsministern så känner han avsky mot alla som inte är Alliansare och inte bara Sverigedemokrater om det nu kan vara en tröst. Statsministern är mycket uppblåst och ser ner på alla som inte delar han uppfattning i alla frågor.

Knute sa...

Expo hyllar SD:s politik!

http://kentekeroth.se/2011/11/29/expo-hyllar-sds-politik/

Anonym sa...

Kristna armenier har alltid brukat att vara i fred bredvid sanna muslimer och förnuftiga araber i Mellanöstern. Men nu hör de redan förtryckta folken rösten av hyena flocken liksom omringade offret så att odjuret förbereder sig att dricka blodet på andra gången... Nämligen förbeder sig en del ondskefulla att driva fram ett sant Holocaust igen om på armeniska kristna folken, inte minst att knäcka hederliga muslimer i detta omringade området... Endast förnuftiga kan förstå, endast historiemedvetna kan fatta vad jag menar...
i annat ord:
Armenians&Christians in danger; Second Genocide planned by Jewish Imperialism NWO...If Mr Bashar ASSAD goes then ABSOLUTELY begins SECOND HOLOCAUST on ARMENIAN CHRISTIAN poor innocent peoples...

Berit sa...

Ovanstående kommentar är undertecknad
Mvh.
Suryoyo HAYASTAN

Knute sa...

Om Bashar Assad faller i Syrien väntar förmodligen svåra tider för de kristna, det visar händelserna i Egypten efter Mubaraks fall. Men det verkar i högsta grad ologiskt, för att inte säga infernaliskt, att skylla muslimsk förföljelse av kristna på "judisk imperialism".

Rysslands Nato-ambassadör: den arabiska 'våren' förebådar fascismens återkomst i Europa.

Västvärlden började ett farligt spel genom att stödja den arabiska 'våren'. Från Der Spiegel:

"Vi kommer att få uppleva den totala islamiseringen i Mellanöstern och Nordafrika. Där Väst har visat sina muskler från Tunisien till Libyen och Egypten och kanske Syrien kommer taliban-liknande krafter fram i massor. Europa kommer därvid att bli först att hamna under hjulet. Och svaret på islamiseringen av Europa, som vi ser den i länder som Tyskland, Frankrike och Belgien, kommer att betyda fascismens återuppståndelse."

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,801484,00.html

Knute sa...

Fascismens återkomst i form av EU-diktatur för att få medborgarna att svälja den mångkultur (=islam) som tryckts ner i halsen på dem. Ryssland har samma problem, därav deras "starke man" som håller styr på motsättningarna.

Anonym sa...

Brittans Gympa tycker tydligen att det folkfientlighet från vänster är ok. De oroar sig inte över grupper som använder terrorism mot civila som medel,grupper som brukar misogynism, grupper som inte accepterar andra religioner.
Antalet hedersattacker mot kvinnor under året i GB rapporterades vara 3000.

Spjutflickan sa...

Efter riksdagsvalet 2010 undersökte fackförbundet Byggnads hur medlemmarna hade röstat. En enkätstudie visade att stödet för Sverigedemokraterna var drygt tio procent, nästan dubbelt så högt som partiets valresultat på riksnivå.

I skolvalet röstade tjugo till sextio procent av eleverna vid yrkesgymnasierna på Sverigedemokraterna.

Resultaten togs inte emot positivt av Byggnads och flera andra fackförbund.

– Vi kan inte acceptera att Sverigedemokraterna har framgångar bland våra medlemmar. Vi måste ta debatten, säger Johan Lindholm, andre förbundsordförande i Byggnads.

Att medlemmarna röstade på SD berodde främst på ”invandringsfrågan”, enligt Byggnads analys.

Nu drar LO igång mångmiljonsatsningen ”Alla kan göra något” för att motverka främlingsfientlighet. Organisationen har utbildat 22 debattörer som i vår ska besöka företag och skolor runt om i landet. LO:s förtroendevalda, 150 000 personer, erbjuds också utbildning.

– Målet är att alla förtroendevalda ska ha kunskap och råg i ryggen för att våga möta de här frågorna på arbetsplatserna, säger projektledaren Gabriella Lavecchia.

Byggnads, IF Metall, Transport och ytterligare några förbund driver också projekten ”Stoppa rasismen på jobbet” och ”Stoppa rasismen i skolan” i samarbete med den antirasistiska stiftelsen Expo.

– Södra Sverige har varit extra utsatt för försök till lönedumpning av företag som hyr in utländsk arbetskraft. Det kan spä på fördomar och rasism, säger Magnus Manhammar.

Han är projektledare på Expo som nu öppnar kontor i Malmö. Magnus Manhammar vill fortsätta besöka skolor för att diskutera invandring, olikheter och attityder. Flera hundra skolor står i kö.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1606308/Byggfacket-vill-ta-tag-i-rasismen.html

Kommentar från Spjutflickan:

Tänk hur bakvänt. Problemet löses mycket enklare av de fackliga organisationerna själva, till och med helt demokratiskt genom att använda orden i överensstämmelse med deras normala betydelse i språket, dvs utan att manipulera dem.

Här handlar det inte om rasism utan om svenskar som fräckt nog tillåter sig att ha en annan uppfattning än den gamla Gabrille och storsläggan.

Ann-Marie sa...

Sverige; landet där man inte får tycka som man vill utan man ska bara tycka som politiker, byråkrater och annat löst folk har bestämt.

brodeur sa...

Det är komidkt när en organisation skall tala om för sina medlemmar vad de skall tycka. Har de inte fatat att det är tvärt om.

Knute sa...

Senaste nytt på Stockholmsfronten: Blir statsministrar alltid så där uppblåsta?

Fredrik Reinfeldt: "Sverigedemokraterna lyssnar på djungeltrummorna på internet, där finns de enkla svaren, rätt gapigt framförda, där görs jobbet."

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-angrep-sd_7646656.svd

Syftar han på sådana här bloggkommentarer: "Reinfeldt upprepar gång på gång att hans farfars farfar var svart. Är den där y-kromosomen så viktig för honom att han låtit den somaliske islamisten Waberi bli riksdagsman för Moderaterna? Kanske ser han invandringen från Afrika som anhöriginvandring?"

Jimmie Åkesson hade knappast godkänt en sådan formulering, även om den ger en rimlig förklaring på statsministerns psyke. Hur kommer det sig att Sverige har en så extremt generös invandringspolitik trots en så kallad borgerlig regering?

Knute sa...

I Europa stemmer indvandrere i endnu højere grad socialistisk, hvad enten det er i Danmark, Sverige, Frankrig eller England. Republikanere i USA har den trøst, at det ikke vil blive halvt så ubehageligt for dem at skulle apellere til latinoer, som det vil blive for europæisk centrum-højre, at skulle please muslimske stemmer.

I Sverige, der insisterer på langt den største indvandring af noget europæisk land, vil Reinfeldt altså i løbet af ret kort tid save den gren over, han sidder på og gøre sit eget parti uvælgeligt, det kan enhver der ikke er svensk se. Det er måske lidt af en trøst, når man ser hvor forrykt han ter sig i øjeblikket, men det er altså svenskerne der skal leve med, at han ‘gnider deres næser i mangfoldighed’ i al fremtid inden da.

http://snaphanen.dk/2012/11/08/romney-tabte-ikke-demografien-vandt/

Anonym sa...

Beträffande vår sk statsminister Reinfeldt
så är han i alla fall en stor illusionist;
hans förmåga att försöka stå stadigt med
båda fötterna uppe i luften....eller att
helt försvinna ur debatten när det bränner
till;i något väsentligt sammanhang ;tyder
i alla fall på en viss unik begåvning.
Tyvärr inte politisk....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.