22 november 2011

Ett spel utan regler


"Tänk dig följande: En vän ber dig att spela ett spel med honom. Han ger det ett namn du aldrig hört förut - kanske Fizzbin - men försäkrar dig att du kommer att älska det. Eftersom du litat på honom under lång tid, går du med på det och frågar, "Vad går det ut på?" "Hur vinner man?"

Han flinar och säger: "Tja, det går inte ut på någonting, egentligen. Man mest bara spelar."

Det kommer som något av en överraskning, men eftersom du inte avskräcks så lätt , frågar du, "Vad är reglerna?"
Han producerar ett andra leende, lite mer genant än den första, och säger: "Det finns inga. Du kan göra vad du vill."

Låter det som ett spel som vem helst kan eller borde spela?
Utan mål finns inget sätt att vinna, förlora, passa, eller avsluta spelet. Utan regler finns det ingen gräns för vad du eller din motståndare kan göra mot varandra. Det finns inget rätt, fel, olagligt, regelvidrigt, bättre, sämre, förlust eller vinst. Vad är poängen? Och hur kan det betraktas som ett "spel?"...........

... Vi påminns om vad Bill Clinton sade den 11 mars 1993,
Vi kan inte vara så fokuserade på vår önskan att bevara rättigheterna för vanliga amerikaner.

Bill Clinton sade redan den 12 augusti 1993,
Om den personliga friheten som garanteras i konstitutionen, hämmar regeringens förmåga att styra folket, bör vi begränsa dessa garantier.

Clinton var president i USA när han yttrade detta. Han har aldrig efteråt brytt sig om att förklara dem, än mindre ta dem tillbaka. De är de absolut enklaste och tydligaste presentationerna av de faror som uppstår med en regering som påstår sig ha egna intressen.

... ... Vanliga amerikaner, som bara vill vara fria, kan inte vinna detta Spel Utan Regler. De kan inte heller dra sig ur det. De kan bara avsluta det. Det har blivit mycket osannolikt att vi kan göra det via valurnan, den politiska klassen har riggat den delen av spelet till sin egen fördel, och kommer att slåss till döden mot varje försök att ändra det.


Det är dags att vi tittar på varandra och ställer de svåra frågorna."

Från min vän Francis Porretto.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.