21 november 2011

I Pakistan har det blivit förbjudet att skriva Jesus Christus i SMS

Alla SMS som innehåller ordet Jesus Christus måste blockeras, meddelar den pakistanska myndigheten för telekommunikation.

Namnet tillsammans med 1500 andra ord nämns i en lista med stötande ord. I Pakistan är kristna kraftigt diskriminerade och det sker ständiga våldsamma övergrepp från muslimers sida.

Varför är man så omåttligt rädda för Jesus? Är det för att den kristna tron är frigörande jämfört med den förslavande islam?

Av de 174 miljonerna människor i Pakistan är cirka 95 procent muslimer, två procent är kristna, två procent hinduer och resten sikher, buddhister och anhängare av andra religioner.

En gång i tiden var det ett fredligt buddhistiskt land. Gandhara-riket varade från 600-talet f Kr till år 1021 då muslimerna erövrade landet. På grund av folkmord minskade befolkningen med 50 miljoner under de muslimska sultanerna.

De pakistanska skolböckerna är rensade på anspelningar till Gandhara, namnet är bortglömt. De muslimska härskarna vill ha alla minnen från tiden innan islams intåg utraderade. För att citera en kommentar, "jag hoppas att alla svenskar förstår vad det är för tid som ni går till mötes..."

3 Kommentarer:

Anonym sa...

ISLAM är ett samhällsgift
/// SS

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det kommer innebära att precis allting skapat före det 21:a århundradet kommer att försvinna på sikt. Och ingen ens bryr sig.

Anonym sa...

Ganska märkligt egentligen.

Jesus är en profet och ganska viktig person även inom islam. Däremot ses han inte som Guds son i den religionen.

Så det handlar väl som vanligt om religion som används i politiska syften.


Mvh
Labbibia

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.