26 november 2011Konservativa, vita män är de som är mest skeptiska när det gäller AGW, (antropogen global uppvärmning)
Varje gång vi gör jämförelser mellan den fanatiska miljörörelsen och kommunism och klimatreligion och anti-kapitalism, avfärdas dessa påståenden av de AGW-troende; inte med faktiska argument utan mestadels med personliga påhopp. Inte många vill öppet erkänna sambandet mellan miljörörelse och politiska åsikter långt ut på vänsterkanten.
Occupy-rörelsen tar emellertid klar ställning och är stolta över att de är "Klimat-troende". Argumentet är att "vi kan ju helt enkelt inte ha klimatförändring".

Vi har skrivit om President Vaclav Klaus förut men hans ord tål att upprepas:

"För tjugo år sedan kände vi oss fortfarande hotade av resterna av kommunismen. Jag känner mig hotad nu, -inte av den globala uppvärmningen - jag kan inte se någon - (men) av doktrinen om "den globala uppvärmningen", som jag anser är ett nytt, farligt försök att kontrollera och styra mitt liv och andras, i namn av att de kontrollerar klimatet eller temperatur.
Miljöaktivister hade hävdat i decennier att vi bör minska konsumtionen av fossila bränslen och använt sig av farsartade plojer alltifrån utarmning av naturresurser till hotet om "omedelbart förestående massiv fattigdom och svält för miljarder". Samma miljövänner pratar nu skamlöst om farlig global uppvärmning.
De bryr sig inte om resurser eller fattigdom eller föroreningar. De hatar oss, människor. De anser oss farlig och syndiga och vi måste kontrolleras av dem. Jag levde i en liknande värld som kallades kommunism. Och jag vet att det ledde till de värsta miljöskador som världen någonsin har upplevt. "
En som tidigt såg vartåt det barkade och därför hoppade av, var Patrick Moore, en av skaparna av Green Peace.
Beslutet att göra klimatet till en viktigt ämne att enas omkring tillkom av två mycket olika anledningar. Det första skälet var att vid mitten av 80-talet hade de flesta människor kommit överens om alla rimliga saker som vi i miljörörelsen tyckte borde göras. När en majoritet av människor håller med dig är det ganska svårt att fortsätta att konfrontera dem. Så det enda sättet att förbli anti-etablering var att anta allt mer extrema positioner. När jag lämnade Greenpeace var de mitt i en kampanj för att förbjuda Klor över hela världen.
Jag sa: "Detta är ett av elementen i det periodiska systemet. Jag menar....jag är inte säker på om det är vårt jobb att förbjuda ett helt grundämne."

Det andra skälet till att miljö-extremism växte fram var att Världskommunismen misslyckades, muren revs ner och en massa peaceniks och politiska aktivister flyttade in i miljö-rörelsen och förde med sig sin neo-marxism, och lärde sig att använda grönt språk på ett mycket smart sätt för att dölja sina dagordningar, som faktiskt har mer att göra med anti-kapitalism och anti-globalisering, än det har med ekologi eller vetenskap.


En talande video från Köpenhamn:3 Kommentarer:

Peter sa...

Trots att många tester har visat att IQ-nivån är lägre i så gott som alla U-länder så undrar jag ändå om det inte är så att åtminstone en viss procentandel av västerlänningarna är dummast.

Anonym sa...

Det där är en makalös teori. Att någon kan tro på den överhuvudtaget är för mig en gåta. I förrgår berättade de på TV att folk slänger alldeles för mycket mat. Och så hade man räknat ut att de kasserade kylskåpsresterna motsvarade en koldioxid-produktion likvärdig med vad 750.000 bilar producerar per år. Jaha ! Skall man inte få slänga matrester heller nu. Och så kommer det ut farliga växthusgaser från skogen, från djuren, you name it.
Ingen har någonsin kunnat visa på vilket sätt ökad koldioxidhalt höjer jordens temperatur eller hur man i så fall subtraherar de temperaturförändringar som beror på molnbildning eller solfläckar. Och ingen har kunnat visa hur man för hundra år sedan på ett säkert och tillförlitligt sätt kunde mäta jordens genomsnittliga globala årsmedeltemperatur (Hur mätte man t.ex. i Afrika eller Sibirien ?). Det måste man för att hävda att temperaturen ökat en grad på hundra år. Allting är ett enda gungfly.
/SB

Berit sa...

Martin. läs och begrunda vad SB skriver!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.