14 november 2011

Kristallnacht

Berlin, 1938
På årsdagen av Tysklands Kristallnatt, 9 november, attackerade vandaler bilar i ett judiskt kvarter i New York.

Det är fortfarande inte fastställt vilka som utförde dessa handlingar, men med tanke på alla antisemitiska plakat och slagord bland ockupanterna på Wall Street , är det ganska naturligt att gissa, eller hur? Oavsett om vandalerna var Wall Street-demonstranter eller inte, är det rimligt att säga att det som vi sett och hört där, har inspirerat till våldshandlingar. Det har förekommit alltför många skällsord om att judar kontrollerar Wall Street och banker och det är svårt att tro att det inte finns något samband, direkt eller indirekt.

Men det är inte bara i New York....

Läs denna intervju med Rabbi Shneur Kesselman i Malmö som vägrar att fly, som så många andra judar i Skåne och Malmö.

Människor har spottat på honom, kastat tomma läskedrycksburkar mot honom och kallat honom ”judejävel”. Shneur Kesselman har många gånger de senaste åren insett vad hat kan driva människor till och hur det känns att vara hatad.

–"Orden och att folk spottar efter mig är obehagligt. Men det som skrämmer mest är hatet som syns i människornas ögon, i ögonen på dem som vill ont. Jag har ingen aning om var deras gräns går någonstans, hur långt de kan gå."
Han påpekar att hatet inte är riktat mot vad han gjort eller inte gjort, vad han sagt eller inte sagt, vad han tror eller inte tror. Hatet beror på att han är jude och han ser det som ett angrepp mot sitt innersta väsen, sin grund som människa.
På frågan om vilka som uttrycker detta hat säger Kesselman:
– "För det mesta är det unga muslimer och det borde ingen blunda för. Det är tragiskt att det ska vara så, att hat ska frodas i religiösa kretsar".

Jag tror att vi alla måste stanna upp och betrakta den riktning vi är på väg mot. Det är ett bevisat faktum att judar representerar den ökända "kanariefågel i kolgruvan". När ekonomin är dålig skyller man på judar. Vi har redan sett hur judar i hela världen får bära skulden för den israelisk-palestinska konflikten. Nu när vi hör den gamla visan igen om att judar kontrollerar all makt, bankerna och rikedom, är det kanske inte så konstigt att onsdagens skadegörelse inträffade?

I stället för att resa omkring och predika klass-skillnader och avundsjuka kunde man kanske förvänta sig att Obama (och även svenska ledare) kunde göra någon typ av offentligt fördömande av denna återuppväckta antisemitism. Hittills har Obama vägrat att uttala sig offentligt om det skamliga handlingar som dessa demonstranter begår över hela landet.
Men han kanske inte kan det nu, när mer och mer fakta kommer ut, om att han och hela hans Demokratiska apparat står bakom Ockupera-Rörelse, för att det skulle bli en motvikt till Tea Party.
En katastrofal felbedömning. Enligt min mening har de skapat ett monster som kommer att sluka dem.

4 Kommentarer:

Olli Rein sa...

På flera platser var det ju USA: s gren av "Det Muslimska brödraskapet", som styrde över verksamheterna. Var det ni som visade filmen som gjordes om just detta, och där filmteamet hotades med våld. Våld är ju tyvärr det enda sett som muslimer känner till, för att konfrontera motståndare med.

Olli Rein sa...

På Petterssons har vi just nu ett inslag som vi vill ska sprida sig så mycket som möjligt. Det handlar i grunden om hur nykomna invandrare får 60timmar information i Samhällsorienterade ämnen, under fyra timmar i tre veckor. Något som man inte tog bort, visar på Menafolkets inställning till arbete. Varför ska man jobba ö.h. taget i Sverige, det är ju så liten skillnad melan bidrag och arbete, så det lönar sig ju inte. Detta spelas upp ung 17min 15 sek in på bandet och slutar ca 18min 0 sek.
Allt detta finns på Petterssons video med damer i nigaber på framsidan. Som sagt använd allt ni vill i hela inlägget efter vad som passar er,vi är tacksamma för alla som sprider detta, som vi har anat, men inte haft något bevis för.

http://petterssons.bloggsida.se/politik/so-for-nyanlanda

Berit sa...

Tack Olli, mycket intressant !.
Klickbar länk här som tar dig direkt till Pettersson

Knute sa...

Muslimer är inte vår tids judar, som en del påstår. Judar förföljs fortfarande, och det med Koranen som stöd.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.