11 november 2011

Låt oss starta ett företag tillsammans

Jag har inte några pengar, eftersom jag aldrig har producerat något, och jag har inga idéer.
Du måste komma med en idé, en affärsmodell och allt kapital, men vi kommer att vara partners och jag kommer att ta 35% av vinsten.
Jag kommer att tala om för dig vad du inte kan producera, vilka material du inte får använda. Jag kommer också att bestämma var du inte kan bygga din fabrik och jag kommer att diktera arbetsvillkoren för de anställda, inklusive det antal timmar de arbetar och hur mycket du ska betala dem. Jag kommer att få dig att hoppa över små berg.
I utbyte mot allt detta, är allt jag ber om, 35%. Sedan, efter det att din verksamhet växt och frodats under många år och du är redo att gå i pension kan du sälja ditt företag och jag kommer att ta 20% av allt som du har spenderat hela ditt liv på att bygga.

Låter som en bra affär, eller hur? Och jag är ledsen, men detta är inte ett val.

Från Reddit


7 Kommentarer:

Peter sa...

En annan intressant kommentar (som i och för sig kanske hade passat bättre under OWS):

http://www.borstjanaren.se/borst/borstArticleDetails/article_id/7973

"Hälften av de glada demonstranterna är tydligen mellan 20-29 år, är högutbildade och har studielån upp över öronen och vill ha 'makt & pengar' nu!

Egendomligt nog demonstrerar ingen mot att räntorna har varit alldeles för låga och skapat hela soppan?

En ekonomisk sanning som ingen demonstrerar för är att när staten konsumerar kapital för att finansiera högre utbildning, undergräver de ekonomins förmåga till att skapa jobb där högre utbildning är användbar, samtidigt som de ökar utbudet av högutbildade personer.

En ekvation som inte riktigt går ihop. Därav anledningen till att det finns så många taxichaufförer med hög utbildning i gamla kommunistländer.

Vad gäller bank & finans som 'syndabock'? I de flesta fall befann de sig endast i rätt tid vid rätt plats, för att kunna tjäna på en trend som de inte orsakade eller hade möjligheter att kontrollera.

Allt ligger i statens, regeringarnas, centralbankernas händer till 100%.

Behovet som många verkar ha att alltid vilja ha en syndabocks-'person med ett ansikte' som man kan vara arg på, är ju endast detta och inget annat.

Jag tror det kallas för att de får 'psykologisk utdelning'."

Kenneth sa...

Flytta till en öde ö och odla dina cocosnötter då. Då slipper du alla andra. Ett jävla gnäll det är på dig Berit.

Berit sa...

Kenneth, ett gott råd. Tillbringa din tid med att läsa de bloggar som passar dig och skriv där.

Berit sa...

När jag tänker närmare på saken verkar det ju helt sinnessjukt det du håller på med, dag ut och dag in.

MG sa...

Berit, du är alldeles för optimistisk. När du slutligen pensioneras och bestämmer dig för att avveckla är den slutliga effektiva skatten 58%. Om du lägger företaget passivt, kan du få ner skatten till 35%. Men då får du inte röra en pinal i företaget på 5 år. Mycket kan hända på den tiden, vågar du låsa allting så länge?

Berit sa...

OJ, MG, det visste jag inte.
Jag relaterade till hur det förhåller sig i USA. Jag har inte haft företag i Sverige på närmare 30 år!

Ann-Marie sa...

Kenneth! Är det någon som tvingar dig att läsa vad som skrivs här?! Om inte, p!ss off!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.