07 november 2011

"Lord, what fools these mortals be"

(Puck, i The Midsummer's Night Dream)

Denna video visar verkligen hur illa ställt det är i USA och det är förståeligt att många har gett upp och anser att landets öde är FUBAR ...(ni får själva fundera ut vad det betyder)

Det skulle vara intressant om någon kunde ta fram jämförbar statistik för Sverige!USA: s historia är full av händelser som testat amerikanens överlevnadsinstinkt och framåtanda.
Det har varit krig, ekonomiska katastrofer, sjukdomar och otaliga statliga misstag som tvingat befolkningen på knä. Varje gång har amerikanen kravlat sig upp, när hans ledare påmint honom om att han själv var i kontroll av de åtgärder som var nödvändiga att vidta.

Den vanlige amerikanen ansåg att hans Skapare gett honom vissa rättigheter. Han visste också att regeringens främsta uppgift är att skydda dessa rättigheter. Han litade på sina grannar, arbetade hårt, sparade sina pengar och köpte en fastighet för att göra livet bättre för sin familj. Om någon försökte stjäla hans egendom, var han övertygad om att hans regering skulle stoppa tjuven och straffa honom och det var det primära ansvaret för en regering.
Landets grundare skapade en minimal regering som skulle skydda medborgarna från utländska fiender.
De inrättade också en moralisk uppförandekod för medborgarna men insåg till fullo att det fortfarande fanns en mängd problem i det amerikanska samhället och de visste också att ingen regering kunde rätta till dessa problem. Amerikanska samhället kunde lösa sina problem på egen hand om regeringen bara försäkrade att lagen var lika för alla. Varje person föds med samma risker i livet. Hur individen hanterar dessa risker bör vara ett personligt val.

Den vanliga amerikanen visste att hans möjligheter var bättre än i något annat land i gamla Europa, Afrika, det persiska imperiet, eller Orienten. Dessa riken var tusentals år äldre och kunde ändå inte ens föda sina medborgare. Deras grundläggande problem var detsamma för 200 år sedan som det är idag - deras regeringar- och det har nu blivit USAs problem.

Tidigt under 1900-talet hade amerikanska politiker redan så mycket makt och inflytande att de började se sig omkring efter möjligheter att att utöka sitt personliga välbefinnande på andras bekostnad. De började acceptera läror från Karl Marx och Friedrich Engels. Socialistiska politiker som Wilson och Roosevelt, började bearbeta de vanliga medborgarna och övertyga dem om att de visste bättre och att amerikanen skulle tillåta dem att bestämma vad som var bäst för det amerikanska samhället. Det har gått utför alltsedan dess.

Amerika har alltid tidigare klarat att hantera motgångar och dagens problem har en mycket enkel lösning. Vi behöver inte lärda forskare som upplyser oss om det. Det enda raka är att ta bort all lagstiftning som säger att regeringen är ansvarig för en persons välbefinnande och i stället återföra ansvaret för personlig välfärd till den enskilde individen.

Men hur gör vi det?
Minns ni trollen i barndomens sagor? De som sprack när solen lyste på dem?

Vi kan inte fysiskt bekämpa dagens troll. De har alltför mycket makt. De kontrollerar militären, polisen och media och vi har ingen chans. Blodiga revolutioner är heller ingen bra idé - de människor som leder dem, använder sig av den missnöjda massan för att ta egen makt. Det finns alltför många Castro och Che Guevara i världen och vi kan inte sätta vår tilltro till "hjältar". Vi måste ta eget ansvar, tillsammans.

Videon ovan är en strimma solljus.

3 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Som jag sagt innan, det finns alldeles för många politiker och byråkrater. Det finns ingen som helst anledning till att ha pärmbärare och pärmbärarens pärmbärare eller för den delen pärmbärarens pärmbärare som bär på ännu mer pärmar!
Och när det finns för många av dom; har dom alldeles för mycket tid att hitta på f@nstyg, bara för att dom måste p!nka revir för att berättiga sin existens. Det enda någon av dom är "bra" på är att göra livet surt för oss andra som måste betala deras hutlösa löner och förmåner!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Verkar vara kulturmarxisternas signum, att anställa pärmbärare en masse och svälla ut den ofantliga sektorn till rent groteska former.

Knute sa...

Kina: EUs problemer skyldes velferdsstaten

Det er unektelig en surrealistisk, paradoksal situasjon: representanten for det formelt kommunistiske Kina sier velferden i Europa må kuttes.

Det er en indikator på hva som venter Europa hvis Kina får større innflytelse, på hva som skjer med bedrifter som kjøpes opp, og ikke minst – hva slags konkurranse Europa kan vente seg i fremtiden.

No mercy.

http://www.document.no/2011/11/kina-eus-problemer-skyldes-velferdsstaten/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.