01 november 2011

Mitt Romney, en RINO

Free Republic är ett internet-forum för aktivister som beskriver sig själv som konservativa. Rörelsen började växa under Clinton-tiden. De kallar sig Freepers och deras syfte och mål är att återställa, bevara och skydda Förenta Staternas konstitution och att säkra frihetens välsignelser för sig själva och sina efterkommande

De ser Vänstern, (statist-liberaler, marxister , progressiva, socialister) som den inhemska fienden vars mål är precis tvärtom.
Man säger att RINO (Republican In Name Only) har som mål att ta kontroll över den politiska makten, men inget intresse av att vidta åtgärder för att räta upp det sjunkande skeppet. Faktum är att RINOs faktiskt kommer med mängder av eget bagage för att sänka skutan.

Vänstern anser att Konstitutionen är ett bristfälligt dokument skrivet i en annan tid för andra förhållanden och att det inte gäller längre. De försöker även främja idén om att Konstitutionen aldrig var avsedd att begränsa eller inskränka regeringens befogenheter.
Helt åt skogen! Det var och är dess primära syfte!

Bland "Konservativ enbart till namnet" är RINO Romney en av de värsta. Han var chefsarkitekt för ObamaCare som, om det inte kan upphävas, äntligen kommer att åstadkomma det som alltid varit Vänsterns viktigaste mål - full kontroll över alla människors liv- och därmed slutet på den redan nu så söndertuggade individuella friheten.

Romney kallar sig republikan, men det är tveksamt, eftersom han brutit mot nästan varje programpunkt i det Republikanska partiets officiella pro-Gud, pro-Life, pro-familjen, pro-konstitutionen, pro-Liberty-programmet, men han är definitivt ingen konservativ.
I själva verket framstår han som en förkämpe för "statismen"= stort statligt inflytande.

Precis som Obama är Romney för aborter, homosexuellas rättigheter, ta ifrån alla medborgare rätten att bära vapen. Han förespråkar Global Uppvärmning, en övergripande, stor regering, med massor av regleringar och statligt utfärdade tillstånd...
precis det vacklande och velande som man ser hos typiska *liberala progressiva utan grundläggande värderingar.
Det är också anledningen till att media tar det lugnt och är snäll mot Romney. Han är den de gillar bäst. En fusk-republikan, en trojansk häst. En röst på Romney är en röst för mer av samma statist-smörja från Washington.

* För att göra det hela lite mindre tillkrånglat kan det tilläggas att ordet "liberal" i USA används med innebörden att någon/något är vänstervriden/t (och således inte alltid i meningen "progressiv och fritänkande"). Det kan alltså i vissa sammanhang rentav användas som ett skällsord i USA , t.ex.: "f..cking liberal" (vilket närmast får liknas vid "j..vla rödstrumpa/kommunist/gråsosse" i Sverige, även om det naturligtvis inte är detsamma om man ser till den underliggande politiken).

7 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Antingen Ron Paul eller Herman Cain.... Resten, tja vad ska man säga?

Cello Jr sa...

Ron Pauls tragiska omkastning i fråga om invandring

Michelle Bachman lovar gränsstängsel, Herman Cain lovar elektriskt gränsstängsel, men hävdar se'n att han skämtade.

Är han alls för ett stängsel, eller lika emot som Rich Perry?

Jag hoppas på Michelle Bachman. Hon verkar fanatisk nog att hålla ett löfte.

Men bäst vore en kandidat för ett tredje parti, som Ross Perot eller Teddy Roosevelt!

Berit sa...

Cello, du måste komma ihåg att Ron Paul är renodlad libertarian vilket betyder att om han får som han vill försvinner alla socialbidragsprogram för illagala, vilket i stort löser det problemet.
Han är #1 på min lista tack vare de planer han har för att få ekonomin på fötter. Drastiska åtgärder som kommer att svida men som är det enda raka.
Som nummer två har jag Gary Johnson,
en annan libertarian.
Michele Bachmann är konservativ och OK. Alla kandidater är bättre än stolpskottet som sitter i WH nu.

Ronald sa...

Du skriver om Romney och beskyller honom för väldigt difusa socialistiska ståndpunkter utan att citera honom. Om han nu är som du säger måste han väl ha sagt något du kan citera som visar hur du kom fram till din uppfattning, eller är det bara så att du inte gillar honom. Vad du skriver säger ju inget mera än att du tycker inte han är tillräckligt konservativ.

Berit sa...

Ronald, bloggformatet är inte rätt forum för en ingående programförklaring. Om du inte tror mig men är intresserad, är det enkelt att googla. Stoppa in sökord som, Romney statsments global warming,
Romney care obama care....
abortion...guns...homosexuals.
Det bästa är att hitta lagar och förslag som kandidaten står bakom hellre än att förlita sig på vad de slingrar sig omkring just nu när de valtalar.

gäster sa...

Mitt Romney, som leder i opinionen inför Republikanernas nominering av presidentkandidat, är helt klart Republikan endast till namnet.

Romney vill också gärna kalla sig kristen men det är ytterst tveksamt om han ens är det till namnet. Han tillhör mormonerna, en religion som liksom islam försöker dra goodwill av den gode Jesus och innefatta honom i sin lära. Deras Jesusfigurer har emellertid inte några som helst likheter med Bibelns Jesus.

gäster sa...

Mitt Romney and the weird and sinister beliefs of Mormonism

http://www.slate.com/articles/news_and_politics/fighting_words/2011/10/is_mormonism_a_cult_who_cares_it_s_their_weird_and_sinister_beli.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.