17 november 2011

Politiskt korrekt fotomontage: Imam kysser påven på munnen

Det stora italienska modehuset Benetton är igång med en chock-kampanj där påven Benedictus den 16:e och Kairos imam kysser varandra.

I Rom hölls en manifestation på bron över till Castel Sant'Angelo, bara några steg från Vatikanen, där en affisch visade påven och imamen kyssas. Många turister och förbipasserande stannade för att fotografera händelsen, som säkert kommer att väcka mycket diskussion.

Kameror blixtrade även i Milano vid happenings där president Obama syntes kyssa sin kinesiske kollega Hu Jintao och Venezuelas president Hugo Chavez framför börsen och katedralen.

Benetton: Hatet upphör aldrig på grund av hatet, men kan kanske upphöra genom en anti-hat-attityd.

Den världsomspännande anti-hat-kampanjen - det första initiativet från den nyinrättade stiftelsen med samma namn - presenterades av Alexander Benetton, vice president för Benettongruppen i Paris i deras varuhus på Boulevard Haussmann.

Benettongruppen är ett framgångsrikt italienskt modehus. De har 6200 stora varuhus i 120 länder med en omsättning på 2,1 miljarder euro. Huvudkontoret ligger i Treviso. De har upprepade gånger haft enorma ideologiska kampanjer. Deras erkänt goda kvalitet till rimliga priser slår förstås inte världens frälsning som försäljningsargument.


5 Kommentarer:

Knute sa...

Allah är INTE den samma som Bibelns gud

Ann-Marie sa...

Ursäkta, men den bilden är snaskig..... vad i all världen tänkte påven på?!?!

Ann-Marie sa...

Hallå!
http://www.washingtonpost.com/blogs/arts-post/post/obama-kisses-chavez-in-new-benetton-ad/2011/11/16/gIQAB91oRN_blog.html?wprss=arts-post
Lite för mycket kyssande karlar emellan!

Anonym sa...

Läste nånstans att bilden är fejk. Men har glömt var.
//Arne

Ann-Marie sa...

Ja, det är reklam för Benetton.... men det ser fortfarande snaskigt ut! Fattar inte vad Benetton tänkte på.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.