25 november 2011

Så här långt har det gått

Det här är nog ett av de sorgligaste foton jag sett från hela denna Occupy-cirkus

6 Kommentarer:

Peter sa...

George Soros stöder OWS, medan man på OWS:s hemsida kan läsa att inte ens Ron Paul får nämnas. OWS är helt enkelt vänsterns och Frankfurtliberalernas omväg till en värld utan nationer och där ett sorts kommunistkapitalistiskt system ska råda. Med tanke på att rörelsen har starka krafter bakom sig så ska man inte underskatta dem.

I Sverige heter motsvarigheterna bland annat Fredrik Reinfeldt (ja, jag börjar bli allt mer övertygad om detta) och Birgitta Ohlsson. Den sistnämnda har till och med skrivit att hon vill avveckla nationsstaten.

Anonym sa...

Det är det här med rättigheter/skyldigheter. Förr hade man skyldighet (inför Gud) att hjälpa en medmänniska som hade det svårt, med påföljd att den ena parten fick känna sig lycklig av givandets glädje och den andra känna tacksamhet (att kunna känna och uttrycka tacksamhet är också en välsignelse). Numera gäller inte detta. Det finns ingen anledning för någon att känna sig tacksam emot någon annan människa eftersom att få allting är ens j-a "rättighet" (som staten ombesörjer).
I boken "The Great Gospel of John" av Jakob Lorber frågar Judas Iskariot Jesus varför det finns fattiga och rika människor. Jesus svarar: "Om alla människor hade allting, så behövde de inte varandra." (???!!!)
/SB

Anonym sa...

Mja-
Men på sätt och vis har gubben med skylten ju rätt. Men med feltänk!

Naturligtvis skall väl staten finnas där för individen. Inte tvärtom?

Alt annat är ju socialistiskt tänkande...

Ann-Onym

Anonym sa...

Ehrrm.
För att förtydliga det hela:
Jag förstår mycket väl skillnaden mellan stat/state (kollektivet) och land/country (individ), men vad DET vad Kennedy menade?
Och är DET vad gemene man menar/förstår?
Ann-Onym

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

George Soros har även finansierat och stött den arabiska våren i MENA. Intressant koppling att avskummet Soros stöder båda rörelserna.

Berit sa...

Antar att din fråga är retorisk, Ann-Onym?
Vad gemene man förstår har jag ingen aning om men Kennedy uppmuntrade till patriotism

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.