19 november 2011

Skolan ska inte vara en institution för kunskapsfientlig islam

Rektorn för Ulsrud Skole i Norge kommer inte ge efter för muhammedanska elevers krav på en särskild plats för att uppramsa sina dagliga böner.

Människor kan överallt på jordklotet be till sin Gud under alla förhållanden. Det behövs ingen kyrka, moské, synagoga eller annat tempel. Hur skulle det annars gå för människorna på slagfältet, under naturkatastrofer, ja, fruktansvärda olyckor av alla slag?

Att kräva en speciell plats tyder på inbilskhet. Man ska tydligen visa hur god man är, för - det är väl inte en provokation mot oliktänkande?

Här är ett gammalt vykort, där man ser hur musselmän klarar sig ute i öknen.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

"There exist strict and detailed requirements in Sunni fiqh for a place of worship to be considered a masjid, with places that do not meet these requirements regarded as musallas There are stringent restrictions on the uses of the area formally demarcated as the masjid (which is often a small portion of the larger complex), and, in the Sharia, once an area is formally designated as a masjid, it remains so until the Last Day."

Men inga regler utan undantag. Är man på resande fot behöver man inte respektera tiderna exakt, inte heller kravet på byggnad. Då blir din bönematta en moské (musalla).

Anonym sa...

Den där Mohammed var makalös. Det är säkert inte många som känner till att hans ursprungliga bönedirektiv gällde 50 bönetillfällen per dag. Någon fick honom att besinna sig och så slutligen bestämde han sig för 5 bönetillfällen per dag, vart och ett innehållande flera böner som upprepas flera gånger. Även detta är naturligtvis helt vansinnigt. Innan varje bön skall man ha en lång reningsprocedur. Man får inte fjärta, ty då måste man börja om sin reningsprocedur. (Nadia Khalil Bradley kan berätta om detta). Och så skall all bön ske inför öppen ridå, så att alla ser vilken god muslim man är och hur mycket man underkastar sig och ber till Allah.
Kristi lära är verkligen den totala motsatsen. Här skall man gå in ensam i sin kammare och upprätta ett personligt förhållande till Gud, ungefär som en fader (Fader Vår) eller som en vän ("What a friend I have in Jesus") och be om det man behöver, så skall vederfaras en ("Herren är min herde, mig skall intet fattas"). Och inte göra som skrymtarna (de fariséiska prästerna som likt muslimerna skröt med sina böner). Hur mycket skall man be ? Det får man avgöra själv. Om man åtminstone kan ha en dag i veckan för kontemplation och stillhet så är det naturligtvis bra. Men det är inget tvång. Och framförallt: präster och påvar och dylikt är ingen kanal till Gud, även om de gärna vill göra detta gällande. På YouTube.com finns det massor av filer på människor som upprättat sådana egna kanaler och de kan berätta. Den som söker han finner.
Det finns visserligen 10 Guds bud. Men dessa är inte absoluta förbud (du "får inte") utan rekommendationer (du "skall icke"), därför att när man ljuger så kommer det surt efter, när man stjäl så kommer det surt efter och när man dödar någon så kommer det surt efter. Förutom det som åsamkades dem som råkade ut för lögnerna, stölderna och morden, förstås. Men det fria valet är här absolut även om Gud råder dig att göra på ett visst sätt för att han vet hur det brukar gå. När man ljuger, stjäl och mördar så är det nämligen två parter som förlorar eftersom det man gör mot andra det gör man också emot sig själv.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.