27 november 2011

Vaccin mot svininfluensa går upp i rök i Tyskland

Den korta tidsperioden av svininfluensa-hysteri avslutas nu i december med förbränning av vaccin till ett värde av 239 miljoner euro. Vi minns när man under våren 2009 upptäckte en ny variant av influensavirus, och världshälsoorganisationen WHO slog pandemi-alarm. Medierna jämförde det nya sub-viruset med spanska sjukan, som för 90 år sedan ledde till 50 miljoner dödsfall. Skyndsamt skaffade man vaccin, men tyskarna var skeptiska och ville inte vaccinera sig.

Källa: den tyska Politically Incorrect 26/11 2011

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Man måste komma ihåg att spanska sjukan fick sådana katastrofala följder på grund av det dåliga näringstillståndet efter första världskriget. Det brukar ju heta i historieböckerna att "I hungersnödens spår följde pesten". Om näringstillståndet är dåligt så har ju inte ens de vita blodkropparna tillräckligt med energi för att bekämpa infektion.
Så var förstås inte fallet med svininfluensan i Västvärlden, så den skulle aldrig ha fått några katastrofala effekter. Å andra sidan kunde det i enstaka fall av svininfluensa bli oerhört snabbt förlöpande lunginflammation och nästan totalt upphörd syreupptagningsförmåga inom loppet av ett eller två dygn - med konstgjord lunga som enda chans till räddning.
Man kan förstå att myndigheterna reagerade i panik (med påtryckning från läkemedels industrin). Men egentligen skulle det inte rört sig om så många fall även utan massvaccination, det visste man.
Det är aldrig bra att besluta utifrån skräck. Och nu har vi fått narkolepsin istället.
/SB

oveg sa...

Ja, WHO:s pandemivarning 2009 förefaller att ha varit helt omotiverad. Men om man kopplar den till en annan ganska samtida händelse blir den kanske mer motiverad:

http://socioecohistory.wordpress.com/2009/03/07/live-avian-flu-virus-placed-in-baxter-vaccine-materials-sent-to-18-countries/

http://www.torontosun.com/news/canada/2009/02/27/8560781.html
Last Updated: 27th February 2009, 3:26pm
"The company that released contaminated flu virus material from a plant in Austria confirmed Friday that the experimental product contained live H5N1 avian flu viruses."

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag har inte tagit en endaste svininfluensa-sprutta och jag lever fortfarande. Tänker inte ta någon heller. Vill dom sprutta in detta gift i mina ådror så får som väl tvångsomhänderta mig. Men då skall dom också veta att om försöker sig på något dylikt så kommer jag kämpa emot som ett vilddjur och bli farlig som en råtta inträngd i hörnet.

Anonym sa...

Jag har tagit en sådan spruta och jag lever också fortfarande. Man skall inte överdriva. Vaccinationer är i allmänhet bra. Jag trippel-vaccinerades som barn och det är jag glad för. Men massvaccinationer kan ju gå för långt också. Vad jag vet så var det inte någon högre dödlighet i denna influensa än i andra tidigare. Det var bara det att de som drabbades fick ett sådant snabbt och dramatiskt förlopp. Det var det som skrämde.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.