12 november 2011

Asylbluffen: även Schweiz låter sig luras

Var tredje asylbedragare som egentligen borde lämna Schweiz blir våldsam i flygplanet före avgång eller hittar på ett trick med resultat att han/hon får stanna, skriver tidningen "Weltwoche".

Och av de asylbedragare som verkligen blir utvisade vänder var fjärde tillbaka! Varför bryr man sig om att titta på deras förnyade ansökningar och skickar inte ut dem direkt? Den socialdemokratiska justitieministern Simonetta Sommaruga (SP) har en spetsfundig förklaring: "Det beror på att situationen för de sökande har förändrats."

I klartext: När den asylsökande kom till Schweiz för första gången var han inte politiskt förföljd, men en bedragare, men andra gången kan det vara annorlunda. I mellantiden kan han ju ha blivit politiskt förföljd och det måste utredas.

Enligt denna gurk-logik, som faktiskt också gäller i Tyskland, kan varje asylsökare komma tillbaka 117 gånger och helt lagligt belasta asyldomstolen. Vi låter oss helt fräckt ledas runt vid näsan! En utvisning från Schweiz med flygbiljett, ledsagare, hjälp att vända tillbaka kostar mellan 15.000 och 20.000 schweiziska frank per person. Totalt finns det i Schweiz 39.150 personer i något skede i asylprocessen.

12 Kommentarer:

Anonym sa...

Det finns bara en lösning Totalstopp av invandrare
ingen asyl
inga överklagande
ingen anhörig invandring
inga äktenskap med MENA folk
alla kriminella ut
inga kvotflyktingar
inga flyktingadvokater ( brännvins advokater )
**************************
//// SS

Knute sa...

Drömma om totalstopp kan man ju SS, men det kan ju lätt likna mardrömmar om man lägger sig i vilka som får gifta sig med varandra.

Dina övriga förslag är helt rätt. Kriminella borde bli av med sina svenska medborgarskap och utvisas.

Nu kommer 35.000 anhöriginvandrare per år, det det verkar minst sagt släpphänt. Får hela byn komma?

Om bara de som politiskt förföljda på riktigt skulle få asyl, skulle bara ett par tusen asylsökande få stanna årligen.

Men hur det skulle gå till att få en politisk majoritet för en förändring har jag ingen aning om.

Ann-Marie sa...

Drömma kan man alltid! Och jag håller totalt med Knute om att kriminella borde bli av med sina svenska medborgarskap och utvisas. Ett misstag kan väl vem som helst göra. Men två börjar bli en vana och då är det bara en sak som gäller: UT! och hela familjen/släkten också. Man får ju faktiskt tänka efter före man gör något som är olagligt och det vore också en bättre motivation för att hålla sig till den smala vägen om man vet vad som väntar om man inte gör det.... Speciellt med tanke på hur slapphänt det svenska rättsväsendet är speciellt med tanke på "nybyggarna".

Kastor sa...

Är det lönt?

Errbe sa...

UTVISA HELA FAMILJEN . . .

. . . var en gammal invandrares recept för att få slut på bråken i Malmös Rosengård. Han fortsatte ungefär: Sedan två familjer utvisats, skulle det bli helt lugnt i hela Rosengård.

Detta var något jag läste för flera år sedan i Sydsvenskan, så någon detalj kan jag minnas fel. Men jag är helt säker på att det var en invandrare som sade det.

Logiken är ju klar. När det gäller ungdomars brott är ju föräldrarna ansvariga. När det gäller "hedersbrott" är det synnerligen uppenbart att ansvaret ligger på hela den familj som lever med så barbariska hedersbegrepp. sådana kan inte få bo i vårt land.

l-hs sa...

klart man blir trött att höra om stenkastare och varje dag nedbrända skolor , hedersbrott mm, men har ingen något annat på repertoaren än KASTA UT?

Ge dem sysselsättning med biståndstillverkning etc här så minskade man flyktingströmmar och oro i övriga världen, vilket skulle kännas bättre än att sända folk i döden, som det kan bli i vissa fall.

Spjutflickan sa...

Att i stort sett varje europeiskt land har infört samma dumma rättsregler som bidrar till att bryta ner landets politiska system inifrån, tyder på att utgångspunkten är densamma i alla berörda länder, nämligen EU. Och varför vill EU det? För att därigenom få ensam makt under ett och samma rättssystem?

EU-bossen José Manuel Barroso är följaktligen sur över att Schweiz folkomröstat om automatisk deportation av personer av utländsk härkomst för stora brott samt mindre brott såsom narkotikahandel eller bedrägerier med arbetslöshetsförmåner.

"Jag ser samhällen som har en stor tradition av öppenhet och demokrati, där en nationalistisk, chauvinistisk, främlingsfientlig, ibland till och med en mycket, mycket aggressiv populism är under uppsving... Populism är manipulation av rädsla med irrationella argument, men det fungerar ibland."

http://www.csmonitor.com/World/Europe/2010/1129/Swiss-vote-to-expel-foreign-criminals-adds-to-populist-surge-across-Europe

Sulan sa...

Klart hela familjen ska ut om någon invandrare är kriminell.
Och om det skulle vara en svensk som begår brott skall hela familjen in i fängelse!

Admin sa...

är det fel att "returneras till avsändaren" om personen i fråga kommer hit och begår allvarliga brott?
Ska Sverige vara en fristad åt brottslingar?

Ann-Marie sa...

Vi kan ju vända på steken, vad skulle hända om vi åkte till något av deras länder och bar oss åt som dom gör i våra?!

Anonym sa...

Jag har gett upp, hela landet är redan förstört, tror aldrig att vi kommer att få ordning på saker och ting igen. Själv tar jag lagen i egna händer om och när det behövs och kommer sannolikt inte heller backa för att ta död på tjuven om det mot all förmodan skulle behövas. I min värld få dom helt enkelt skylla sig själva, jag orkar helt enkelt inte bry mig längre och Polisen och hela vår rättsapparat och ju helt sonikt slutat fungera, jag känner inte igen Sverige längre.
Allt är förstört på grund av denna massinvandring och slapphet i skolan!.

Anonym sa...

"Det är fyra gånger vanligare att det kastas sten på oss än att man betalar sin biljett," konstaterar en busschaufför i Södertälje.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.