19 november 2011

Vinnare och Förlorare

Barack Obama ser det som sin uppgift att hantera landets ekonomi in i minsta detalj, genom att plocka ut vinnarna och förlorarna. Han har inte bara utsett "grön energi" som vinnare, utan också bestämt vilka företag inom branschen som skulle gynnas av hans stora nåd. Och det visar sig att om man ville ha en bit av kakan hade man mycket bättre tur om man dessförinnan donerat till Obamas valkampanj!

Företaget med de största investeringarna i grön energi är General Electric, vars VD är en av Obamas topprådgivare.

Solpanel-företaget Solyndra, som gick i konkurs efter att ha erhållit en halv miljard i bidrag från den amerikanska regeringen, ägs till stor del av Obamas "fundraiser" George Kaiser, som har besökt Vita huset 16 gånger.
En ny lista över lån, som utdelats till Gröna Företag, visar att Obamas administration gett 80% av 20,5 miljarder dollar till de som skänkte mest till obamakampanjen.

Med hjälp av skattebetalarnas pengar belönas personliga relationer för politisk vinnings skull.
Här är Barack Obama vid ett Solyndra-besök i maj förra året där han solar sig i glansen. Så vitt vi vet kom inte en enda dollar av de 530 miljarder investerade, från hans eller Michelles egna spargrisar.
Banderollen i bakgrunden är sorglustigt nog densamma som denna.

Det var uppenbarligen inget speciellt med Solyndra. De var en bra kandidat för den Grönajobb-bluffen under de senaste två åren. Deras primära verksamhet var solpaneler, men det kunde lika gärna ha varit färdigsydda knapphål.
Det var politiskt ändamålsenligt för Obama att skina framför Solyndrasolen och begrava företaget med dollar som de inte gjort sig förtjänta av.

När man utser vissa typer av företag till Vinnare och överöser dem med subventioner betyder det att andra företag blir Förlorare, tex. gas och olje-industrin.
En president ska inte försöka tvinga amerikanerna in på en marknad som de ännu inte är redo att investera i och utforska. Låt marknaden ha sin naturliga gång.

Titta vad som hände när regeringen spenderade 500 miljoner för "grönajobb-träning"
Det antal praktikanter som fick "gröna jobb" motsvarar endast 10% av Arbetsdepartementets uppsatt mål. Endast 2% av jobben varade i sex månader eller längre.
Titta också på de 5 miljarder dollar i stimulanspengar som gick till "väderbeständiga" hem, där mer än 50% av dem inte klarade inspektioner därför att jobben var undermåligt utförda.

När Barack Obama nominerade en självutnämnd kommunist till Grönajobb-tzar" (Van Jones), var det självklart att det inte var för att skapa arbetstillfällen, utan för att kontrollera ekonomin genom att belöna sina politiska uppbackare med våra skattedollar.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Uncle Tom Obamma gör vad han är ditsatt för att göra /// SS

Anonym sa...

Uncle Tom - det låter föraktfullt. Det verkar inte som om du förstått vilken oerhörd sprängkraft och betydelse som boken Onkel Toms stuga hade för slaveriets upphörande.
Och Obama är naturligtvis ingen Onkel Tom. Tvärtom.
/SB

Anonym sa...

Vems "Tom" är han då?
Det kan ju inte vara den naturlagsrelaterade liberala marknadsekonomin?
Det måste ju vara den socialistiska reglerade planekonomin som är hans slavägare!
Här kan vi med rätta prata om "onkel Palme"!
Vänsterfascimsm är ordet!
Ann- Onym

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.