05 december 2011

Al Gore avslöjad som okunnig lögnare

I mitten av september drev Al Gore, vicepresidenten och nobelpristagaren, en kampanj med en ”ny sanning” om klimatet varje timme: 24 hours of Reality.

Ett av inslagen var en film, Climate 101, som skulle visa hur koldioxid värmde klimatet med ett experiment, som var så enkelt att ”varje nionde-klassare” skulle kunna upprepa det och övertyga sig själv. Filmen finns här

Istället visar filmen dels att Gore är katastrofalt okunnig liksom hans medhjälpare, men dessutom att de ljuger rätt ut.

Experimentet går till så här:

Två glasburkar med lock används. I vardera placeras ett symboliskt jordklot och en termometer. Burken till höger fylls med koldioxid från en gastub.


En värmelampa placeras över vardera burken.

Två termometrar visas bredvid varandra. Den högra, den för koldioxid, stiger snabbare än den andra.

Gore är okunnig om elementär fysik. Värmelampor producerar infraröd värmestrålning. Glas släpper inte igenom sådan strålning utan absorberar den och blir varmare. Således värms inte burkarnas innehåll utan bara deras lock. Genom värmeledning värms sedan gasen närmast under locket. Varm gas blir lätt och stannar under locket. Värmetransporten ner till termometrarna sker enbart genom gasernas värmeledning. Den är lägre för den tyngre molekylen, koldioxiden, än för den lättare, luftens kväve.

Således stiger den högra termometern långsammare än den vänstra.

En oberoende forskare har repeterat experimentet noga med precis samma utrustning. Dock mättes temperaturerna med sensorer så att den kunde loggas digitalt.

Luftens blå kurva ligger över koldioxidens röda.

Filmen visar två termometerskalor bredvid varandra, vilket ju inte varit möjligt, om de legat i burkarna. Således visas där inte experimentet utan en trickfilmad sekvens. Till yttermera visso är det samma termometer på båda sidorna.

En mycket detaljerad beskrivning av experimentets genomförande utan trickfilmning finns här:

Filmen bevisar således att Al Gore både är okunnig om fysikens elementa och dessutom ohederlig. När de gjorde experimentet kan de inte ha undgått att se hur luften blev varmare.

Han bekräftar också att den norska nobelkommittén har dåligt omdöme.

REALE PELLE

4 Kommentarer:

Berit sa...

För er som vill läsa svenska:

Fil dr i klimatologi , Hans Jelbring säger i en svd.artikel:
Spelar koldioxid någon betydande roll för temperaturutvecklingen på vår jord? Naturen och fysiken ger ett entydigt svar: nej!

I tidskriften Elbranschen 4/2008 utvecklar Hans Jelbring sin kritiska analys om klimatet.

Anonym sa...

Al Gore är en så kallad insider och arbetar för ILLUMINATI.
Han är inte bara en lögnare han är en skurk.
Is Al Gore The Greatest Con Man Of All Time?, page 1
Al Gore as i'm sure everyone here is aware made that nobel prize .... also states Al Gore was completely funded by the illuminati to make the ...
www.abovetopsecret.com/forum/thread396528/pg1

Ann-Marie sa...

Finns det någon kvar på den här jorden som tar den clownen på allvar? Mannen som uppfann Internet? Osv osv..... Vilket skämt! Om det inte vore så tragiskt eftersom han har sett till att göra livet surt för oss andra.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.