09 december 2011

Ät en banan!

Jag skrev i går om en islamisk ledare som kräver att kvinnor ska hållas borta från bananer och gurka, för att undvika "sexuella tankar."

Det är lätt att avfärda den artikeln som ett stort skämt, men det är svårt att hitta ett bättre exempel på muslimers paranoida rädsla för kvinnlig sexualitet. Hela deras kultur går ut på att förtrycka kvinnor.

Det verkar som muslimska män är fullständigt besatta av sex bortom ens vildaste fantasier. Det framgår bl.a av de extrema, vulgära kommentarer som bloggen får ibland från muslimer, men som vi av omtanke om övriga läsare inte lägger ut.

Det är ganska lustigt att både muslimska män och kvinnor klagar över att det västerländska samhället är översexualiserat jämfört med dem, när det praktiskt taget är omöjligt att vara mer besatt av sexuella frågor än de är i muslimska samhällen.
Visst, vi skojar om sex och kvinnliga kroppsdelar i västvärlden men de muslimska samhället låter hela sin värld styras av sexualitet.
Tänk bara på när en skola brann och flickorna inte fick lämna den brinnande byggnaden för de var inte "propert" klädda.

Man lägger ner enorma ansträngningar på att dölja kvinnor och hur de ska klä sig. Hur man ska tysta kvinnor, täcka deras kroppar, kontrollera, förödmjuka , bestraffa, underkuva, hålla dem outbildade och oansvariga - kort sagt, avhumanisera kvinnor - allt under täckmantel av "skydd" och "ära".
Kvinnorna i det kvinnofientliga islam är hjärntvättade från födseln till att tro att denna besatthet på något sätt är nödvändig och att det "befriar" dem på något synnerligen underligt vis.

5 Kommentarer:

Noa sa...

Håller med.
Dessutom låter det också väldigt mycket som ett stort land i väst.

Pelle Pelikan sa...

Ja, de lever 100 år efter i sina tankar. Även "väst" var ju på det här sättet förr i tiden. Läs gamla kyrkoskrifter om kvinnor. De skulle täcka sig de med (gamla kvinnor hade alltid huckle på huvudet).

Men sen skedde "upplysningen" (googla eller plocka fram lågstadiehistorieböckerna) och vi förstod bättre. Vi har vissa detaljer kvar att finslipa vad det gäller manligt/kvinnligt, men med tanke på hur vi var för 100 år sedan har vi kommit en bra bit på väg!


Min tanke: Kunde vi så kan de! Det finns förhoppningar även fast det ser mörk ut just nu :)

Ann-Marie sa...

Pelle Pelikan: Helt rätt, det var illa i väst också förr i tiden. Och i mellanöstern höll dom också på att göra sig av med oket men så kom ayatollorna i Iran, talibanerna i Afghanistan osv. och nu är dom tillbaks till ruta ett. Och tyvärr kör dom nu ner eländet i halsen på oss andra också.... Väldigt tröttsamt.

Tina sa...

Tjenare,
tänkte bara påminna om att införandet av slöjförbud också är att kontrollera och underkuva kvinnor - man förnekar dem deras kultur och eget klädval. Att begränsa en kvinnas tillgång till sin egen kropp och förbjuda fri abort är också att bemästra kvinnokroppen. Att översexualisera kvinnor som objekt i reklam och media är också att avhumanisera dem - finns massor av studier på det. Det är i sin tur direkt kopplat till det sexualiserade våldet mot kvinnor som också sker i en stor utsträckning av västerländska män. Sekularisering och jämställdhet går inte någonstans hand i hand, det är bara en myt för att rättfärdiga kampen mot islam. Islams kvinnosyn suger, men det gör din också. Fy skäms!!!

Steve sa...

Kära Tina, 40,1% av barnen togs bort i Kramfors år 2010, enligt Socialstyrelsen. I 21 andra progressiva kommuner låg siffran på 30% eller mer…
På den ”gamla tiden”, 1960 var siffran 2,6%.
Sedan kom p-pillret.
Och aborterna försvann?
Nope.
1965 4,8%. 1970 12,7%. 1974 21,7%. 1979 26,4%.
Nu har siffran stabiliserat sig på 25%.
Vart fjärde litet barn tas bort.
(Socialstyrelsen ”Aborter 2009” och ”Aborter 2010”)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.