02 december 2011

Belgien, modellen för EU


Allt vi behöver veta för att förstå EU, kan vi upptäcka genom att kasta en blick på platsen där unionen har sitt högkvarter. Bryssel är i Belgien, vilket inte är ett riktigt land, inte har en regering, och inte har några pengar.

Belgien konstruerades 1839 av delar av Holland och Luxemburg. Detta trots att denna bit mark beboddes av flamländare, valloner, holländare, fransmän, olika tyskar och flera andra minoritetsgrupper som varit fientligt inställda till varandra i århundraden.
En grupp av icke valda europeiska ledare klev in och sade: "Varde Belgien," och plötsligt var det Belgien - men det var inte en nation.

Förordningar skapar inte nationer. Belgien är ett slumpartad samling en gång självständiga stater, som inte haft något intresse av att hålla samman och vägande skäl inte göra det.
Under årens lopp har belgiska regeringar uppehållit majoritetsstyre genom att erbjuda förmåner och bidrag till varje specialgrupp de kan hitta. Det är det enda sättet att få majoritet i ett land med elva stora politiska partier, uppdelade med etniska och språkliga gränser.

När Belgien skapades var villkoret att det förblev neutralt. Neutralitet säkerställde att Frankrike, Tyskland och Storbritannien skulle ha ett centralt beläget område för att kriga, hellre än att behöva hantera otrevligheter på egen mark.
Belgien är vad Europa behöver : en buffertzon när det kärvar till sig, en motorväg för tankvagnar när man vill anfalla och en skjutbana när kriget börjar. Det skapades för att vara värd för andra länders krig och för att förhålla sig neutralt för att inte förstöra det roliga.

EU är inte ett riktigt land. Det är en samling av självständiga stater som inte har nationellt intresse av att gå samman, och betydande skäl till att inte göra det.
Unionen har inte en fungerande regering, men den har precis lagom mycket för att göra allas liv sämre och att skapa enorma underskott.
Liksom Belgien har den inget försvar att tala om och många fraktioner som är fientliga mot varandra.

EU är som Belgien. En grupp icke valda tjänstemän från hela Europa samlades, drömde och gjorde det sedan godtyckligt möjligt. Konstanta räddningsaktioner och subventioner är det enda som håller alla nöjda. Det finns inte tillräckligt med pengar för att upprätthålla charaden och det finns betydande ansträngningar för att bryta den. EU-nationerna hålls samman enbart av egoistiska förordningar från andra.

Nu är cirkeln sluten. EU har tagit över Italien och Grekland och installerat icke-valda marionettregimer där. Belgien, en marionett-nation i sig själv utan historia, ingen regering och inga pengar, styr marionett-regeringar i de två ursprungskällorna till den europeiska civilisationen.
Under WII gick Tyskland genom Belgien för att ta över Frankrike. Nu går Tyskland genom Belgien för att ta över Italien och Grekland. Nästa övertagande blir Spanien.
Europa kommer att falla. Frågan är i vilken riktning det faller. Det kan falla in i totalitarism, eller upplösas och gå tillbaka till sina historiska nationella uppdelningar.
Risken är stor att det blir krig.

American Thinker
"Demokratiprojektet" EU-ett korthus?

5 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

EU var kanske en god idé i början när den var EEC men sedan växte eländet till en gigantisk Jätten Glufsglufs som kostar ofantliga summor för skattebetalarna varje år och till vilken nytta egentligen? Det sitter bara en massa byråkrater i Bryssel och lägger sig i alltför mycket i varje lands göranden och låtanden.

Anonym sa...

Det är upplagt för splittring. Man säger ju att det säkraste sättet att bli ovän med en vän är att låna ut pengar till honom. Och här är det mycket pengar som är utlånade, visserligen inte politikernas egna, men andras.
Men när euro-skutan sjunker så är det någon som skall betala och då lär det bli mycket turbulens. Till den yttre splittringen mellan länderna kommer så den interna splittringen som skapats av massinvandring av kulturgrupper som inte vill integreras utan ta över makten i olika länder. Det finns risk för att allt högstämt tal om fred i Europa faktiskt övergår i sin motsats och man påminns om Friedrisch Hegels visdomsord: "I vår resonerande och reflekterande tid kan ingen komma långt som inte förmår prestera goda skäl för allting, även för det sämsta och mest bakvända. Allt som har förstörts här i världen har förstörts på goda grunder."
/SB.

Knute sa...

EU-eliten kör blint vidare mot centralisering. Inte heller verkar de lägga märke till vad som händer på stan där de bor. Det kan bli ett obehagligt uppvaknande, såvida inte de medvetet planerar att hela Europa ska bli lika islamiserat som Bryssel. Förmodligen är det så, de har ju sitt på det torra i 'gated communities'..

http://canuteocean.blogspot.com/2009/09/muslimska-omraden-ar-spannande.html

Anonym sa...

"Power draws the corrupted; absolute power would draw the absolutely corrupted."

ProfessorPelotard sa...

Berit och Knute!

Kul att ni tar upp Belgien. Redan 1997 skrev dåvarande riksdagsledamoten Margit Gennser en skeptisk bok om euron(!!!) där Belgien spelade en intressant biroll. Jag bifogar länk till bokens slutkapitel:

För och Emot

Hela boken kan hittas här och här finns några av de få recensioner som skrevs.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.