14 december 2011

Blodbad i Firenze

Igår, på Luciadagen, sköt en man i Florens (Firenze) ihjäl två senegaleser och sårade tre andra på marknaden San Lorenzo. Tumult och oro. Varför de mördades kan man bara gissa, eftersom mördaren tog sig själv av daga utan att lämna någon som helst förklaring. På ett ställe i italiensk press kallas han för "Italiens Breivik", och det verkar faktiskt finnas likheter: en okontrollerbar upphetsning över förhållandena, som fullständigt spårar ur. En förklaring, inte en ursäkt!

Mördaren, Gianluca Casseri, var i 50-årsåldern och författare. Han hade avlägset samband med det högerorienterade företaget "CasaPound Italia" i Pistoia, vars talesman berättar att Casseri först kom för att presentera sin bok "Nycklarna till Kaos", som de lät ingå i sin boksamling. "Han deltog ibland i våra möten och sympatiserade med oss. Det kan jag inte förneka."

Han beskriver honom som en enstöring. Han satte sig gärna i en fåtölj i ett hörn av biblioteket och läste. Han talade nästan aldrig, verkade blyg och tyst. Vi hade aldrig kunnat föreställa oss att han kunde ha psykiska problem. Tvärtom. Vi trodde att hans tystnad och ensamhet berodde på att han hade vuxit upp i byn Cirieglio i bergen vid Pistoia, och att vårt företag bestod av män i 20-30-årsåldern, medan han var 50. Han hade inga vänner, kärleksförhållanden eller släktingar.

Talesmannen betonar upprepade gånger att han inte vill att Casapound på något sätt sätts i samband med blodbadet i Florens. Det officiella pressmeddelandet från företaget säger: "Det har skett en fruktansvärd galenskaps-tragedi, och fyra människor har dött utan anledning, men när det har hänt vill vi påminna om att det också beror på att denna stat inte är i stånd till att ge det minsta skydd och stöd till sina svagaste".

2 Kommentarer:

Knute sa...

Ja då uppställer sig frågan hur man ska tolka det där pressmeddelandet. Man måste nog läsa mellan raderna. "De svagaste" kan i och för sig syfta på alla afrikaner som kommit till Italien och har svårt att försörja sig, men troligen är det de som råkar ut för invandrad kriminalitet som åsyftas. Mördaren har tydligen gått där i sin ensamhet och retat upp sig allt mer. Som sagt, en förklaring, inte en ursäkt!

Knute sa...

Det pratas så mycket om "rasism" när det egentligen handlar om att folk inte vill ha sharialagar, de vill helt enkelt bevara lag och ordning och jämställdhet mellan könen. Vad har det med hudfärg att göra?

Därför är det så fel att som vänsterdebattörer gör försöka koppla ihop normala islam- och invandringskritiker med monster och mördare.

Som i Norge, där får man inte gilla Israel, för då är man en Breivik.

Än sen då, om den norska regeringens Mellanösternpolitik kan ha varit motivet till terrordåden 22 juli. Den norska politiken blir inte bättre för det.

Breivik är ett monster, men Stören är en bara en ful fisk. Norges utrikesminister Støre alltså.

Enligt en enkät anser israeler att Norge är det mest antisemitiska landet i Europa. Inte konstigt eftersom det förekommer humorprogram i norsk TV med elaka skämt om judar. En antisemitisk masspsykos verkar ha drabbat det norska etablissemanget.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.