06 december 2011

Cain hoppar av

Herman Cains kampanjtåg har stannat. Han har meddelat att han har avbrutit sin presidentvalskampanj i Atlanta. Med medias smutskastning, som riktats mot honom under den senaste månaden, och de ständigt nya så kallade "skandalerna", var det oundvikligt att Herman Cain skulle få nog och hoppa av. Hans opinionssiffror har sjunkit och han säger att han ganska snart kommer att rekommendera någon annan.

Enligt Hotair är ordet "avbrutit" bara en juridisk formalitet för att följa FEC regler. Om Herman Cain sade han slutat skulle det innebära vissa finansiella nackdelar. Men oavsett ordval är hans resa mot Vita Huset över.

Nu spekuleras det över vilken han kommer att rekommendera. Man talar tom. om att han kanske ställer som villkor att den som suktar efter hans stöd måste anamma hans förslag till skattereform.

Cain blev tidigt TeaPartys älskling när han lovade att minska skatterna och regeringens storlek och inflytande över företagare. Fox-5 här i Atlanta, den station som "avslöjade" historien om älskarinnan Ginger White, tror att han kommer att rekommendera Newt Gingrich, men då kommer han verkligen att sälja allt han står för.

Cain har tidigare kallat Gingrich en typisk “Republican progressive”, en som stöder omfattande regeringsinflytande, energi-restriktioner pga. Global Uppvärmning och regeringsstyrd sjukvård. Allt som Cain påstår sig vara emot.

Ingen av de påstådda anklagelserna om Cains sexuella trakasserier eller långvariga utomäktenskapliga förhållande har bevisats, men de som startade ryktena har uppnått vad de önskade. Ett allvarligt hot, kanske det mest allvarliga, mot Obama har undanröjts. Cain splittrar den svarta väljarkåren och det kan man inte riskera.
Vänstern vill att svarta ska stanna på plantagen - förbli arga, fattiga, lågutbildade, beroende av regeringen och redo att skylla på Whitey och rösta Democrat, varje gång en välbetald predikant knäpper med fingrarna.
Män som Clarence Thomas och Herman Cain behandlas av Vänstern som förrymda slavar innan inbördeskriget. De måste lära sig en läxa så allvarlig att andra "bröder och systrar" aldrig kommer att göra något så svekfullt som att bli Republikan.
Mot de vita kandidaterna kan man spela ut "Ras-kortet" och tro mig, det kommer Obama-gruppen att ta till när valstriden hettar till om 9-10 månader.

Herman Cain är en slipad och erfaren affärsman. Jag tror inte att han var dum nog att ge sig in in det brutala spelet om presidentposten om han hade/hade haft ett 13-årigt utomäktenskapligt förhållande. Det är helt otänkbart att något sådant skulle kunna hemlighållas, speciellt som Cain varit en kändis i många år. Ett fling för en natt är en sak men 13 år ??? Aldrig i världen.
Det spelar ingen roll hur man försöker hemlighålla något sådant, alltför många människor kommer att ana och veta. Herman Cain är smartare än så.

..........

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste Clarence Thomas bok "The Grandfather's son" för några år sedan. Fantastisk bok. Och så media och demokraterna höll på med hjälp av bluffen Anita Hill för att snärja honom - men också slutligen totalt misslyckades. Han blev frikänd från alla anklagelser från en försmådd kvinna som var kär i honom men som när hon inte kunde få den hon ville ha (Clarence Thomas), svartsjukt hämnades på honom genom att anklaga honom för sextrakasserier i maskopi med demokraterna. Det kan naturligtvis ligga till på detta sätt denna gång också med Herman Cain. Som varande f.d. socialist (det är 35 år sedan) har jag sett en del. Och jag misstror dem till 100 %.
/SB

Bosse sa...

Jag gillade framför allt kommentaren "Vänstern vill att svarta ska stanna på plantagen - förbli arga, fattiga, lågutbildade, beroende av regeringen och redo att skylla på Whitey och rösta Democrat, varje gång en välbetald predikant knäpper med fingrarna".

Min jämförelse med vänstern i Sverige kanske haltar en aning, men jag har sett den svenska vänstern bete sig på samma sätt, bland annat när det gäller skolpolitiken.

Med ett riktigt betygssystem så kunde ett arbetarklassbarn göra en klassresa - nu handlar det i stället mer om sociala koder.

Genom katederundervisning så kunde arbetarklassbarnet få samma chans till undervisning som alla andra. I stället bestämde vänstern att eleven skulle söka information på egen hand, vilket förstås gynnade de elever som kom från akademiska hem. För 10 - 20 år sedan var det också mer ovanligt att ett arbetarklasshem hade tillgång till dator.

Slutsats: vänstern behöver en underklass som de kan dela ut bidrag till och ha ett högerspöke att hota med.

Ebba sa...

Oj, vad det kommer gå åt helvete med USA.

Olli Rein sa...

Ja du Berit, det är rätt så konstiga anledningar som får en del presidentkandidater att falla och andra att flyga. Finns där något utrymme what so ever över för att framföra sin politik, mellan rallarswingarna.

Ann-Marie sa...

Det är verkligen synd att folk är så korkade att dom gick på lögnerna. Men, han blev alltför populär, alltför fort och sådant måste kväsas. Och O hade inte kunnat köra med raskortet gentemot honom.
Jag tycker att Herman Cain har stil och klass utöver att han är intelligent och ett stort plus är att han inte är karriärpolitiker....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.