29 december 2011

Det handlar om makt

Ju längre denna, (till synes) permanenta presidentvalskampanj pågår, blir jag övertygad om att det är lite av substans som skiljer de två stora politiska partierna här i USA.
De fyra decennier av ett långsamt dalande till en kollektivistisk / fascistisk diktatur har skett med hjälp av alla *tre grenarna inom regeringen och under överinseende av både republikaner och demokrater. De som tvivlar bör läsa denna ganska långa artikel som innehåller forskar-data och är förödande i sin logik.

Utvecklingen av Förenta Staterna, från en republik till ett imperium av globala dimensioner, har resulterat i framväxten av en Regent som inte bara startar krig utan de regler som krävs av Konstitutionen, men som nu hävdar rätten att internera och / eller avrätta medborgare genom att enbart förklara att de är terrorister eller fiender i ett oändligt "krig mot terrorismen" som förs enligt hans gottfinnande.

Detta har skett påhejat av båda våra stora politiska partier, som i realiteten bara är ETT parti, vars mål är att utöva så mycket makt som möjligt. Ett utmärkt bevis för detta är det faktum att en kandidat (Herr Gingrich) påstår på allvar att han skulle överväga att stödja Obama om hans eget parti (R) nominera Dr Ron Paul.

Redan George Wallace kommenterade: "Det finns inte en skillnad värd ens en dime mellan demokrater och de flesta republikaner"?

---------

* Executive | Legislative | Judicial |
De grenar av den amerikanska regeringen som ansvarar för genomförandet av existerande lagar, rättskipningen och som har makt att lagstifta.

15 Kommentarer:

Betraktaren sa...

Här i Sverige har vi SJU partier som i realiteten är ETT.

Peter sa...

Intressant artikel om Detroit eller om det var så att jag läste om Malmö år 2030 ... Ja, likheterna är faktiskt skrämmande.

Det intressanta med Malmö är att fastighetspriserna aldrig nådde upp till 2007 års nivå när de toppade för knappt ett år sedan. Detta till skillnad från många andra städer i Sverige där toppen 2010/2011 blev högre.

Anonym sa...

Ron Paul som president? Hans tidigare medhjälpare Eric Dondero säger i ett uttalande, att Paul visserligen inte är anti-semit, men alldeles tydligt anti-Israel. "Han önskar att staten Israel inte existerade. Han har sagt det flera gånger till mig. Israel är mer besvär än det är värt, särskilt för skattebetalarna i USA. Han står på palestiniernas sida, och stöder deras krav att den judiska staten upphör, och blir arabisk."
http://rightwingnews.com/election-2012/statement-from-fmr-ron-paul-staffer-on-newsletters-anti-semitism/
Gingrich stöder dessbättre inte det.
Får jag nämna Gingrich's film "Nine Days That Changed The World", om sovjetsystemets fall. Påve JP2 och polackerna grejade det. Den säljs inte i Europa, men du kan köpa den från Adoremusbooks.com i Omaha för $19:95. 10 dagar brukar räcka. Ingen regionkod; kan spelas upp här utan problem.
(På polska versionen, "9 dni, które zmieniły świat", inom cit, har Google 919.000 träffar just nu.)
Filmen säger en hel del om Gingrich…
/ Steve

Berit sa...

Vad Eric Dondero, alias Eric Rittberg har att säga om Dr. Paul skulle jag ta med en nypa salt, om jag var som du.
Dondero hyser agg mot Paul efter att ha blivit avskedad pga. "performance issues"

Newt Gingrich, enligt min mening, skulle vara ett stort misstag.

Han är en enormt självupptagen person som vrider och vänder den politiska kappan efter alla vindar. Han medverkade i en skamlig Global Warming video med Nancy Pelosi, han har kritiserats för allvarliga etik-kränkningar och han försatte en stor chans att minska regeringen under 1990-talet.

Han hjälpte sedan till att förstöra ekonomin genom Fannie / Freddie -programmen och stoppade miljoner i egen ficka för att göra det.
Den svågerpolitik som Gingrich representerar är en av våra största problem, och hans tidigare beteende visar att han troligen skulle fortsätta att bedriva just det.
Han har dessutom gått ut offentligt och skrivit under något man kallar "Marriage Vow", ett löfte om att vara trogen sin tredje fru. Den person som tycker att han måste göra det av politiska skäl är det något allvarligt fel på.

Berit sa...

Ron Paul är pro-Israel och fullständigt övertygad om att Israel är kapabel att ta hand om sig själv. Han anser inte heller att USA ska blanda sig i hur Israel hanterar sina fientliga grannar.
Paul vill stoppa all utlandshjälp till Israel och också till Israels fiender.

Anonym sa...

1994 ledde Gingrich republikanernas valframgång genom ”Contract with America”, sedan Demokraterna styrt kongressen 40 år. Time tog honom därför som ”Man of the Year” 1995. Men nov 1998, efter ett dåligt val för GOP, lämnade Gingrich kongressen.
- Fannie går tillbaka till 1938. Men 1999 genomdrev Clinton-regeringen att man gav lån även till folk med låg inkomst. ”Significantly more risk”, sade NY Times. Och detta är det tunga skälet till den kommande ekonomiska krisen (2007 f).
- Gingrich var på 2000-talet rådgivare åt dem, som privatman.
- Efter filmen om påve JP2 övergick Gingrich från Southern Baptists till katolska kyrkan, mars 2009. Katolska kyrkan tillåter inte skilsmässa.
-- I Sverige röstar man på parti. Presidentvalet i USA är mer ett personval. - Och för egen del skulle jag inte gärna rösta på libertarianen Ron Paul. Men av de övriga tunga kandidaterna… jag vet faktiskt för lite. Det väsentliga måste väl ändå vara att få bort Obama, och den skadliga ekonomiska politik han för? (I Kalifornien är Unemployment U6 nu 22%…)
/ Steve

Berit sa...

Visst är det viktigt att få bort Obama men att ersätta honom med någon annan av i stort sett samma kaliber är meningslöst. Det krävs verkliga krafttag för att få USA på fötter och det gör man enbart genom att drastiskt minska regeringsinflytande och rätta mun efter matsäcken.
Ingen annan än Ron Paul, av de tunga kandidaterna, är villig att göra det.

Håll ögonen på Gay Johnson som just förklarat att han ställer upp som Libertarianernas kandidat.

Knute sa...

Var det kamrat Obama själv som planterade den paranoida idén i Chavez skalle?

Obama gillar inte det land han är president över och för att bli återvald försöker han framälska skuldkänslor och självhat hos amerikanerna. Kanske han viskade i örat på Venezuelas president Chavez att det vore smart att beskylla USA för att ha gjort flera vänsterledare i Latinamerika sjuka i cancer.

Anonym sa...

Ron Paul 5 jan 2009 i iransk TV (2:59): ”För mig verkar Gaza som ett koncentrationsläger.” Och det är Israels fel! USA bör sluta stödja Israel!
http://www.youtube.com/watch?v=d1t4O9CcZQ0
- Israel övergav ju Gaza i augusti 2005, och området kontrolleras sedan 2007 av Hamas (Islamiska motståndsrörelsen). I december 2009 kunde BBC rapportera att Egypten börjat konstruera en stor metallmur ("super-strength steel") längs gränsen med Gaza – 10-11 km lång och ned till 18 m under mark.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8405020.stm
- I maj 2011 avbröt Egypten sin 4-åriga blockad av Gaza och öppnade en gränspassage mot området? En enda, vid Rafah. Man kräver där visa av alla män 18-40, och det kan, enligt progressiva Huffington Post, ta månader att få ett sådant. Kvinnor, barn och äldre män måste få resetillstånd, vilket kan gå på ”några dagar".
http://www.huffingtonpost.com/2011/05/28/egypt-gaza-border-reopened_n_868390.html
- Koncentrationsläger?
- Presidentkandidat?
/ Steve

Berit sa...

Ett dåligt val av ord kanske. Jag har i hela mitt liv letat efter någon jag kan ha fullständigt samstämmiga åsikter med inom alla områden och jag letar fortfarande.
När det gäller vad som måste göras för att få USA på fötter ekonomiskt ligger Ron Paul nära. Om landet inte klarar upp sin ekonomi är allt annat egentligen ovidkommande.

brodeur sa...

Med tanke på att Ron Paul är en farlig knäppgök så vittnar det om sunt förnuft.

brodeur sa...

Man bir lite skrämd när blåbär på fullt allvar tror att hans låssa ekonomiska politik som bra baserar sig på "tro" och ren och skär idioti skulle lösa några problem. Ron är en idiot av rang. Alla övriga republikanska kanidater framstår som realister i jämförelse.

Berit sa...

Jag måste tyvärr tillstå brodeur, att det sätt du skriver på är inte speciellt övertygande ...inget kött på benen alls

Ann-Marie sa...

Jag får hålla med Berit, det finns ingen politiker som man kan hålla med till 100%. Tyvärr får man hålla sig till den som är minst destruktiv för ett land...

Hjalbert sa...

Brodeuren fick ett suveränt ironiskt svar!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.