22 december 2011

Död åt en tyrann

När Obama tillträdde presidentposten dröjde det inte länge förrän Jimmy Carter hamnade på andra plats på listan över Amerikas Sämsta President. Men Carter ger inte upp så lätt!
Nu kommer han att bli känd som den förste ex-president som officiellt beklagade att Nordkoreas ledare är död.
Mr Carter borde ha skickat sina kondoleanser, för länge sedan, till det nordkoreanska folket, som har lidit så fruktansvärt under Kim Jong-Ils styre.

Media har gjort stor sak av att koreaner gråtit på gatorna i mass-hysteri. Extremt störande scener som i denna video ger en lektion i totalitarismens psykologi. Folk grät i de sibiriska arbetslägren när Stalin dog också och Nordkorea är inget annat än en stor gulag.
Folk skulle säkert gråta på gatorna här om Obama trillade av pinn i dag.

Flera statsmän/kvinnor har uttalat sig om hur smart och trevlig den koreanske massmördaren var; Mugabe tex. och Madeleine Albright:

"Han (Jong-Il) gillade också amerikansk sport och tyckte bra om Michael Jordan. Det var möjligt att prata med honom. Han är inte knasig. Jag tror det är det viktigaste att påpeka. Jag tycker att det är viktigt faktiskt, att inte göra sig lustig över honom. Han ville att jag skulle e-maila med honom. Jag tror inte att han är galen. Jag vet att många människor har sagt det. Jag tror inte det."
Nordkoreanerna svälter ihjäl. Amerikanska hundar har det bättre än koreanerna. I själva verket skulle koreanerna önska att de hade några amerikanska hundar på matsedeln. Det sägs att de hungerstrejkar av sorg just nu, men i själva verket har de sympatistrejkat med Kim Jong-Il i åratal.

Det här är vad Reuters och AP rapporterar:
Nordkoreas "mercurial "och gåtfulle mångårige ledare har dött av hjärtsvikt."
(mercurial syftar på egenskaper som guden Mercurius hade! min anm.)
Den kommunistiska landets Käre Ledare, sägs ha haft en smak för cigarrer, konjak och god mat och ansågs ha haft diabetes och hjärtsjukdomar"
Ingenstans nämner man massmord beordrade av en tyrann. Ingenting om mass-svält av sitt eget folk. Ingenting om att folket förnekades de mest grundläggande behoven i livet. Ingenting om koncentrationslägren. Ingenting om tvångsaborter. Ingenting om rasism eller att den galningen - nu på väg till helvetet - skapade kärnvapen för att sälja till andra män som var lika onda.8 Kommentarer:

Anonym sa...

"The Nobel War Prize" by Michel Chossudovsky
In other words, the Soviet-Afghan war was triggered on the orders of President Carter, the latest recipient of the 2002 Nobel Peace Prize. Jimmy Carter was not ...
www.globalresearch.ca/articles/CHO210B.html

Anonym sa...

Bra att du nämner helvetet, Berit. Det finns en sådan liten förståelse för vad det är, även bland religiösa människor, eller kanske speciellt bland dem.
På 300-talet e. Kr. hittade de s.k. kyrkofäderna på att de människor som inte skött sig så som den katolska kyrkan ville, skulle få brinna i helvetet "i evighet" i en s.k. skärseld. Detta var naturligtvis ett sätt för påven och prästerna att med skrämsel skaffa sig makt över sinnena. Problemet med denna teori är att man då målar ut Gud (som är barmhärtig) som än värre än den värste despot, som låter sina barn lida "i evighet" för något litet de begått under ett mycket kort liv på jorden. Denna felaktiga föreställning har också övertagits av Islam och har därför skapat ännu mycket mera elände. Det enda säkra sättet att undvika att brinna i helvetet enligt Islam är att ha dödat "otrogna" i Islams namn och ha ett pannband eller en armbindel som bekräftar detta. Så vi ser hur oerhört skadlig denna idé varit.
/SB

Anonym sa...

Ändå finns det sannolikt ett helvete på den andra sidan. Om man sätter samman Bibelns berättelse med vad människor som varit nära döden berättar, vad synska människor berättar och vad som framställs på You-Tube-filer plus en del andra källor, så framträder denna bild: Efter den fysiska döden lämnar själen (= medvetandet = tankar och känslor) kroppen och dras till det och dem som själen tänker på och längtar till. De goda själarna dras till de goda och de onda dras till de onda ("lika söker lika"). Denna process förstärks av att man på den andra sidan tydligt ser själens inre tankar, känslor och historia redan av en själs "yttre". Så är det inte under det fysiska livet där man inte kan läsa någons tankar och känslor och där människor ofta kan missta sig på en annan människas karaktär och vad denna varit med om. Förutom de mera intuitiva individerna förstås och i synnerhet synska människor, som ofta är väldigt träffsäkra även om sådana som de aldrig träffat men "känner av". Således får man en mycket tydligare uppdelning på den andra sidan ("agnarna skiljs från vetet") eftersom de "goda" mycket effektivare stöts bort av onda tankar och känslor (som de tydligt avläser). Men liksom ett fängelse kan bli ett helvete för de intagna (inte så mycket på grund av fångvaktarna som på grund av de övriga internerna), så blir alltså livet på den andra sidan ett ännu större helvete för de själar som hamnar bland onda själar (eftersom de inte möter någon godhet). Och detta skulle säkert med en metafor kunna beskrivas som att "man brinner" (i Gehenna).
/SB

Anonym sa...

I det andliga tillståndet finns det heller ingen riktig gräns för egna och andras upplevelser. Så berättas i NDU-böcker (ett 15-20-tal) hur man i detalj och mycket plågsamt får återuppleva alla de känslor och de smärtor man åsamkat andra människor - men denna gång ur offrets synvinkel. Det skulle vara bra för massmördare (som Kim il Jung) och självmords-bombare att veta att de en gång kommer att själva få uppleva allt det lidande som de orsakat ("som man sår får man skörda"). Då skulle de nog tänka sig för både en och två gånger innan de mördade. Men detta är också viktigt att veta: Det är inte Gud som skapat helvetet utan detta skapas av människornas (och själarnas) sätt att vara mot varandra. Vad Gud har skapat är den fria viljan och att "lika söker lika". För övrigt gäller på den andra sidan detsamma som på denna sida: Det finns inget annat sätt att få slut på sitt eget kärlekslösa "helvete" än att inse att man måste ändra sig själv och därefter vidta adekvata mått och steg.
/SB

Berit sa...

FN: s generalförsamling höll en tyst minut för helvetets senaste inflyttade. De kunde ha hållit en tyst minut för var och en av de tiotals miljoner oskyldiga som Kim Jong-Il lät slakta och för alla dem som fortfarande tynar bort i koncentrationsläger, men det kan ju sända fel budskap - som tex. att FN faktiskt bryr sig om mänskliga rättigheter.

Anonym sa...

Svar till / SB
Vad du skriver i dina två inlägg här ovan är ungefär vad jag har lärt mig.
En annan gång så ska jag skriva vad som kan hända med alkoholister och knarkare dom kan oxå hamna på ett otrevligt ställe.
///SS

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

@SB. Tack för dina mycket utmärkta inlägg. Det är precis så jag också upplever efterlivet. Kan kanske tillägga att dom avlidna som blir osaliga andar upplever nåt liknande. Inte nödvändigt alla av dem är vad vi skulle tolka som onda, men något hände medan dom fortfarande levde som fått dom att känna sådana skuldkänslor att dom klamrar sig fast vid den plats dom bodde i, även efter dom avlidit. En del verkar veta att dom är bortgångna, andra är inte medvetna om detta. Allra hemskast måste det vara för dem som tror att dom fortfarande lever. Dom går och väntar på sina nära och kära som aldrig dyker upp. Dom kan därför bli där i decennier, ibland i århundraden. Eftersom dom inte upplever tid som oss, tid finns egentligen inte, utan är ett påhitt av oss människor, så förstår dom inte hur lång tid dom hängt kvar.

Oj, det finns hur mycket som helst man skulle kunna skriva om sånt här men det skulle ta allt för mycket tid och utrymme. I stora drag håller jag med föregående talare.

Anonym sa...

Robert !
Du kommer inte ifrån detta problem med helvetet genom att blunda för det. Det är ett reellt problem för framförallt alla muslimer men även för kristna. Att få skrattarna på sin sida betyder ju inte att den man ironiserar över har fel, vilket vetenskapshistorien har visat åtskilliga gånger. Zemmelweis blev t.ex. så utskrattad för sin idé att barnsängsfeber berodde på några "osynliga" organismer som läkarna dragit med sig från obduktions- till förlossningsrummet att han blev psykiskt sjuk. "Osynliga organismer" - Ha,ha,ha. Ärftlighetsforskaren Paul Kammerer tog livet av sig 1926 på grund av darwinisternas skrattsalvor. Ändå var han redan på 20-talet inne på det spår som har blivit hett idag - epigenetik. För ett antal år sedan fick en läkare Nobelpriset för sitt fynd att magsår berodde på en bakterie - Helicobacter, något som han dessförinnan blivit utskrattad för i många år på samtliga kongresser i världen. Magsår beror på en bakterie ? Verkligen tokigt. Ha, ha, ha.
Efter vad jag förstår så gör du dig också lustig över sådant som vanliga människor inte kan se, men som vissa konstiga människor "påstår" att de ser och vissa ännu konstigare (och dumma) människor tror på. Du vet väl att det synliga spektrat är extremt smalt och vad som finns utanför detta har vi nu endast börjat glutta på. Så lite mera ödmjukhet - om jag får be.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.