14 december 2011

"Drönare"

Den amerikanska drone som landat i Iran, ger iranierna tillgång till avancerad amerikansk teknik. Även om de inte kan absorbera allt själva kan de enkelt dela med sig till andra länder, som Ryssland och Kina. Det avslöjar också att USA spionerar på Iran för vad man kan misstänka vara framtida militära aktioner.

Fox News Military Analyst KT McFarland tror att den inledande fasen av ett krig mellan USA och Iran redan har börjat:

"Innan någon startar ett krig vidtar man ett par åtgärder. Man samlar information och man saboterar genom att mörda. Vi har redan sett mord i Iran av iranska kärnvapenforskare och experter på missiler. Vi har sett sabotage av iranska nukleära anrikningsprogram. Så många av dessa steg har redan börjat. "

Att Iran har dronen är illa nog och frågorna om hur de kom över den kommer nog aldrig att besvaras men att Obama sedan går ut och bönar och ber att få den tillbaka gör det hela än värre. Vilka signaler sänder det?

#1. USAs president är inte villig att vidta militära åtgärder. Jag säger inte att han skulle ha skickat Marines men kunde enkelt ha befallt att dronen förstörs. När han sedan hotar iranierna angående deras kärnvapenprogram och säger att han "överväger alla alternativ" tror de inte ett dugg på vad han säger. De uppmuntras bara att gå vidare med sitt program för de vet att USA inte kommer att hindra dem.

#2 Han sänder också ett allvarligt meddelande till Israel. Om han inte är villig att vidta åtgärder för att förhindra att den mest avancerade militära tekniken hamnar i händerna på fienden, hur villig är han att hjälpa Israel om det kniper?

Det är ingen tillfällighet att iranierna nu säger att de kan stänga the Strait of Hormuz när de vill.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Drönare -- UF Air Force drones -- klarar typ 560 km/t under upp till 24 timmar på 20 000 m höjd över fiendeterritorium. (Rätt?)
De måste alltså vara lätta att skjuta ner. Kanske inte för talibaner, men för iranier.
Och USA har ingen möjlighet att förstöra flygmaskinen??!
Nog verkar det obegåvat. (Eller är det en Obama-policy för att sprida tekniken…?) / Steve

Anonym sa...

Min gissning är att detta skett medvetet. Obama arbetar målmedvetet på att förstöra USA och Västvärlden.
/SB

Anonym sa...

@Steve

Iranierna tog ner den oskadd. De lyckades störa ut "originalstyrningen" så att de själva fick kontroll över den. Inte ens självdestrueringssignalerna nådde fram. Mycket skickligt. Made in Russia/China.

Anonym sa...

Har USA pengar att starta ett krig mot Iran ???
Man har misslyckats i Irak och Afghanistan - tror jänkarna att man kan vinna mot Iran ??
Om Iran stänger the Strait of Hormuz då stängs oxå Europas ekonomi och bensinen kostar 30 kr litern. ///// SS

Berit sa...

När har politiker brytt sig om om man har råd eller inte?
Låna pengar av Kina, vet jag eller starta sedelpressarna!
-----
Är man tillräckligt intresserad i Europa av vad bensinen kostar? eller kommer man att skrika:"Varför gör inte USA något?
Och om USA "gör något" hojtar man sedan:"Inget krig för olja! Amerikanerna är så hemska!"

Ann-Marie sa...

Sedelpressarna lär gå varma i världen... När det finns mer skulder än tillgångar blir det det enda dom kan göra. Sedan kan vi ju alla räkna ut vad som händer....

Anonym sa...

Iranierna tog ner dronen oskadd med hjälp av teknik från Ryssland/Kina (som överlåtits till dem)? Klart intressant. ”Kalla kriget” fortsätter i praktiken, med delvis nya deltagare, alltså?
Obama har förstås inte sagt något om detta?
/ Steve

profanum_vulgus sa...

USA har nyligen förlorat två långa krig och resultatet av de försöken att berika sig genom att råna andra länder är att USA:s ekonomi är körd i botten. Ett krig mot Iran skulle de aldrig klara, och det är nog Rysslands och Kinas våta dröm.

I Irak och Afghanistan kunde man alliera sig med islamister och behövde bara bekämpa 60-70% av befolkningarna. Man hade redan vänner i länderna eftersom man under många år stöttat de regimer man startade krig mot. I Iran är läget annorlunda eftersom även de mest hängivna regimkritikerna fortfarande hatar USA mer än sin egen regim. Dessutom var motståndarna i krigen mot Irak och Afghanistan fåraherdar med automatkarbiner och försåtsladdningar. I Iran har motståndaren avancerad militär utrustning.

Knute sa...

"Minns du att Israel och USA brukar ha en årlig militärövning, som i år plötsligt avbröts av Netanyahu? En viktig anledning var att Obama fullständigt sket i att Iran hade lagt vantarna på den superhemliga dronen (UAV) full av militära hemligheter. Han hade inte gjort minsta ansats mer än vänligt snack med Iran om att få tillbaka dronen.

Jag har förstås inte den minsta aning om hur mycket gemensamma system Israeliska och amerikanska UAVs har, men jag är övertygad om att idiotin från Obama tvingade Israel att göra vissa modifikationer."

http://israelisverige.info/?p=12054

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.