23 december 2011

En enda person står för nyhetsrapporteringen om Syrien!

"Syrian Observatory for Human Rights" i London är en organisation uppsatt på att störta president Bashar al-Assad. I och för sig inget märkligt, om det inte vore så att nästan alla nyheter från Syrien kommer från denna enda informationskälla!

Organisationens man i London heter Rami Abdel-Rahman (bilden). Det är från honom som nyhetsbyråerna hämtar sina hundratals blodbads-historier, till exempel att syriska regeringstrupper skulle ha mördat 8 nyfödda i kuvöser på ett sjukhus genom att stänga av strömmen. Historien illustrerades med ett foto från ett egyptiskt sjukhus.

Hammersmeden skriver: "Europa är - återigen - på väg att dras in i en mer eller mindre skum affär i Mellanöstern som inte alls angår oss och som förmodligen till råga på allt beror på felaktiga och odokumenterade uppgifter."

7 Kommentarer:

Knute sa...

USA och EU har satt igång sanktioner mot regimen i Damaskus, men det är inte särskilt välbetänkt. De arabiska revolutionerna bör inte stödjas därför att de första offren för dem är de kristna. Revolutionerna medför Sharia och förtryck av icke-muslimer.

I själva verket är Syrien ett efter arabiska förhållanden ganska sekulärt land, och Damaskus ett viktigt centrum för kristen kultur. Men som händelserna i Egypten visar skulle den kristna närvaron få ett tvärt slut om islamiska extremister får fria händer att kämpa om makten i landet.

Anonym sa...

Att kristna försvinner från ett land är helt i linje med Islam. Därför följer bara Obama sin heliga bok när han hjälper muslimer att komma runt en diktator som skyddar kristna.

Anonym sa...

Finns inte en kotte i väst som bryr sig om kristna nånstans. Sverige skickar tillbaka mer irakiska kristna än irakiska muslimer.
Det som skrämmer väst mest är att bli utpekade som diskriminerande mot muslimer. om priset är att kristna dör så är det så.

Så obama är inte ensam. Det väst bryr sig om är olja och att sälja vapen.

Anonym sa...

Nu har USA utan att blivit anmodade tagit upp frågan om de svenska journalisterna, för att med USA:s större maktmedel se till att få dem utelämnade från Etiopien.
Denna ädla handling avser att sätta standarden för att på motsvarande sätt kräva att Julian Assange skall utelämnas från Sverige så snart han släpats hit, och friats från de absurda "våldtäktsmisstankarna".

Knute sa...

The Ba'ath Party of Syria, which advocated the ideologies of Arab nationalism and Arab socialism, had clashed with the Muslim Brotherhood, a group with a conservative ideology, since 1940.

The Hama massacre occurred in February 1982, when the Syrian army, under the orders of the president of Syria Hafez al-Assad, conducted a scorched earth policy against the town of Hama in order to quell a revolt by the Sunni Muslim community against the regime of al-Assad.

Estimates of casualties vary from 7,000 to 40,000 people killed, including about 1,000 soldiers.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hama_massacre

Knute sa...

Syrian rebels to talk with architect of Sudanese genocide of Christians about mass murderer Assad.

Syria rebels ‘hold fire,’ want to meet Arab League monitors.

How reassuring is it to meet with someone who’s responsible for mass murder/genocide?

Sudanese Gen. Mohammad Ahmed Mustafa al-Dabi ‘dabidoo’: I know all about mass murdering, so I can relate to Assad better than you.

http://tundratabloids.com/2011/12/syrian-rebels-to-talk-with-architect-of-sudanese-genocide-of-christians-about-mass-murderer-assad.html

Anonym sa...

Något jag läser om riskerna med at den nuvarande regimen faller är att icke muslimer ( i många fall, kristna) kommer bli de mest utsatta!
Självklart, men det ingen tänker på att de muslimska sekulära minoriteterna har det MINST lika tufft och är MINST lika hotade. NI ANAR INTE! För enligt sharia så är de inte ens religösa utan de är atiester vilket är ÄNNU värre. Sen tänker folk inte på hur judar och andra minoriteter blir utsatta, och tänk er relationen till Israel...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.