19 december 2011

Håll i hatten!


Nu när hela Klimatförändrings-bluffen har avslöjats letar Eco-fanatikerna desperat efter något annat som man kan skrämma vettet ur folk med, något de går på, så att man kan detaljstyra mänsklighetens beteende.

Nu har man hittat "Det": en ostoppbar magnetisk pol-förskjutning som nu går snabbare än tidigare och orsakar livshotande förödelse genom att det förändrar klimatet.

Tanken har legat och pyrt bland geovetare ganska länge nu. Denna NASA-artikel från 2003, till exempel, visar hur mycket den magnetiska nordpolen har flyttat under de senaste 150 åren. Ser ut som idén börjar fånga medias intresse, vilket innebär att det inte kommer att dröja länge förrän den fantasin kommer att ta fart och få egna vingar.

Den kanske redan har det? Den första Hollywood-filmer om asteroider kom ut i slutet av 1990, efter att astronomer började varna för potentiella faror, och vi har redan ett par filmer, som "The Core", som berör den grundläggande orsaken till magnetisk förändring - förändringar i det varma järnet som smälter i jordens inre. Problemet blir kanske en total kollaps eller plötslig förändring i jordens polaritet och då är det "game over" för allt liv på planeten jorden (det är delade meningar om det!

Men nu säger man att Superstormarna är här därför att jordens magnetfält har sprickor, polerna byter plats och det kommer att orsaka en ny istid.

Problemet för eco-domedagsprofererna har varit att hitta sambandet mellan människan och den nya alternativa förklaring till klimatförändringen. Men allt de behöver är ett halv-trovärdigt sätt att hävda att människan orsakar oregelbundna magnetiska fält.

Ganska säkert kommer vi snart att höra någon Gore-liknande figur som hävdar att världens växande elnät, tillsammans med alla våra metallbyggnader, flygplan och så vidare, "förvirrar" planeten. Detta är ännu bättre än växthusgaser därför att det kommer att krävas att vi stänger i stort sett hela vår avancerad civilisation och återgår till 1800-talet.
Unabombaren skulle ha älskat det - eftersom inte ens vindkraftverk och solpaneler kommer att rädda oss.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag är inte säker på att man kommer att förklara det så. Geologerna har länge pratat om att nord- och sydpol snart skulle kunna byta plats, och förklarat detta utifrån den matematiska kaos-teorin. Denna visar att en långsam liten kontinuerlig förskjutning av någon faktor plötsligt kan förändra allt totalt och t.o.m. ge en sådan polförskjutning. Det är hur lätt som helst att med grafiska datormodeller visa dessa plötsliga omslag, liksom med magnetisk-elektriska leksaker, som visar samma effekt. Men det är klart - dilettanten Al Gore skulle naturligtvis inte dra sig för att driva en sådan här kampanj.
/SB

Berit sa...

Hur man lyckas sno ihop en förklaring är av mindre betydelse, tror jag. Det viktiga är att den kan knytas ihop med "människans användning av energi" och kan man göra det till något totalt livsfarligt är målet nått.

Anonym sa...

Polerna vandrar ju omkring hela tiden och har alltid gjort så.
På den topografiska kartan finns det diagram eller formler för kompassens missvisning från år till år.
Någon gång ibland byter och så Nord och Sydpol plats och det har de alltid gjort.
Jag minns inte hur ofta men något i stil med vart hundratusende år eller så är det.
Rune

Berit sa...

Rune, du kommer med fakta, det räknas inte.
Kom ihåg att vi tidigare haft uppvärmnings-och-avkylnings-perioder i jordens historia också men det saknar betydelse för fanatikerna.
"Det är annorlunda nu. Alla förändringar orsakas av människan"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.