25 december 2011

Håll koll på Tomten


Tomten var tydligen här i vårt hus, för det stod ett dockskåp i vardagsrummet när vi vaknade.
Men han måste ha kommit väldigt sent sent på grund av alla hastighets- och-nykterhetskontroller på vägarna. För att inte nämna ändlösa möten med rådgivande advokater för att se till att fabriken följer de senaste reglerna för säkerhet på arbetsplatsen - och att smånissarna är nöjda med villkoren i senaste avtalet.

Tack gode Gud att släden inte har en katalysator. Ännu!

Eric Peters på American Spectator säger att det går rykten om att åtgärder måste vidtas därför att Santa kör en öppen släde utan hjälm - och behovet finns att förse släden med varselljus så att den syns bättre på dagen. Den uppfyller inte nuvarande standard för stötfångare och Rudolphs röda näsa är helt klart ett problem, eftersom det kan tolkas som att han personifierar ett utryckningsfordon. Det går inte för sig.

Frågan om Tomtens tid bakom tömmarna är också ett problem. Department of Transportation säger att han får inte köra mer än 11 timmar under en 24-timmars period. Lyckligtvis är julafton bara en natt - men Santa måste hålla bättre koll på sin loggbok. Sina "papper" också.

Santa bör räkna med att bli stoppad flera gånger vid olika checkpoints - där en skäggig man med huvudbonad säkert kommer att väcka misstanke om onda gärningar.
Vad kan finnas under den tjocka pälsen? Vad finns väskan? Är inte rött färgen för en martyr? Har han druckit ikväll? Titta bara på den röda näsan. Sära på benen! Santa bör vara redo för en "Intensifierad Omklappning" och undersökning av kroppshåligheter.

Förhoppningsvis har fru Claus tvättat hans underkläder. Och det är bäst att han har telefonnumret till sin advokat nära tillhands.

Låt oss också ta en titt på renarna.

Är inte renar utrotningshotade ? Vad har denne man att göra med dessa djur? Har han tillstånd? Var är deras märkning? Är de rätt vaccinerade och kastrerade enligt lag? Har Santa försäkring för att täcka eventuella skador på barnen från klövar, tänder och loppor?

Han har väl med sig spade och plastpåse?

Men det finns viktigare frågor än jultomtens uppenbara vårdslöshet och brist på oro för säkerheten, som skall behandlas. Genom vilken standard, exakt, avgör denna gamle vite man vem som är "stygg" och vem som är "snäll"? Finns det olika standard? Det har kommit till vår kännedom att vissa människor i vissa områden inte får samma mängd paket eller samma kvalitet på presenter.

Santas agerande visar tydliga fördomar.

Vad värre är, han har inte lämnat några uppgifter alls om sina kontakter med allmänheten. Det verkar som han flyger omkring utan färdplan - och utan hänsyn till resultat, självkänslan hos barnen, eller vad som är bäst för samhället. Barnen kan ju bli skadade.

Läs mer här

----------
Det är väl bara en tidsfråga innan Tomten får besök av PETA för att han låter renarna flyga omkring hela natten.

2 Kommentarer:

Hjalbert sa...

Våg av inbrott - alla firar ju inte jul

Naturligtvis är julen ett gyllene tillfälle för vissa rötägg att berika sig genom stölder och inbrott. Sådana som tycker att julens budskap om Frid & Fröjd inte gäller dem.

Det är många av Sveriges invånare som ställer sig främmande till julfirandet och upplever det som kränkande. Deras religion förbjuder ju både skinka och snaps. En del av de yngre kan rentav få för sig att bortförklara egendomsbrott som heligt krig. Ungefär som när deras förebild plundrade karavaner. Det var länge sen man kunde lämna dörren olåst.

Ann-Marie sa...

Berit; det är bara en tidsfråga! Nästa jul blir det säkert precis så med tanke på hur pkisterna tänker... Och innan vi vet ordet av är hela julen och julfirandet förbjudet!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.