31 december 2011

Hopp om "A Happy New Year"

Tea Party aktivisterna, som man också kallar Gräsrötter eftersom de flesta aldrig hade varit involverade i politik före år 2008, har redan börjat ta tillbaka det Republikanska partiet på lokalnivå.
Några har även lyckats ta över partiledningen på "läns-och statlig nivå" och driva framgångsrika kampanjer, som de vi såg under 2010. Ändå finns det många av det gamla gardet kvar - av vilka många var "Reagan demokrater" och som man nu kallar "Progressiva RINO"- och som måste sparkas ut.

Det tog 30 år för "Den nya vänstern" (marxisterna) att ta över Democratic Party inifrån. Under samma antal år skulle Tea Party enkelt kunna göra detsamma med Republican Party, men tid har vi ont om. Utan en stor kursförändring vid nästa års val, kommer USA:s marsch mot kollaps med stor sannolikhet att passera punkten utan återvändo.

Hittills har Tea Party i stort sätt stoppat Obama och Demokraterna från att ge mer sk. stimuleringspengar till oansvariga delstatsregeringar och från att höja skatterna. De har även börjat vinna tvåparti-stöd när det gäller reformer av de program som allmänheten är berättigad till.

De har emellertid misslyckats att stoppa regeringens tillväxt och kostnad och alla reformförslag som skulle ha skapat mer arbetstillfällen har hamnat i Senatledarens papperskorg.
Tea Party behöver fortfarande ledare utanför Washington, som Sarah Palin, för att föra budskapet vidare. (OBS! Jag säger inte att det just behöver vara hon.)
Man måste bekämpa Obamas klasskrig men på konservativa villkor, med fokus på "crony socialism" (svågerpolitiken) genom vilken Obama och ledare före honom berikar sina vänner på bekostnad av bredare ekonomisk tillväxt.

USA har aldrig varit ett klass-samhälle och amerikanen, fram till för bara en generation sedan, har varit helt klar över att man inte kan begära någonting för ingenting.
Ingenting är "Fritt".
Alla goda ting - alla materiella ting och alla tjänster har en källa, ett mål och ett pris, som någon måste betala. Om mottagaren vägrar att betala priset men ändå kräver "varan", finns bara tre möjliga utfall:

1. Han får den inte.
2. Leverantören ger bort den, vilket betyder att han - leverantören - står för kostnaden.
3. Kostnaden skjutsas över på andra.

I ett samhälle där vissa vuxna (?) personer, under vissa omständigheter kräver och tar emot vissa varor eller tjänster utan att betala fullt pris sker en gradvis förändring där det samhället oundvikligen förstörs.
Antalet människor som bara kräver ökar. Listan över vad som är "gratis" kommer att växa och förbittringen hos de som dra lasset växer allt snabbare.

Fundera över detta, jämför med egna erfarenheter och historiska händelser.

Gott Nytt År!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.