09 december 2011

Hotad demokrati i folkvandringens tid

I en kommande bok hävdar den nederländske politikern Geert Wilders att demokratin inte kommer att få fäste i Nordafrika och Mellanöstern om inte människor vänder sig bort från islam.

Han varnar för att vi i framtiden kan se regimer som är ännu värre än de störtade presidenterna Hosni Mubarak i Egypten och Zine al-Abidine Ben Ali i Tunisien eller Libyens överste Muammar Gaddafi.

Sådant gillar inte Egyptens nya islamiska styre att höra. Den nederländska ambassadören Susan Blankhart kallades till Egyptens utrikesminister för att förklara Wilders anti-islamiska kommentarer. Egypten säger att de inte kan ignorera Wilders oacceptabla beteende.

I början av november vägrade Egypten att utfärda ett visum till Frihetspartiets parlamentsledamot Raymond de Roon efter att denne anklagat Kairo för den etniska rensningen av kristna kopter. Det resulterade i att en delegation av holländska parlamentariker från utrikesutskottet ställde in ett arbetsbesök i landet.

Påfrestningarna på våra västerländska demokratier ökar på grund av folkvandringen från den överbefolkade arabvärlden. I slutändan kommer vi att få likadana polisstater som där. Vi kommer att se fascismens återkomst i form av EU-diktatur för att få medborgarna att svälja den mångkultur (= islam) som tryckts ner i halsen på dem.

Ryssland har samma problem, därav återkomsten av en "stark man" som håller styr på motsättningarna. I USA vill president Obama kunna internera suspekta personer på obestämd tid, och i Sverige vill staten få fritt fram att övervaka och spionera på folk.

Underliga saker händer när man bygger upp en global superstat. Angela Merkel och Nicolas Sarkozy gjorde sig av med premiärministrarna i Grekland och Italien inom några få dagar. Det är mycket anmärkningsvärt att två politiker kan ta på sig att kasta ut demokratiskt valda statsministrar i andra länder, där de själva inte har någon röst.

EU skapar nu en finanspolitisk union och berövar därmed medlemsländerna den sista resten av deras självständighet. Storbritanniens Cameron säger nej men Sveriges Reinfeldt lägger sig platt på magen. Attityder som också återspeglar deras respektive inställning till den av EU:s byråkrater beordrade mångkulturen.

Europakten är kanske inte det värsta. Efter den skrämmande massakern i Norge har nu USA, EU och OIC bestämt att muslimer har rätt att bränna, plundra, vandalisera och döda till följd av t ex Muhammed-teckningar:

"Förtal av islam måste stoppas"

5 Kommentarer:

gäster sa...

21 män från Libyen har tagits emot av Region Skåne för att få vård. En av dem anföll en svensk polis med kniv och blev skjuten i benet.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1591411/Skadad-libyer-skots-av-polis.html

gäster sa...

Äkta egyptisk "demokrati": bränn ett av de bästa biblioteken i landet.
Det gick ut över Egyptian Scientific Institute, som fick en molotovcocktail in genom ett fönster.

http://hodja.wordpress.com/2011/12/18/aegte-aegyptisk-demokrati-braend-et-at-de-bedste-biblioteker-i-landet/

Maverick sa...

Islamisterna behöver endast en bok, och det som står i den skall bokstavligt talat bankas in i de ungas huvuden.

Knute sa...

"One year ago people in Tunisia demonstrated to ask for social and economic reforms and for more freedom, not for another government that tells us how to be good Muslims."

http://www.jihadwatch.org/2011/12/one-year-ago-people-in-tunisia-demonstrated-to-ask-for-social-and-economic-reforms-and-for-more-free.html

Knute sa...

Medierna kör snyftvalser om en "dansk" islamist som sitter fängslad i Bahrain.

"I flere måneder har vi hørt om det ‘det arabiske forår’, som udtryk for et bredt og folkeligt ønske om demokrati, men det har været småt med egentlige revolutionshelte.

Retsagen mod Al-Khawaja falder således på et tørt sted, og det er formentligt en af grundene til at medierne ukritisk har gjort datterens partsindlæg til sandhed. Hun mener han er fængslet for at opildne til “prodemokratiske protester”, og medierne betegner ham over en kam som værende ‘menneskerettighedsaktivist’.

Dansk Folkepartis Espersen har spurgt Udenrigsminister Søvndal følgende:

- Vil Udenrigsministeren oplyse, hvorvidt Abdulhadi al-Khawaja i hans øjne er en menneskerettighedsaktivist, der arbejder for et sekulært demokrati - eller om han er en shia-islamist, som arbejder for indførelse af et islamistisk styre i Kongeriget Bahrain?

http://monokultur.dk/?p=8363

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.