01 december 2011

Ingen tillfällighet


Det är den allmänna meningen på bloggar och nyhetssidor att Mossad ligger bakom explosionen vid kärnkraftanläggningen i Iran.
Israeliska tjänstemän säger dessutom att det var ingen tillfällighet, men till en början
verkade det som den iranska regeringen var generade över rapporterna om en explosion och släppte motsägelsefulla versioner av de påstådda händelserna.
De insisterade på att explosionen vid Bid Ganeh var en olyckshändelse, orsakad av att man flyttade ammunition, men anonyma västerländska och israeliska tjänstemän insisterar på att lördagens explosionen var ett förtäckt israelisk operationen som dragits igång och att mer väntar.
"Det finns inte många tillfälligheter här i världen," sade en pensionerad generalmajor Giora Eiland och noterade att det var den andra attacken på en iransk kärnkraftanläggning inom en månad.
"När så många händelser inträffar, finns det förmodligen någon form av ledande hand, men kanske det är Guds hand", säger Eiland, som tidigare var Israels nationella säkerhetschef.

Israeliska underrättelsetjänstens Dan Meridor föreslog att den ledande handen kan vara närmare hemmet - och gjorde antydningar om att ett inofficiellt krig mot Iran redan har påbörjats.

"Det finns länder som inför ekonomiska sanktioner och det finns länder som agerar på andra sätt för att hantera det iranska kärnvapenhotet," sade han.

Den ledande israeliska dagstidningen Yediot Ahronot plockade upp ett inlägg från den amerikanska bloggaren Richard Silverstein som tror att Mossad hade slagit sig ihop med den iranska militanta gruppen Mujahideen e-Khalq (MEK) för att verkställa den påstådda attacken. MEK förnekar inblandning.

Hat tip, Ollie Rein

2 Kommentarer:

Olli Rein sa...

Helt underbart jobb Berit, som jag aldrig skulle ha klarat av själv. Vilken tur att vi människor kan välja sammarbete med varandra, när det är nödvändigt. Stort Tack från Olli

Anonym sa...

International Jewry's Iran War Cry - Br Nathanael On Video! | Real ...
Aug 14, 2010 ... The Zionist Jews, like they did in 1933 to Germany, have now essentially declared war on Iran in the public press, beating harder on the war ...
www.realjewnews.com/?p=538

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.