09 december 2011

Kungajakt

De svenska republikanerna ger ett osedvanligt osympatiskt, för att inte säga lurvigt intryck genom sin oförsonliga personjakt på Sveriges kung. Som ett jagat djur förföljer de honom med rykten och byskvaller om hans förflutna. Sanning eller lögn, svart eller vitt eller grumligt, ingenting berättigar till deras svinaktiga uppförande!

Kungar och kejsare har som andra varit unga och har givetvis upplevelser bakom sig, medvetna eller omedvetna, som bör glömmas. Vilka är dessa republikaner som inte är som alla oss andra? De och deras fans har uppenbarligen levt fint och dygdigt, även om deras nuvarande uppträdande inte tyder på det. De vill ha en president, för en sådan är bättre, effektivare, billigare, ärligare, från folket, vald av folket för folket.

Nonsens! Titta runt i den verkliga världen! På diverse presidenter...

Tala kan de. Politik är retorik. Men om presidenter har speciella värden? Mänskliga? Moraliska?

Kungen har personligen blivit intensivt förföljd i många år. Det insåg jag år 2004 då saken om hans besök i Brunei nystades upp:

Enligt den svenska regeringsformen ska statsministern ha ett samtal med kungen, innan denne gör ett statsbesök, men det ignorerades av dåvarande statsminister Göran Persson som lät sin statssekreterare Lars Danielsson ordna saken. Utrikesdepartementet skrev papperna för att informera kungen om vad som han skulle säga i Brunei. Här hette det:

"Sultanen sägs personligen delta i förhållandena på olika platser i samhället genom att göra spontana besök... Många väljer att hänvända sig direkt till sultanen med sina problem... Detta engagemang i människors vardag torde ha bidragit till den popularitet som sultanen verkar åtnjuta... Sultanen har uppmuntrat till en ökad öppenhet..."

Resan gick först till Vietnam. Efter att kungens medresande utrikesminister hade prisat den kommunistiska staten, fortsatte kungen resten av resan - utan minister. Kungens tack för mottagandet i Brunei lät som det var hans egna betraktelser, och det trodde de svenska massmedierna tydligen. De föll över honom med anklagelser om att han inte hade läst sina läxor! Men - tvärtom! Han hade följt instruktionerna nästan ordagrant, så bråket kom som en överraskning för kungen. Någon försökte uppenbarligen i det fördolda få honom i trubbel.

Nämnde statssekreterare Lars Danielsson, som hade skrivit instruktionerna! deltog ivrigt i massmedias angrepp på kungen utan att avslöja sin roll: Kungen fick ett "fullt ut lödigt material" med sig, sa han fräckt, och jag tror "att vi har varit ganska duktiga". Senare menade Danielsson att man borde nöja sig med kungens förklaring, men att Sveriges grundlag borde tas upp till diskussion! För att bli av med en populär kung är inte lätt. Med fixfaxerier och fortlöpande smutskastning från rödaktiga journalister kan det kanske lyckas. Monarkier kräver nationell suveränitet och passar inte in i den feodala EU-staten.

"Vi har varit ganska duktiga"! sa Göran Persssons statssekreterare.

7 Kommentarer:

Bo sa...

Angreppet på kungen/monarkin ska mer ses som ett angrepp på Sverige som nation, vårt kulturarv, traditioner etc. Det är detta som kulturmarxisterna vill komma åt - och kungen blir då en utmärkt måltavla.

Jag var tidigare emot monarkin men har nu svängt i ren protest. Dessutom vill man inte tänka på vilka som hade kunnat bli president i Sverige. Hellre 100 Bernadottrar än 1 Bengt Westerberg!

Knute sa...

1000 så kallade antirasister invaderade Gamla Stan i Stockholm med stenkastning och raketer.

"Avundsjuka gentemot de många amerikanska och israeliska pristagarna genom åren och det oförsonliga hatet mot Konungen och hans prominenta roll i sammanhanget får nu kommunisterna att göra allt i sin makt för att sabotera kvällens Nobelfestligheter.

En demonstration skall tydligen hållas för att skämma ut Sverige inför världspressen, och som om det inte räckte så skall Mikael Wiehe uppträda i rikstelevisionen och sjunga hatvisor på bästa sändningstid."

http://grijshufvud.blogspot.com/2011/12/kommunisterna-forsoker-sabotera.html

Anonym sa...

Vänsterns dödskamp

Ann-Marie sa...

Till anonym: Önsketänkande!

Anonym sa...

Vilket ruttet samhälle vi har. Problemet är att Media lyssnar mer på kriminellas uttalande. Självklart handlar det om en kriminell man som vill ha pengar. Vilka höjdare har inte gått på porrklubbar? Stora affärer har ingåtts på dessa platser. Hur är det idag? Dagligen står media och hela vårt samhälle upp för hur mycket "tillåten" sexporr som helst och våra BARN lär sig att det är naturligt. Fri Sex här och där. Vilket inte gör någon människa lycklig. Visst är det dubbelmoral av vänsterskrikarna när de anklagar kungen men inte gör sopar rent framför sin egen dörr.
Bilder kan manupuleras det har jag själv lärt mig inom it. De kan se hur äkta ut som helst.

Anonym sa...

Jag förstår inte riktigt argumentet att monarkin är en viktig institution och tradition. På den tid det begav sig var ju Kungen verkligen statschef, dvs den som styrde staten Sverige. Dagens kung är inget annat än en nickedocka som bara har att snällt hålla med om allt som de som verkligen bestämmer gör och säger. Han kan ju inte ens uttrycka mild kritik angående obetydliga saker som exempelvis Norsk säljakt utan att få smisk på fingrarna och bli tillsagd att hålla tyst i vuxnas sällskap.

I praktiken är kungahuset B-kändisar på dekis. Inte kända för vad de gjort, eller gör. Inte kända för vad de kan eller kommer att kunna åstadkomma. Enbart kända för att de varit kända tidigare.

Knute sa...

At det svenske kongehus er mindre populært, skyldes langt fra i første omgang regenten, som dronning Margrethe med god grund kan have ondt af. Det skyldes at hele medieeliten er republikanere, og at de hver 6 måned opfinder en ny historie, som de kan svine monarkiet og den temmelig værgeløse konge til med, og sådan har det været i mange årtier. Det høvler efterhånden af den folkelige støtte, og en dag vil de antagelig lykkes med deres propaganda: En præsident Persson eller Sahlin, det bliver mytiske tider i en nation under afvikling. De hader grundlæggende deres egen historie, og de kan ikke afskaffe den hurtigt nok.

http://snaphanen.dk/2012/01/14/monarkiet-er-ikke-til-debat/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.