28 december 2011

Nu är det slut på pengarna igen

Statsskulden har skjutit i höjden därför att regeringen tillåtit årliga underskott under det senaste decenniet. Det har resulterat i intensiva debatter i kongressen över utgifter och skatter. Opinionsmätningar visar att väljarnas ilska växer med oförmågan hos båda partier att nå lösningar på landets budget-problem.

Amerikanska folket ser lösningen på den ekonomiska krisen genom att man skär ner på statliga kostnader.
Bland alla väljare anser 77% att regeringen ska skära ner underskottet; 71 % anser att regeringen ska minska utgifterna: 59 % att regeringen ska sänka skatterna (Rasmussen)

Det enda sättet att göra några meningsfulla nedskärningar är att fullständigt eliminera hela bitar av budgeten. Alla de myndigheter och departement och program måste försvinna, om de inte uttryckligen faller under en av de få befogenheter som beviljas regeringen i Konstitutionen.
Det inkluderar departement för jordbruk, energi, utbildning, arbete, transport... Enligt 10th Amendment faller de alla under de enskilda staternas förvaltningsområden, inte den federala regeringens.

Men Obama ser det inte så. Den "superkommitté" som han bara för syns skull tillsatte i november misslyckades med att skära ner 1.2 triljoner (12 nollor) men det gav honom något att gömma sig bakom.

Tidigare i år (i augusti,) godkände kongressen en begäran att höja nationens lånetak, efter en mycket omtvistat debatt. Ett av kraven var att budgeten skulle balanseras. Då stod striden om 2 triljoner dollars ökning. När kongressen återkommer efter jullovet kommer de att mötas av ett krav från presidenten på en höjning av 1.2 triljoner.
Exakt det som superkommittén misslyckades med och deras besparingar var tänkta att gälla över en tioårsperiod!
Detta är ekonomiskt självmord och min gissning är att USA kommer att totalt falla samman inom ett till två år.

Obamas politik (keynesian ekonomi) de senaste tre åren har resulterat i större underskott, mer kostnader och krav på högre skatter. Det amerikanska folket har förstått det som har undgått presidenten: Den federala regeringen blandar sig i för mycket, spenderar för mycket, och beskattar för mycket, och det är anledningen till att ekonomin kollapsar. Diagrammet nedan visar hur snabbt stigande underskott har drivit USA:s skuld högre och högre.9 Kommentarer:

Anonym sa...

Det bästa vore väl till att börja med att skära ned Obama. Han kostar mer än han smakar.
Maken av fiasko överträffas väl bara av Sahlin eller hårväxtmedel för flintskalliga.

Anonym sa...

USA:s federala budgetunderskott sedan 1980 (yes, fyra små överskott också) finns här:
http://www.captainscomments.com/comment/812
Bilden (i sex ex, för bloggare) är från februari -- årets siffra var en prognos. Underskottet bå 2011 (slutade 30/9) blev ”bara" $1.299 trillion. Inte fullt så illa som 2009, då siffran var $1.412 trillion. I samma klass som 2010, då underskottet var $1.293 trillion.
Kongressen har varit demokraternas sedan 2007 (val nov 06). Valet nov 08 gav dem president-posten också: Obama kom jan 2009.
Svenska media gillar ju Obama skarpt, och nämner just aldrig detaljer som dessa. Men ni andra bör nog räkna med att världsekonomin börjar gå ned rätt snart. Ta inga nya lån, om det inte är helt genomtänkt och nödvändigt!
/ Steve

Anonym sa...

Den 26 dec hälsade Obama till alla kwanzaa-firare. Någon jul-hälsning (Christmas!) blev det inte tid för. (Sv.Wikipedia: ”Kwanzaa är en högtid som sedan 1966-1967 firas i huvudsakligen USA av afroamerikaner. Kwanzaa är ett alternativ till jul.”)
http://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-and-releases
http://twitter.com/#!/realDonaldTrump/status/152056935712169984
/ Steve

Anonym sa...

Den stora smällen kommer snart och då är KINA the greatest country in the world och amerikanerna kan då sitta och titta på sina skräp teve program

Anonym sa...

Är det TV programmen som oroar dig mest?

Anonym sa...

Det är inte Obama som förorsakar USA:s höga skulder. Det börjar redan 1950-talet. Stigande skulder startade starkt under George W Bush:s ämbetstid som president.

Obama tog över stafetten, och fick ärva "gigantiska skulden" efter Bush. Finanskrisen började 2008, och Bush försvårade skattepolitik för Obama eftersom Bush har genomfört skattepolitiken för de rika innan Obama tar över.

Skattepolitiken som genomfördes 2008 ska gällas fram till 2012.

Obama ville höja skatter för de rika. Det är den enda som kan minska skulden. Detta ville inte religiösa republikaner inte. Nu har skulderna ökat till 15 473 miljarder dollar, och därmed passerat 15 200 miljarder dollar som republikanerna och demokraterna enats att höja skuldtaket i augusti 2011.

En stor katastrof kommer att inträffa i USA under 2012. Tror att det blir i slutet av november.

Komma ihåg att demokraterna har samma ideologi som Alliansen och socialdemokraterna.

Republikanerna är en högerextremist parti motsvarande EAP eller liknande.

Berit sa...

Du har fått en del om bakfoten, Anonym.
Skulden var $10.626 trillion den dag Obama tillträdde. Den är nu över 15 trillioner.
Det är den snabbaste ökningen av skulden som någon amerikansk president ansvarat för.

Om Obama lyckats införa en 100 procent federal inkomstskatt och tar alla pengar från de som tjänar över $ 250.000 - skulle det bli 1.4 trillioner. Det skulle hålla regeringen igång i 141 dagar innan de pengarna tar slut och ytterligare 224 dagar återstår. Så vi behöver mer pengar.
Vad sägs om de onda företagen? Ta varenda dollar av vinsten från Fortune 500 -företagen och du har ytterligare $ 400 miljarder att spendera. Det betalar för vår regering nästan till slutet av juni. Vi är inte ens halvvägs genom året och eftersom vi tagit alla vinster från Fortune 500 företag, och de flesta inkomsterna för Amerikas småföretag, vad tror du kommer att hända med ekonomi efter det?

Ann-Marie sa...

Ja, du sista anonym: "En stor katastrof kommer att inträffa i USA under 2012. Tror att det blir i slutet av november." - Den stora katastrofen skulle vara att O blir omvald till president!

Steve sa...

Wikipedia skriver om US Public Debt. Längst ned, före referenserna, kommer en siffertabell 1994--2010 (2011 delvis). Vid sidan av finns ett diagram över budget-deficit och national-skuld, 2001--2009.
- Tabellen visar ett minimi-läge 2000 (Clinton; Bush valdes i november). Skulden är som lägst 56% av BNP år 2001. Då kommer ”9/11” (WTC) och kriget, först i Afghanistan, sedan Iraq. Men nationalskulden är fortfarande bara 64% av BNP 2006.
- I valen nov 2006 fick Demokraterna båda husen.
- Och skulden ökade. 69% 2008, 84% 2009, 93% 2010. Och i år 2012 blev den 103%… Hittills. Om Obama vinner, kommer den att växa varje år i detta decennium. Om inte kineserna på allvar säger ifrån.
- Den ”Anonyme” (nog är det svagt att inte kunna fixa en signatur) tror på svenska media, och att det är den där otäcke republikanen Bush som ligger bakom allt detta.
- Har ni hört uttrycket ”Den som är satt i skuld är icke fri”? Nu, när både Euro-länderna och USA är på väg ner mot en kris, har vi det bra. Mycket, mycket bra, jämförelsevis. Statsskulden är 32% av BNP.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.